Mi a véleményed a rajzaimról?
A csillagos égboltos képed tetszik. A többi is jó, van tehetséged a rajzhoz, úgyhogy csak így tovább! Gyakorolj, és gyakorolj!
Viszont a technika nem elég, a legfontosabb, hogy legyenek egyedei ötleteid, és vidd bele az érzéseidet, és ne csak másolj.
Köszönöm a válaszokat, rajzoltam még néhányat:
DE!!!
Az nem igaz , hogy nincsenek egyedi ötleteim, hogy CSAK MÁSOLOK!
Ha mondjuk, most a "tatárjárásos -lovas " -ról beszélek [ link ] , azt én találtam ki, mint a legtöbb rajzomnál.
Én találtam ki, hogy a lovak hol lesznek, hogy mi lesz a háttérben, milyen színek lesznek benne,stb.
Azt másoltam le, hogy milyen ruhájuk legyen, ( hogy illjen a képhez) , megnéztem , hogy hogy néz ki pontosan a ló, hogyan ülhetnek rajta az emberek.
De nem másoltam le egy egész képet. Általában nem ész nélkül szoktam másolni a rajz elemeit, elveszek belőle, vagy adok hozzá, de nem szoktam,a már más által lerajzolt, teljes képet lerajzolni, esetleg egyes elemeit, mivelhogy nem tudom hogy néz ki pontosan.
Persze a poszteres rajzoknál, kicsit másabb a helyzet, de már ezt is leírtam, hogy egy Avatarnak ugyan úgy kell kinéznie mint a filmben, a poszereknél csak az elrendezést szoktam megváltoztatni.
Attól, hogy valaki jól tud másolni, még nem tehetséges, maximum ügyes. (Ezt az egyik hozzászólónak írom.)
Tényleg jól másolsz, de ahhoz, hogy valaki (hozzáértő) elismerje a tudásodat, ahhoz több kell, mint képek másolása. Próbálkoztál már a való élet másolásával? Csendélettel, utcarajzzal, portrérajzolással? Egyébként a színhasználatod elég jó, és van fantáziád is, bár a kompozíción és a térábrázoláson még dolgoznod kell, de a korodhoz képest igenis jó rajzok, főleg az állatosok. Azokat, gondolom, nem másoltad, ahogy a huszáros-törököset sem. Egyébként lehet a másolást felhasználni tanuláshoz, csak apró momentumokat, mi ezt képzőművészeti körökben úgy hívjuk, referenciát, de persze nem egy az egyben való másolást értünk alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!