Mi a véleményed a rajzaimról?
Jók! Tehetséges vagy :) Csatlakozom a többiekhez abban, hogy érdemes lenne komolyabban foglalkoznod ezzel :D
Ha budapesti vagy javaslom a [link] honlapot meglátogatásra. A szabadiskolás képzés keretein belül tudnának veled mit kezdeni :)
Akartam még sokféle dolgot írni, de a többiek már mindent megosztottak veled (pl lehetséges munkák).
9:54-es válaszolónak meg annyit mondanék, hogy csak úgy rúghatod fel igazán a szabályokat, ha ismered is őket. Ez bölcs mondás és módfelett illik a művészetekre is. Persze ahány ember, annyi vélemény.
23/F grafikus tanonc :D
Hopp, még eszembe jutott egy dolog. Arról, hogy azt írtad nem tudsz Terminátort rajzolni fejből. Az egyik oktatóm jött elő a következő érdekes feladattal:
Napi szinten elforduló vagy popkultúrális dolgokat mondott. Meglehetősen rövid idő alatt le kellett rajzolnunk az adott dolgot. Pl BKV busz, ami nem a csuklós fajta. Hol vannak az ajtók? Hol helyezkednek el az ablakok és a kerekek? Azt hinné az ember, hogy ha naponta használja őket tudja. Hát nem :D Darth Vader sisakja. Mickey egér. Római kapitális betűk (hol vékony, hol vastag, serifek). Banyatank :DDD Fejből firkáld le őket. Aztán elő egy másik lap. Most láthatod egyenként 10 másodpercig őket. A különbségek némely rajznál durvák és viccesek. A megfigyelőkészségnek naaaagyon jót tesz ez a feladat :D
Becsüllek mert mersz színeket használni.A színek használatához nagyon jó kontraszt és összhatás érzék kell ami nálad félig meddig már ki is alakult csak még finomodnia,karakterisztikusodnia kell.Bátrabban is használhatod a tónusokat.Illetve ne sprólolj a feketével és a nagyon erős kontrasztokkal.Egy képet hihetetlenülk élethűvé tudsz velük varázsolni.
Egyetlen kivetni valóm hogy másolsz.
Megöli egy művész rajzait az ha a szemlélő azt már látta azelőtt is.Gyakorlásnak a másolás kiváló,de nem ezzel tudsz nagy babérokra törni.
Az hogy betanulsz egy két karaktert nem művészet.
Amikor saját karaktereket fogsz tudni kreálni,és saját világokat benépesíteni velük akkor válasz művésszé.
Gyakorolj sokat,tehetséges vagy.
Kösz a választ.
Majd fogok olyat is rajzolni amit mondtál, fantáziarajzot, de főleg a film poszterek esetében voltak adott karakterek, szóval nem rugaszkodtam el tőlük annyira.
Néhány hónapja fejeztem be ezt a 2. Világháborús könyvet [ link ]. Erről mi a véleményetek? ( tudom, fele le van másolva, de egy adott esemény nem tudtam máshogyan ábrázolni )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!