Kamaszként milyen úton kell elindulnom, hogy író lehessek?
Figyelj NE álom világba élj.
Itt mindenki munkás és paraszt lesz. Nincs kivétel.
Valóban nem lehet belőle megélni. De szerintem a Kérdező nem kérdezte a véleményünket.
Néhány tipp:
- Biztos jó is vagy magyarból, ha ez így van. Érdemes preferálnod a humán tárgyakat, esetleg magyar szakra menned az egyetemen. Nem, nem képeznek írókat, milliomosokat meg pláne nem, de ott ki lehet építeni a kapcsolatokat. Sok irodalmi magazint egyes egyetemi bázisok alapítottak (P.: Apokrif: ELTE).
- Vegyél részt novella/vers pályázatokon. Ha regényeket írsz, akkor is! (Én is csak azért írok novellát, hogy pályázatra küldjem. Illetve azóta megszerettem.) Ha egy ilyet megnyersz, akkor később már beleírhatod az ajánlásodba. Ha nem a pénzre hajtasz, akkor azokba írj, ahol megjelenés a nyeremény. Figyelj rá, hogy sokan beszednek pénzt nevezési díjért, majd kiadnak egy antológiát, amit a fene se olvas, és azzal dicsekednek, hogy beküldik az OSZ Könyvtárba. Hát kösz, oda minden könyv bekerül. Szóval figyelj oda! Vannak pályázatok, ahol antológiák vannak, ott ugyebár nem csak az 1. 3 nyer.
- Különböző magazinok írnak ki néha pályázatot. Pl.: IPM (Interpress). Mivel tudományos magazin, ezért nem csak az irodalmi körökben olvassák, ha bekerülsz.
- teljesen megértem, hogy nem akarod a netre kitenni őket. A legtöbb netes oldal komolytalan is. Regisztrálj a Share Your Art netes oldalra! www.sya.hu Az tényleg komoly oldal, vannak pályázataik, megjelenik az antológiájuk, szb.
- Az írást tanító könyvek közül sok csak lehúzás, de az Alexander Steele szerkesztette Kezdő írók kézikönyve (akármelyik Libriben és Alexandrában megkapod) nagyon jó, mindenki dicséri, aki olvasta, kifejezetten hasznos. hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy a blogomat reklámozzam neked: www.lexen-jzti.blogspot.com Szintén az íráshoz ad tippeket.
- a SYA-hoz hasonló oldal a gibber.hu is, ott azt hiszem, inkább könyveket osztanak meg, és így folyamatosan írják.
- Vannak ilyen író táborok. Én sose voltam, nem hiszem, hogy különösebben hasznosak, de meg lehet ismerkedni már ismert írókkal, kapcsolatok építésére megfelelő.
Remélem, segítettem.
Egyik előző írta, hogy szerintem mindenkinek van egy korszaka, amikor író akar lenni. Ez nagyon nem igaz, nekem pl. soha meg se fordult a fejemben! Kedves kérdező, ne hagyd magad lehúzni az ilyen válaszokkal! Ha tényleg ez az álmod, akkor kövesd a szívedet. Azért tanulj jól, menj majd dolgozni, de olyan munkát válassz, ami mellett megengedheted magadnak, hogy írj. A jónak ítélt írásaidat folyamatosan küldd el kiadókhoz, egyszer majd csak látja valaki benne a fantáziát.
Én sosem akartam író lenni, de nekem is van egy gyerekkori álmom, ami míg kicsi voltam nem fogalmazódott meg bennem, de a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy úgy akarom leélni az életem. Ez alapján arra következtetek, hogy ez neked sem egy hirtelen fellángolás, hiszen régóta próbálkozol az írással.
"énn nem vagyok egy szokásos tinilány,sosem voltam az,és én ezt nem tinikoromban kezdtem el,hanem amióta tudok írni."
Ez az egy mondatod tele van gépelési hibákkal. Hogy akarsz így író lenni?
"Ez az egy mondatod tele van gépelési hibákkal. Hogy akarsz így író lenni?"
Te miről beszélsz? Kizárólag elgépelési hiba van benne. És mért, te pl. SMS-ben helyesen írsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!