Ez már élvezhető szintnek számít? (Zongora)
3 és fél éve játszom, annyi idő alatt tudom, hogy nem kimagaslóan jó, illetve hallom a hibáimat, de mit gondoltok, ez már élvezhetőnek mondható? A darab közepes nehézségűnek mondható, nekem elég nehéz volt megtanulni. (Chopin A moll keringője). Építő jellegű kritikát is szívesen fogadok jól zongorázóktól.
1, köszi
2, nem értem a kérdést, ez nem iq függvénye
Az én véleményem szerint nagyon szépen össze lett rakva. Hallatszik, hogy tényleg foglalkoztál vele, jól sikerült megoldani a dinamikai részeket. Talán néhol kicsit túl is lett komplikálva. Igazából az a lényeg hogy téged és a te érzéseidet tükrözze a darab, minél jobban beleásol annál jobban fogod tudni hogy mit is akarsz kifejezni vele. Nekem kicsit élesek viszont a váltásaid, ami néhány darabnál szükséges ez viszont egy keringő. Nem vészesen de elég gyorsan lassítod be a darabot, ami jól hangzik csak magához a témához nem igazán passzol. A Chopin darabokban az a jó, hogy nagyon sokat lehet velük kísérletezni. Ezek nem durván meghatározott művek, amelyeket kötelezően metronóm mellett gyakorol az ember.
A kéz mozgásod még kicsit merev, de ez valószínűleg idővel oldódni fog. Meg persze sok gyakorlás is kell hozzá. A táncos darabokba nyugodtan lazítsd el a kezedet, és akkor könnyebbek lesznek a hangosítások, halkítások is.
Pont most értem én is egy Chopin darab végére szóval átérzem a szenvedést. (Sokat kell vele szenvedni, hogy úgy hangozzon mintha könnyű lenne)
További sok sikert (ha esetleg valamit rosszul mondtam el nyugodtan írj, nem vagyok zenetanár csak egy mezei zongorista)
Chopin Mazurka op.68 no.2
Igazán élvezetes darab, sok kötött darabom volt mostanában ezért kellett valami nem annyira bonyolult de sok lehetőséget rejtő darab. Kicsit úgy érzem hogy ez olyan mindenes darab mert tényleg elég színes a technikai elemek felhozatala benne.
Szerintem gyonyoruen jatszol, sokkal rosszabbra szamitottam amikor a 3 evet irtal. Szerintem muveszi az eloadasmodod, es az ujjaid sem merevek, 3 ev utan ez is csoda szerintem.
Egyertertek a 4-sel abban, hogy a lassitasok, gyorsitasok kicsit hirtelenek de osszessegeben nagyon szep. Gratulalok!
Köszönöm, nagyon jól esik, h így gondoljátok, és a tanácsokat is megfogadom! Sokszor elragad a rubato héve :D kicsit tényleg túlzásba viszem... rákerestem a mazurkára is, nagyon szép, tényleg színes darab.
Most fejezem be a Für Elise-t, és az E moll prelűdöt Chopintől, tudtok valami szépet ajánlani ami ilyesmi nehézségű?
https://www.youtube.com/watch?v=PUBxydt6P7w&list=PLH8Qlr1UM8..
Ez a Bach preludium szerintem eléggé jó gyakorló darab. Igazából az egész hármas hangzat felbontásokból áll és unalmasnak hangzik, de sok figyelmet igényel az elejétől a végéig. Ráadásul elég lazának kell lennie a kezednek hogy szép hatása legyen és hogy ne ess ki a ritmusból. De ez tényleg nem a legizgalmasabb darabok közé tartozik :D
@9: Szerintem, de, izgalmas amúgy. Én kifejezetten szerettem tanulni is, meg azóta is játszani is, egyik kedvenc :)
@Kérdező: Csatlakozom az előttem szólókhoz. Maximálisan élvezhető szint, szép munka! Amin dolgozhatsz még, az meg elhangzott már :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!