Hogyan kezdjek el magamtól, a saját fantáziámból rajzolni?
Úgy érzem, és már mások is mondták, hogy ideje leszoknom másolásról. Legalább 3 évet "vett el az életemből" (amit persze nem bántam meg), hogy pontosan megtanuljak másolni. El jött az ideje, hogy átlépjek a következő szintre.
Sokan mondták már, hogy már igazán elkezdhetnék valami művészértékűt alkotni (ha nem is művészit,akkor magamtól, fejből rajzolni), pl.: a rajztanárom, a gyakori-kérdéseken lévők, barátaim, tehát mind mind akik valóban értenek hozzá-ezt akarom mondani :D.
Rajzot mutatok,ha nagyon muszáj, de nem érzem szükségét(csak hogy meggyőzzelek róla titeket, vagy épp ti hogy még gyakoroljak mert ez nem jó egyáltalán :P). [link]
Néhány tippet várok, miképpen lehet fejből rajzolni. Nem tudom hol jó ezt elkezdeni, én egyenlőre ezen a területen gondolkodok-legalább is ami mindenképpen szükséges lenne per pillanat:
-ember ábrázolás-ruhával, vagy akt
-helyszínek, "díszletek"
-részletes tárgyak
várom a tippeket!
15/F
U.I.: ne kérdezősködjetek ha nem gond( ilyen offokra gondolok), ha csak az nem függ össze a kérdéssel, vagy a mondanivalóddal. Számítok rád!
Ha eddig másolva rajzoltál (ahogy én is teszem, nem tudok, nem akarok egyelőre másképp), azt ajánlom, hogy általad szeretett figurákat másolj, de fejből. Tehát egy olyan kép alapján ,amit már láttál, tudod, pontosan hogy néz ki, de ne nézd rajzolás közben. Néhány ilyen után ugyanezeket a figurákat rajzold le olyan helyzetben, ahogyan nem láttál róluk képet, legenek felismerhetőek, stb. Ha ez is megy, akkor már bármilyen kitalált arcot meg tudsz rajzolni bármilyen helyzetben. Olvass utána, vehetsz ilyen könyveket is, sokat segítenek anatómiai ismeretek terén pl., hogy tudd, mikor milyen izom hogyan áll, így lehet hitelesebb és jobb, ha ez a cél. Én általában fényképekről másolt portrékat szoktam rajzolni, tehát leginkább ebben tudok segíteni, én hogyan csinálnám, ha "tovább akarnék lépni".
Épületeket, tájképeket is ugyanúgy csinálnám, ahogy leírtam: először ismerteket, aztán kicsit átalakítva, más perspektívából, aztán már mehet egyéni fantázia alapján is. Gratulálok, jól rajzolsz, megéri komolyabban is foglalkozni a dologgal. Ne add fel, menni fog!
szóval ha sokat gondolok egy-egy pózra amit eddig rajzoltam, és le is bírom rajzolni akkor azt ismételjem meg, addig míg nem megy? körülbelül igaz?:D
Ezzel már próbálkoztam,csak nem ilyen akaratosan :D
Na jó, én most nem tanácsokat adok... :D
Gyönyörűen rajzooooolsz. :D Bár én tudnék így... :) A kedvencem ez: [link] De a többi is nagyon szép, a gyűrűk urások is nagyon jók lettek, Aragornról nem szeretnél véletlenül rajzolni egyet? :P :)
További sok sikert!
én mindig fejből szeretek rajzolni, és utálok másolni:))
annyi sok másolás után szerintem, biztos meg kellett tanuld a dolgokat, hogy fejből is lerajzolhasd, én általában amikor fejből rajzolok pl egy embert, kb emlékszek az arányaira, de ha nem is kell ez egy karikatúra esetén, emlékszem külömbözö testrészeinek az alakjára pontosan, meg minden kis részletnek, ilyesmi, és megrajzolom fejből:D utána kiegészítem kreatív dolgokkal háttérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!