Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyenek a rajzaim? Nagyon...

Milyenek a rajzaim? Nagyon rosszak?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon rossz a minőség, meg bevillan stb..:/ ezek régebbi rajzaim/festményeim, vélemény? Egyébként a 13-at töltöm, később töltök fel még a mostanii rajzaimról is képet.:) Vízfestékkel, színes ceruzával, grafittal készültek. Igen, van a képeken egy-két effekt, mert a szörnyű fényviszonyok miatt, csak így tudtam valamennyire kihozni az eredeti színeket:

1. [link] életem 2. komolyabb festménye :)

2. [link] első komolyabb festményem, ez nem lett túl jó...

3. [link] egy kicsit keszekusza, meg kivehetetlen de ez egy roskadozó templom ceruzás aláfestéses technikával :)

4. [link] kicsit "pacsmag" de messziről jól néz ki(xd) a 3. komolyabb festményem

5. [link] órai munka, nem a legjobb, régi!

6. [link] ismét órai munka, a szeme fura lett de sokat dolgoztam vele :) régi!

7. [link] év eleji kép, az akkora lovas rajzaimmal.. hát nem vagyok már elragadtatva tőlük, fejlődtem azóta a lovak rajzolásának terén. :)

2014. máj. 16. 20:24
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
17%
Azok sajnos.
2014. máj. 16. 20:31
 2/33 anonim ***** válasza:

Szerintem nem rosszak, de ezt csak tiniként írom. Valószínőleg ha sokat gyakorlod, sokkal jobban fogsz tudni rajzolni. Sok sikert!

Egyébként nekem legjobban a 2-ik és a 4-ik tetszik.

16\L

2014. máj. 16. 20:33
 3/33 anonim ***** válasza:
84%
Sajnos tényleg nem a legjobbak. Nem tudom, hogy gyakorlással lehetne-e javítani...
2014. máj. 16. 20:36
 4/33 anonim ***** válasza:
60%
Én is így rajzoltam anno. Most már kifinomultabb a rajzolásom. A tiéd is sokkal jobb lesz, ha sokat fogsz gyakorolni.:) Egyébként nekem tetszenek a rajzaid.
2014. máj. 16. 20:37
 5/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kritikákat! Tényleg nem a legjobbak, és el is ment a kedvem a rajzolástól...meg a festéstől is... a rajztanárom állandóan lehúz...meg elég nehéz magamtól rajzolni, és mint mondtam régiek... azóta nem is festek. fél éves a legtöbb, és kb 1-másfél éve foglalkozok a rajzolással. bővebben, hogy mit tudnék javítani? de szerintem tényleg abbahagyom, semmi tehetségem nincs hozzá ezek alapján is.
2014. máj. 16. 20:38
 6/33 A kérdező kommentje:
a negyediknek, és a másodiknak köszönöm, a harmadikkal egyetértek egyébként, de első, legalább kifejthetnéd hogy miért olyan szörnyűek..
2014. máj. 16. 20:41
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvaló, hogy komoly hiányosságaid vannak, de ezt úgyis tudod Te is. Azt kell mondjam, láttam már sokkal rosszabbakat is, Te pedig még igen fiatal vagy (nem mintha ez bármit számítana, vízfestékkel én se rajzolnék jobbat 37 évesen :D).

Igazából mit se számít, most milyen vagy. Jó nem, de azért közel sem állsz a totális nullán, mondom, láttam én már nagyon, nagyon gyenge műveket... Akár olyanoktól, akik hónapok, évek óta próbálkoztak.

De a fő, hogy akarsz, szeretsz-e rajzolni, mert akkor tedd és szinte elkerülhetetlen a fejlődés. (Azzal lehet elkerülni, ha gyáván mindig ugyanazt rajzolod és 2 perc alatt csapod össze, de ez Rád nem jellemző.)

Az emberek rajzolása kb. a legnehezebb, arra számíts, hogy arra igen sok energiát, időt kell áldoznod majd. Még egy pálcikaember megfelelő megrajzolása sem triviális, a testarányokat elég látványosan tudja elszúrni egy kezdő (jó példa rá a királyod bal - nekünk jobb - karja... extrém rövid). A másik órai munkád szeme azért fura, mert szemből rajzoltad a profilra. Oldalról egészen más a szem, ez is kezdőhiba. Fura, de az ember eleinte úgy rajzol arcot, mintha sose látott volna olyat...

De abbahagyom, mert ez az egyik kedvenc témám és végtelen sokáig tudok róla írni.

2014. máj. 16. 20:44
 8/33 A kérdező kommentje:
köszön az őszinte és szakszerű véleményt! rengeteget kell fejlődnöm, csak elegem van abból hogy semmi pozitívumot nem kapok...teljesen el ment tőle a kedvem, szerintem érhetően. :) majd töltök fel mostani rajzokat, remélem azok már jobban tetszenek!!!
2014. máj. 16. 20:47
 9/33 anonim ***** válasza:
Maradj a tájképeknél és azokat fejleszd. Ha megnézed mennyi féle fajta ecsetvonás meg technika van rájössz hogy mindegyik más. Ez nem arról szól hogy elbűvölj másokat a tehetségeddel, hanem hogy önmagadból kiragadj dolgokat és megalkosd őket egy új formában. Van aki ehhez van aki ahhoz ért. A tanárod szava meg annyit ér hogy adjon jó jegyet, nyalizz és kész. Persze sok okosságot tudnak mondani de a művészet önmagától fejlődik ideális esetben. Annyit kell tenned hogy ha madártávlatba maradsz akkor is legyenek élesebbek a színfoltok hogy benne lehessen a képbe a néző. A fény-árnyék kontrasztot gyakorold és rendben leszel. :) Ne add fel! Sikert!
2014. máj. 16. 20:49
 10/33 anonim ***** válasza:

Közben írtál. Nem, nem, rajzolni meg lehet tanulni, bár sok idő és energia, ahogy már írtam. Ha pedig jólesik maga a rajzolás, akár rossz is lehetsz benne, van értelme. De látom, Te is fejlődni akarsz, mint minden normális ember :D

Én sok év után sem adtam fel. Feladásban rossz vagyok. Volt idő, amikor antitalentumnak tartottam magam, amiben van is valami, bár vannak pozitív tulajdonságaim is, amik segítenek. Pl. a kritikusi érzék, bár az elég fájdalmas, ha nem tudsz rajzolni és sokkal jobb kritikus vagy, mint grafikus... De nem ezt akartam írni.

Hallottam már jó grafikusoktól, festőktől (s nem értek velük együtt, de azért érdemesnek tartom közölni), hogy rajzolás/festés terén nincs is olyan, hogy tehetség. Munka van, sok. Mondom, ezzel azért nem teljesen értek egyet, de az tény, hogy ha van is tehetség, érzék, az nem tesz jóvá. Rengeteget kell tanulnod s főleg gyakorolnod. De ha ezt megteszed, akkor ha nem is leszel fantasztikus kreativitású művész, de egy jó szintre el tudsz jutni, extra "tehetség" nélkül. Ha érdekel a dolog s hajlandó vagy tenni érte, csak nagyon komoly betegség akadályozhat meg a sikerben. Járok egy grafikus fórumon, ahol elég sok komoly művész van, s ha nem is köztük, de a már értékelhető szinten levők között olyanok is voltak, akik színvakok. Ezt nem gondoltam volna, de ez éppúgy nem akadályozta meg őket a színes képek alkotásában (bár természetesen volt problémájuk vele, saját bevallásuk alapján), mint pl. egy bal lábát vesztett embert a motorozásban, akivel az Alpok egy kisebb csúcsán találkoztam.

2014. máj. 16. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!