A kórházba kell be vinni magammal mellszívó
készüléket?
Én vittem mindkétszer, de az elsőnél még nem kellett. Aznap indult be a tejem, hogy jöttünk haza a kórházból, így itthon használtam először. Amíg nem lőtt be a tejem, én nem használtam mellszívót, hanem mindig a babámat tettem cicire, ez a legjobb.
Második babámnál már kellett a kórházban mellett fejnem, mert hirtelen lőtt be és nagyon sok lett, több, mint ami kellett a babámnak.
2012. márc. 23. 13:55
Nem kell bevinni. Nem telik mindenkinek rá, ha veled van a baba akkor felesleges fejni, 3-4 óránként úgyis melle teszed. Na meg hol fertőtlenítenéd, hol tárolnád a tejet? Nálunk akinek annyi feje volt hogy fej i tudott, annak adtak, volt 4 db az osztályon elektromos, de nálunk nem volt gondd, hogy cumisüvegből eteted itatod a babát, kérték is hogy vigyünk cumisüveget, de van ahol be sem lehet vinni!
2012. márc. 23. 13:59
Én nem vittem, mondván ki tudja lesz e egyáltalán tejem (nem is vettem meg előre). 3. nap estére olyan szinten beindult a tejtermelés, hogy kő kemény cicikkel mentem a tejkonyhára segítséget kérni. Akkor hirtelen adtak egyet kölcsön, hogy le tudjam fejni, de utána vennem kellett egyet a kórháztól. 14.000 Ft-ért, Avent-es, de csak a mellszívó volt benne. Ennyi pénzért boltban kapsz mellé még egy rakat poharat, meg minden félét. Sajnos nekem nem volt más választásom, olyan szinten bedurrantak a melleim, hogy nem tudtam volna megvárni, amíg másnap apuka, vagy a nagyik hoznak be. Így utólag persze bánom, hogy nem vettem meg előre, de ugye ha nem lett volna tejem, akkor meg fölösleges pénzkidobás.
2012. márc. 23. 13:59
4/18 A kérdező kommentje:
Tehát ha nem viszek be magammal akkor nem lesz belőle gond? Mondjuk ebben van valami hogy hol tudnám sterilizálni?! De neten olvastam hogy miket kell bevinni a kórházi csomagba magammal szüléskor, és ott olvastam hogy mellszívót is rakjak a csomagba.
Általában van a kórházakban mellszívó,de ilyen nagymamakori darabok :D Tehát ezért jobb ha viszel.
A nővérek meg azért vannak hogy elvigyék sterilizálni,nekem is vitték,még a mellbimbóvédőimet is... Csak szépen kell kérni,mert nem mindig jut eszükbe.
2012. márc. 23. 14:16
Én nem vittem magammal, de behozattam a párommal szülés utáni első nap!
Úgy bedurrant a mellem, hogy azt sem bírtam elviselni, ha én vagy bárki más (csecsemősök) nyomkodják.
A kórházban (nálunk) nem adtak mellszívót és nem is volt még a II. világháborús "fejőgép" sem nekik.
Reggel elkezdtem fejni és az "aranyrögök" csak úgy csöpögtek kifelé. Nagyon durván csomós volt a mellem. Mellette meg folyamatosan masszíroztam.
Sok tejem jött le, de én maradtam a szoptatásnál pedig a csecsemősök megakarták itatni a lányommal.
A legtöbb a lefolyóban végezte. Mivel más baba nem kaphatta meg a tejem.
2012. márc. 23. 14:18
Első vagyok, én nem sterilizáltam a mellszívót, hanem simán elmostam és úgy fejtem a mellem. Az elején még olyan kevés tej jön ki, hogy azt nem kell elrakni, akár ki is lehet önteni, bár emiatt biztos sokan lepontoznak. A baba egye ki a lényeget, és ha fáj a mamának a cici, fejje le, és öntse ki, aztán majd otthon ráér azzal foglalkozni, hogy sterilizálni és lefagyasztgatni. A kórházi napok nem erre vannak.
Ha amúgy is vennél mellszívót, akkor vigyél, vagy kérj valakitől kölcsön, ha fáj a cicid, mindenképpen jó ha van. De a kórházban is tudnak adni.
2012. márc. 23. 14:19
8/18 A kérdező kommentje:
Igazából pont emiatt vagyok gondban, hogy nem tudom hogy van e értelme vennem? Mondjuk veszek használtan akkor is ott van egy 6000 ft, és lehet hogy nem is kell használnom a végén, tehát azt a pénzt a elkölthetném a babára. De mi lesz ha csak nekem nem lesz benn fejőkészülékem? Akkor az meg cink, mert ott fogok nézni a fejemből és hibáztatni magam hogy miért nem vettem? És kérhetek kölcsön esetleg...
Megint első vagyok, nekem medela kézi mellszívóm van, ez nem olyan drága használtan mint az avent és sok kismamának (ahogy nekem is) nagyon bevált!!
2012. márc. 23. 14:27
Biztos megy hozzád minden nap valaki a kórházba,ne görcsölj ezen! Legfeljebb másnap visz be neked valaki. Nézzetek ki a boltban/vagy neten egy darabot,és mondd a férjednek hogy ezt vegye meg ha 'ne adj isten' szükség lenne rá. :)
2012. márc. 23. 14:28
Kapcsolódó kérdések: