Első babámat várom és két hét múlva (04.14. ) kéne szülnöm! Mikor kéne elindulnom a kórházba?
elfolyik a magzatvíz vagy fa rendszeres fájások lesznek!
mennyire van a kórház?
Nekem is első szülésem volt és most már 3 éves:)
Reggel 1/2 6-kor, félálomban távozott a nyákdugó egy nagy görcs kíséretében és ki is lövellt egy adag magzatvíz.
Felkeltettem a páromat és lezuhanyoztam.Még összeszedtem a hiányzó cuccomat és taxival indultunk a kórházba.
Legnagyobb TENA betétet ajánlok, mert lehet hogy a babu elmozdulásaival együtt távozik kisebb-nagyobb adag magzatvíz.
Ha így indulsz, akkor az autóba is tegyél a popsid alá valamit, mert a betét ellenére is átáztam a kiszállásnál.
A kórházba is a legnagyobb betétre lesz szükséged a szülés után.
kb 1/2 7-3/4 7 -körül vizsgáltak és a szülőágyon kb 7h -körül jöttek az első komoly fájások.
Nekem gyorsan ment, mert 11.40-re kint volt a baba.
01.29.-én szültem és 02.04.-re voltam kiírva.
Könnyű szülést és jó babázást!:)
Majd tapasztalod te is mikor itt az idő és indulni kell!Hidd el észre fogod venni.
4 gyerkőc anyukája
Nyugi, érezni fogod, ha menni kell.
Első baba nekem is, mostmár itt szuszog a karomban a gyönyörű Kisfiam. Én március 16-ra voltam kiírva. A védőnő azt mondta, ha nem indulna meg a szülés, hétfőn ráérek bemenni a kórházba, úgyse nagyon foglalkoznának velem a hosszú hétvégén.
Vasárnap délben aztán pici, mensiszerű fájásaim kezdődtek, és rózsaszínes folyásom volt (nyákdugó). Még voltak nálunk rokonok, velük vígan beszélgettem, aztán megcsináltam a Párom munkahelyi elszámolát is. 6kor indultunk a kórházba, 5 perces még mindig kicsi fájásokkal, útközben vettünk innivalót meg rágcsát is. 7 körül vizsgált a doki, 1 ujjnyira voltam nyitva. NST-ztek 1 órát, addigra 2 ujjnyira tágultam. 9kor burkot repesztettek (magzatvíz nekem nem folyt el), és kaptam oxitocint. Na attól aztán megindultak a fájások, 10re 3 ujjnyira voltam nyitva, de üvöltöttem a fájdalomtól. A doki azt mondta, kb. éjfél-1 órakor fogok szülni. Fél 11kor szóltam a szülésznőnek, hogy úgy érzem pisilnem kell (kakilási ingerem nem volt, nem is piszkáltak). Hívta a dokit, gyors pisi, aztán megvizsgált, teljesen nyitva voltam, és már jött is az érzés, hogy nyomnom kell. 5 nyomásra volt kinn a Baba, háromnegyed 11kor. És amit mindenki mond, én is megerősítem: mikor kinn van, nem érzel már semmi fájdalmat (a gátvarrást azért kicsit igen).
Mondta is a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen simán menne.
Nekem sokkal rosszabb volt a szülésnél az, hogy utána ott kell feküdni 4 napig, nem lehettem a Párommal, a családommal.
Könnyű szülést kívánok Neked is és örömöt, egészséget a Babához!
ha elfolyik a magzatvíz, akkor 1 órán belül.
ha fájások, akkor mérni kell az időket, amikor érkeznek, és felhívni a szülésznőt, vagy szülészetet és telefonon megkérdezni, hogy szerintük már indulj-e (mert akár több napig is tarthat)
ha nyákdugó, akkor még nem kell menni, több nap is eltelhet, mire ténylegesen beindul.
akkor ráértek rendszeres 5 perces fájásokkal indulni!
Kitartás, és könnyű szülést!
szülésznőd nincsen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!