Ha kamaszként vagdostam magam meg folyton csak bőgtem, azt ki lehet nőni?
Most 20 éves vagyok, kb 1 éve is még olyan voltam, mint amit fent leírtam. Most viszonylag kiegyensúlyozottnak, optimistának és erősnek érzem magamat, jól tanulok, lett pár barátom (nem vágyom többre). Sokat változott a hozzáállásom a dolgokhoz. Nem lettem tökéletes, de jó úton haladok.
Szerintetek a régi dolgaim a kamaszkorom miatt voltak? És már kinőttem őket? Van olyan, aki felnőttként is úgy vezeti le az indulatait, hogy a falat rugdossa és ollót szurkál magába? És folyton bőg meg folyamatosan csak magának generálja a problémákat?
mindenesetre drukkolok neked.
Kamaszkorában mindenki kicsit más, nagydumás gyerekek félénkek lesznek, félénk gyerekek teljesen gátlástalannok, ha gyerek korodban nem voltál ilyen totál depis lehet, hogy kinőtted.
Hol vagdostad magad, mivel? A szüleid nem vették észre? Vagy hogy rejtetted el?...
Amúgy biztos ki lehet nőni.
Ki lehet nőni. Én kinőttem. Kamaszkoromtól kezdve egyre inkább áttértem arra, hogy a bánatomat mindenféle elcseszett művészeti formában fejezzem ki, pl. rajzolok és festek, vagy ékszereket készítek, esetleg varrok... ezek a hobbijaim is, de ha el vagyok keseredve mindig valami különösebbet sikerül alkotnom. Naplót is elkezdtem írni, ha rossz kedvem van (ha jó a kedvem, sosem bírtam rávenni magam).
Most 22 éves vagyok, és azt hiszem, rájöttem mi is volt a bajom az életemmel gyerekkoromtól kezdve, azt hiszem sok dolgot átlátok már, és kezdek leszokni arról, hogy magamat okoljam mindenért, pedig gyerekkoromtól kezdve úgy éreztem, én vagyok a hibás, és vagdosással meg sírással éltem ki ezt.
Kérdező: nem biztos, hogy csak a kamaszkorod miatt voltak. Én még nem voltam kamasz (10 éves korom körül), amikor már ilyeneket csináltam. Szerintem az, ha visszanézel, és megpróbálod megtalálni a problémák okát, kulcsát, segíthet neked is.
Én 18 vagyok...
Szerintem ezt nem "kinőtted" hanem már nem vagy depressziós... A kamasz kor éppen elég nehéz, főleg, ha még depressziós is leszel valami miatt...
Velem is előfordul, hogy kiborulok... Nagyon lelkizős lány vagyok, és hamar meg tudnak bántani... (de komolyabb módon) eddig rugdostam dolgokat, csapkodtam... de ha komolyabb "sebet" ejtettek rajtam, akkor sírva a padlóra rogytam... én is nehéz időket élek meg, és nem kis tinis tragédiákat:(
Én sosem vagdostam magam. De amit írtál, az depresszióra utalt.
nem lehet mindent a kamszkorra fogni.
a gyereket elkezdik érdekelni a nők/pasik vagy nagyszájú kezelhetetlen rosszgyerekké válik, igen az kamaszkor.
de az, hogy valaki "a falat rugdossa és ollót szúrkál magába" az nem a kamaszkor hibája, hanem mentális problémákra utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!