Milyenek a rajzaim?
Kíváncsi vagyok, mit gondoltok a rajzaimról. Mindenfélét szoktam rajzolgatni, állatokat, embereket, tájakat, digitálisan is tradicionálisan is. A kútfőből jövő stílusom az sajnos még túúúl animés, de próbálok legalább a félrealisztikus irányába elmenni, mert már nem is vagyok akkora animerajongó, mint régen, és jobban tetszenek a kidolgozottabb rajzok. :3
Igen, a linkek deviantART-ról vannak, de ez a saját galériám :3
19 éves vagyok.
1.
2. [link]
3.
4.
5.
6.
7.
Ja és megpróbálhatnál kicsit engem is megérteni.
Én kiskorom óta szeretek rajzolni, és egy ideig azt mondták, hogy tehetséges vagyok, viszont utána csak a megaláztatás ért miatta. "Miért vagy rajzolás, miért nem vagy bulis, társasági ember" stb. a suliban. >.>
Utána a neten... 2010-ben még több embernek tetszettek a rajzaim, és már akkor is volt kritika, amit normálisan fogadtam, és láttam esélyt. Viszont így, hogy évek után is ez van, és bármit is teszek, valami mindig sz*r, és bármennyit is fejlődöm, ugyanezt kapom, nagyon rossz érzés. Hiába érzem úgy, hogy na, végre megtanultam valamit, nem követtem el ebben a rajzban olyan hibát, mint mondjuk az előző tízben, örülök, és ha megmutatom másnak, kiderül, hogy még mindig rossz.
Szerinted ez nem idegtépő? De. >.> Igazából már azt bánom, hogy ovis fejjel belevágtam, vagy hogy nem hagytam abba utána, mint mondjuk az ovis társaim, vagy az osztálytársaim később...
Szeretnék jobb lenni, és hidd el, magamtól is nézegetek referenciákat, tutorialokat, az angyalos kép pl. ref alapján készült, van vagy 100 tutorial lementve, meg befavolva devin, de mégse tudok fejlődni.
Bocs, de szerintem érhető, hogy akkor miért is vagyok ideges...
Pedig ez tanulható, mint minden. Nem lesz művész akárkiből, de egy arányos emberábrázolást összehozni nem tehetség kérdése. Tanárhoz járni próbáltál már?
Amúgy, ha elfogadsz egy tanácsot: mielőtt kidolgoznád, a vázlatot tükrözd, majd fordítsd fejjel lefelé is. Egy csomó olyan hibát, aránytalanságot észre fogsz venni mindkét állapotában, hogy nem is hinnéd. Ahogy rajzolod, a szemed megszokja a hibákat is, fel sem tűnik. De ha hirtelen látod ugyanazt tükrözve, egy csomó olyan hibát is észrevehetsz, amit addig nem. :) Nekem ez a módszer nagyon bevált. :)
Amit még érdemes ellenőrizni minden alkalommal, azok a test arányai. Azokra gondolok, mint pl. a fej a teljes testmagasság 1/8-ad része (nőknél 1/7), az arc három egyenlő részre osztható az orrgyök és a szemöldök vonalánál stb. Rajzkönyvekben szépen részletesen le van írva, nem részletezném. :) Ha ezeket betartod, már nagyot nem hibázhatsz.
Ha elakadsz egy olyan ábrázolásnál, mint pl. a félprofil (hátsó szem torzulása, száj íve, orr árnyéka stb.), akkor vegyél elő egy tükröt, és próbáld úgy alakítani, ahogy a saját arcodon látod.
Mivel a stílusod nem áll messze a mangáktól, nagyon jó alap mangaképeket másolni. Ha olyat választasz, ami a valódi test és arc arányait közelíti, akkor nagyon hasznos, mert egy ilyen rajz a valódi testhez képest végtelenül leegyszerűsített vázlat, ha azon megtanulod az arányokat, azt használhatod később a reálisabb rajzok készítésénél is.
(korábban 26-os választ írtam)
Ha úgy érzed, hogy ebben nem vagy igazán jó, akkor egyrészt jól gondolod, másrészt máris megvan a kezdőlöket ahhoz, hogy valami hozzád passzoló tevékenységet keress. Ezek a képek teljesen átlagosak, tucatok, Devin minden második felhasználó hasonló stílusban rajzol. A művészet ettől olyan távol van, mint Makó Jeruzsálemtől, maradjunk annyiban.
Egyébként szerintem az is probléma lehet, hogy görcsösen ragaszkodsz ehhez a képi világhoz. Talán valami egész más ábrázolásrendszerhez kéne nyúlnod.
32. Köszönöm.
Ez nagyon jó ötlet, bár én manga képeket nem szeretek másolni, inkább realisztikusat, és azt átalakítani mangává. Az a baj, hogy mangánál nem igazán látom, miből kell kiindulni.
Viszont a tükrözés az nagyon jó ötlet, ezt biztos ki fogom próbálni. ^^
Neked nagyon köszönöm, hogy segítesz :)
33. Hát oké ;D Ha te mondod... Viszont engem az nem érdekel, hogy művész legyek, egyszerűen csak az kellene, hogy normálisan meg tudjam rajzolni a dolgokat. Nem érdekel, ha sok millió ember űzi rajtam kívül ezt a stílust, inkább a formai dolgokon kellene változtatnom, anatómia, perspektíva. A stílus teljesen oké, nem halok bele, ha nem leszek egy egyedi művész...Csak az kell, hogy jó legyek abban, amit szeretek csinálni.
Ha jól tudnék embert rajzolni, magával a stílussal baromi elégedett lennék.
Az angyalos, a kígyó és a róka, egész jó. Pontosabban, a többihez képest pár szinttel jobbak.
Kicsit megzavartál a másodikkal és az erdőssel.
A színkeverés, vonalvezetés (2. link) annyira váltakozott a képen belül, hogy felmerült bennem a gyanú, hogy fogtál egy már meglévő képet és belefestettél - rákerestem okos programmal, és nem így volt :)
Akkor mégis, ezt hogyan?
A háttér (erdős) és néhány részlet - bár valóban, picit giccsesek- ( a 2. linken a csaj ""szarva"") meglepően jó- főleg a képek egyéb, jóval gyengébb részeihez (szem, orrok) képest.
Akkor viszont nem értem, ha pár helyen van türelmed és tehetséged korrektül megcsinálni a rajzot, a többin miért nem?
Szerintem, kellő kitartással és alázattal - a válaszaid alapján ez nálad igencsak sarkalatos pont- lehetsz még nagyon-nagyon jó digitális alkotó.
Gyakorolj sokat, anatómiára pedig figyelj- szem tutorialból millió van fönn devianton is :)
Hajrá!
35. Köszönöm. Ez talán azért lehet, mert... Egyszerűen vannak részek, amiket annyira nem tudok, mint másokat. Pl. a kezekkel, lábakkal világ életemben hadilábon álltam. Ez ilyen... Sajnos.
Egyébként ez milyen program? :D Mert érdekelne engem is(ez nem támadás, hanem tényleg érdekelne)
Az alázathoz annyit, hogy ha valaki tényleg segíteni akar, akkor annak örülök, viszont szkeptikus vagyok tényleg a fejlődésemmel kapcsolatban. Viszont ha semmibe veszik a munkámat, azt nem bírom. Hiszen abból még akkor is sokat fektettem bele, ha a végeredmény nem lett jó, és szerintem digitálisan még nehezebb rajzolni, mint papíron. Pl. utálom a rajzaimban, hogy nem elég textúrásak, míg való életben nincs ilyen gondom, mert már a rajzeszköz, papír is ad neki valamiféle mintát, amitől nem olyan sík az egész. De kinek a pap, kinek a papné, csak annyi, hogy a gépes rajzokban is sok munka van, tényleg. Nem véletlenül kell iskolai végzettség ahhoz is, hogy valaki számítógépes grafikus legyen.
Tudom, hogy nem vagyok jó, de azért egy nulla sem vagyok, és mondjuk magasabb szinten állok, mint egy kezdő. Nem vagyok jó, de pl. nem így rajzolok: [link] (kisiskolás keresőszóra), és azt azt hiszem jogosan várom el, hogy annyira ne húzzanak le, amennyire már nem valós.
38. Én is más pályát választottam, mert ebbe beleőrülnék, ha ezt is tanulnám...
Viszont akkor is a szenvedélyem, és igen, ez a legnagyobb gond, hogy magamnak is képtelen vagyok megfelelni. Ha annyira elégedett lennék, akkor pl. ezt a kérdést se írtam volna ki, és ha csak jó vélemény jött volna, akkor se tartanám jónak, csak arra se számítottam, hogy olyat is kapok, hogy egy N-U-L-L-A, érted. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!