Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan kezdjek el magamtól, a...

Hogyan kezdjek el magamtól, a saját fantáziámból rajzolni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, és már mások is mondták, hogy ideje leszoknom másolásról. Legalább 3 évet "vett el az életemből" (amit persze nem bántam meg), hogy pontosan megtanuljak másolni. El jött az ideje, hogy átlépjek a következő szintre.

Sokan mondták már, hogy már igazán elkezdhetnék valami művészértékűt alkotni (ha nem is művészit,akkor magamtól, fejből rajzolni), pl.: a rajztanárom, a gyakori-kérdéseken lévők, barátaim, tehát mind mind akik valóban értenek hozzá-ezt akarom mondani :D.

Rajzot mutatok,ha nagyon muszáj, de nem érzem szükségét(csak hogy meggyőzzelek róla titeket, vagy épp ti hogy még gyakoroljak mert ez nem jó egyáltalán :P). [link]

Néhány tippet várok, miképpen lehet fejből rajzolni. Nem tudom hol jó ezt elkezdeni, én egyenlőre ezen a területen gondolkodok-legalább is ami mindenképpen szükséges lenne per pillanat:

-ember ábrázolás-ruhával, vagy akt

-helyszínek, "díszletek"

-részletes tárgyak

várom a tippeket!

15/F

U.I.: ne kérdezősködjetek ha nem gond( ilyen offokra gondolok), ha csak az nem függ össze a kérdéssel, vagy a mondanivalóddal. Számítok rád!

2011. aug. 22. 21:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
tegnap este csináltam gyors vázlatokat mindenféléről. Ma is azt teszem majd, és hátha sikerül :D
2011. aug. 23. 11:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy rajzold a tanáraidat barátaidat látvány után azt csak úgy gondoltam, hogy gyakorlásnak jó, mármint én azt csináltam. Amiket rajzoltál azok is kész képek és van művészi értékük főleg a portréknak amikre az mondták, hogy jobbak. Én csak azért rajzoltam, hogy a festményeimet ne szarozzák le mert nem jók az alakok. Itt van egy festményem ez teljesen fantázia

[link]

Szerintem rajzolni mindenki tud festeni viszont csak az akinek van tehetsége és mondanivalója ( jól festeni) te szerintem tudsz festeni is, szóval inkább azzal próbálkozz ha egyszer már rajzolni tudsz.

2011. aug. 23. 15:31
 13/21 A kérdező kommentje:
grafikusnak tanulok, nem szeretek festeni(úgy igazából :D), csak akvarellel, a maga stílusában. Képregény,saját rajzok és firkák miatt fontos most nekem ez a megtanulok saját fejből rajzolni projekt :D
2011. aug. 23. 18:51
 14/21 anonim ***** válasza:

Te tudod, de akkor legalább ilyet rajzolj:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

(Az a lány alak aki ül az szerintem kevés vagy tónusozni kéne és más technikákat belevonni vagy nagyobb méretben több olyan alakot elhelyezni valami izgalmas kompozícióban.)

2011. aug. 24. 00:45
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha fejből akarsz embert és nem így "művészkedni" akkor úgy, hogy körökből építed fel vagy oválisokból mintha firka lenne, minden látható nem látható vonalat egyaránt meghúzol és végül megerősíted a láthatókat, tehát térben rajzolsz és az elején csak te érted mit csinálsz.

Ezek a sajátjaim amiket így csináltam:

[link]

[link]

2011. aug. 24. 00:56
 16/21 anonim ***** válasza:

Sok dolog elhangzott.

Érdemes elgondolkozni azon,hogy milyen módon érdemes felépíteni egy fejből készült művet.

Szerintem előbb van egy ötlet ugyebár,amit meg kéne valósítani. Érdemes egy tárgylistát készíteni és egy kis vázlatot,hogy mi hogy lenne, de még formailag nem fontos, inkább csak azért,hogy a következő vázlatokat hogyan érdemes elkészíteni. Ha megvan,akkor jöhet az egyes elemek önálló vázlata. Pl ülő figura, régi szekrény stb..

Ha ez megvan,akkor esetleg csinálsz egy kidolgozottabb vázlatot.Végül nekiállsz a műnek.

A felhasznált figurák, tárgyak vázlatainak elkészítése történhet valóság vagy fotó egy részének lemásolásával, átalakításával ill. geometriai tárgyakból való felépítéssel is.

2011. aug. 26. 19:03
 17/21 anonim válasza:

Szia Kazsa!

Elsőnek annyit hogy képzőművész vagyok és oktatók is persze nem az a fajta aki nem tudja, csak tanítja. Azt hiszem értem a kérdésed, hiszen jól rajzolsz, látszik, hogy foglalkozol vele és jársz szakkörbe is. Jó az irány, de kinőtte ezt a fajta kissé akadémista

2012. jan. 6. 00:02
 18/21 anonim válasza:
(bocsánat, hogy nem fejeztem be a mondatom, de véletlen rá nyomtam a küldés gombra) ...szóval kinőtted az akadémista másolatok iránytát. Az önálló általad "fejből" rajzolás azaz kreatív gondolkodás a korábbi tapasztalatokból és a saját ötletek ötvözetéből jön létre. Ezt hívjuk képzőművészetnek. Nekem volna egy építő jellegű javaslatom. Figyelj befelé, például milyen érzések vagy gondolatok foglalkoztatnak. Mi okoz örömet vagy mi bánt, hogyan gondolkodsz a világról stb. Fogd fel úgy mint egy útkeresést. Játssz, írj fel egy papírra elvont fogalmakat és random módon válasz ki egyet. Mi jut eszedbe a kiválasztott forgalomról. Ha beugrik valami akkor kezdj el firkalni, vázlatokat csinálni. Rengeteg módszer van arra hogy megtaláld az utat ami a autonóm alkotásokhoz vezet.
2012. jan. 6. 00:16
 19/21 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2012. jan. 6. 15:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a baj a másolással most az h ránézel egy képre ugyanaz mint ha ránéznél egy valós tárgyra vagy akár emberi arcra mindkettő másolás lényegében attól h nem tudsz fejből rajzolni nem jelenti azt h nem rajzolsz jól es nem jo a technikád csupán annyit jelent hogy gyengébb a képzelőerőd hidd el ha letudsz ugy rajzolni egy portrét vagy akármit h elámuljon tőle az ember senki nem fogja azt mondani h aki másol az béna szted hány híres tájat s portrét vagy akármit festettek meg neves festők azok is nézték közben az adott tájat ill.arcot tehát emiatt ne aggódj..
2014. ápr. 15. 03:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!