Mi a véleményed Alföldi István a király feldolgozásról?
Szerintem Alföldi megsértődött a nemzetre mert leváltották a Nemzeti Színház székéből.
Alföldi direkt űzött gúnyt az államalapítás történetéből.
Amihez persze neki joga van; vélemény nyilvánítás és egyebek....
De ezt miért Aug.20-án kellett bemutatni?
Szerintem a darab így is úgy is sz@r lett.
Az a gond, hogy sokan vannak akik még csak nem is tudják mi a története István a királynak, vagy miről szól, de meglátják, hogy Alföldi rendezi akkor már szar. Függetlenül, hogy látták vagy nem.
Ami tény: A megrendelő kérte Alfölditől, hogy modern legyen. Sokan nem szeretik mégis hatalmas sikert aratott, telt színházzal.
Ha valakinek nem tetszik Alföldi művei akkor nem kell elmenni és megnézni. Viszont mint látszik a többségnek nincs baja vele, mert mindig rengetegen voltak nála a színházban, sőt az utolsó darabokra hetekre előre nem is volt jegy. Viszont most a Nemzeti valamiért nem teljesen kihasznált...
Kíváncsi vagyok, még hány darab ugyanilyen kérdés lesz hétvégéig.
Szarnak nem volt szar, de nem a szórakoztatás volt a célja az biztos. Szerintem túl erős volt a keresztényellenes éle, és Tompos Kátyán illetve Blaskó Péteren kívül mindenki szarul énekelt (meglepett, hogy Novák Péter és Feke Pál is, noha utóbbi már eljátszotta ezelőtt Istvánt egész jól). De egyébként nagyon korrekt volt.
Kedvencem, hogy mindenki ki van akadva a drogozós részen, kíváncsi vagyok mikor tudják meg, hogy a sámánok is hasonló cuccoktól szerezték a szuper képességeiket :D
A legnagyobb probléma az előadással hogy sz@@@r lett.
És nem kezelik helyén a dolgot. Ez egy kamaraszíndarabbá alakított István a király. El lehet rá menni, meg lehet nézni, el lehet rajta gondolkodni.
De TVben főleg Aug.20-én nagyon nem kellett volna leadni.
10:14!
„A legnagyobb probléma az előadással hogy sz@@@r lett.”
Pontosan miért is? Mert nem az eredeti koreográfia alapján ment? Mert nem az eredeti jelmezeket használták? Mert nem az eredeti díszletek közt játszották?
„És nem kezelik helyén a dolgot. Ez egy kamaraszíndarabbá alakított István a király. El lehet rá menni, meg lehet nézni, el lehet rajta gondolkodni.”
Nézz utána, hogy mit is jelent a kamaradarab, mert nagyon nem az volt. És valóban, el lehet menni rá, meg lehet nézni, és gondolkodni is lehet rajta – de mi mást vársz el még egy színdarabtól? Ez a célja, ez bőven elég.
„De TVben főleg Aug.20-én nagyon nem kellett volna leadni.”
Én láttam az eredeti darabot filmről, a 25. jubileumi előadást a Sportcsarnokban, láttam kis színházban is, a lemezt karcosra hallgattam, és ezt is megnézem majd jövő hét pénteken élőben. De miért ne lehetett volna ezt leadni a TV-ben, miért ne pont 20-án, amikor a darab témáját, az államalapítást ünnepeljük? Ráadásul leadták tudtommal az ősbemutató felvételét is, csak más csatornán.
Teljes mértékben egyetértek a kérdezővel. Szerintem ez az államalapítás ünnepének és Szent István királyunk tetteinek megcsúfolása volt. Alföldi csak fityiszt akart mutatni vele a jelenlegi politikai hatalomnak. Nem is értem, hogy engedték ezt pont aug. 20-án bemutatni (ráadásul a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma támogatásával). Erre költötték a magyar adófizetők pénzét?! Egy magyarokat és keresztényeket kritizáló darabra? Gratulálok.
Egyébként bírtam Alföldit, mikor még egy reggeli műsort vezetett a TV-ben, Az ember tragédiájában nyújtott Lucifer-alakítása óta pedig színészként is nagy kedvencem, de rendezői munkássága nem tetszik. Minden darabjába beleviszi a meleg-szálat, vagy éppen úgy kifordítja az eredeti darabot, hogy épp a lényeg vész el. A mostani előadással is az volt a bajom, hogy annyi szimbólumot tett bele és annyi üzenetet akart közvetíteni, hogy a darab rovására ment és nem volt élvezhető. A kevesebb több lett volna. A főbb szerepeket színészek játszották, így az énekhangok messze alulmaradtak az elvárt színvonaltól, Stohl túljátszotta (nagyon bizonyítani akart, hogy a jó színészt lássuk benne, ne a börtönviselt drogost), a ruhák, modern jelmezek miatt látványos sem volt és a koreográfia is végtelenül egyszerűre sikeredett(a táncosok csak mászkáltak fel-alá, meg "magyarkodva" a térdüket csapkodták). Nekem óriási csalódás volt az előadás, inkább megnézem még 20x az eredetit, mint ebből 10 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!