Mitől akkora mű a Száz év magány?
A feléig jutottam, nem tudtam végigolvasni. Számomra teljesen követhetetlen volt, hogy ki kicsoda, kinek a kicsodája... Így a történet is kaotikus volt.
Valaki le tudná írni, hogy mitől olyan világirodalmi remekmű?
Én elolvastam, és bár volt egy sajátos hangulata, az nekem is hasonlóan rejtély maradt, hogy mitől lett ennyire közkedvelt.
Talán az ember elszemélytelenedését és jelentéktelenségét próbálja bemutatni - többé kevésbé sikeresen. A sok Aurelio és Arcadio tényleg követhetetlenné teszi a cselekményt, de erősen az az érzésem, hogy ez szándékos. A lejobb tippem az, hogy az élet kaotikus mivoltát igyekezett megragadni az író, de nem tagadom, elég erőltetettnek hat.
"A Száz év magány (eredeti címén: Cien años de soledad) Gabriel García Márquez kolumbiai író 1967-ben kiadott nagy sikerű regénye. A regény a mágikus realizmus stílusának egyik kiemelkedő alkotása, világirodalmi remekműként tartják számon.[1][2][3][4] Megjelenése óta 46 nyelven, összesen több mint 50 millió példányban adták ki világszerte.[5][6][7][8] A regényt García Márquez legfontosabb alkotásának tartják, és mind a spanyol nyelvű irodalom, mind a világirodalom fontos részét képezi."
Talán F.G.Marquez-ben van a hiba, hanem bennetek.
Nem tudjátok értelmezni, követni a mű cselekményét, a rétegeit, a misztériumát.
Segítek, vagyis a kereső segít:
wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1z_%C3%A9v_mag%C3%A1ny
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!