Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A skandináv filmekben miért...

A skandináv filmekben miért nem süt a nap?

Figyelt kérdés
Általában borongós szomorkás az idő.

#skandináv filmek
ma 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Mert ott csak ritkán süt a Nap. Télen több hónapon keresztül egyáltalan fel sem kel vagy csak 1-2 órára, a többi éjszaka.
ma 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert Skandináviában alapban több a borús esős idő. Én annó néztem egy Norvég film sorozatot, amely a 2010-es években játszódott. És ott is szinte mindig borús esős idő volt. Sőt sokáig (április végéig) tartó havas tájakat is mutattak. Eleve Skandinávia télen hosszú sötétség, reggel akkár fél 9 ig is sötét van télen. Nyáron meg hajnali 3-kor már a hasadra süt a nap és nyáron akár este 10 órakor van nap lemente. Ezt az adott norvég film sorozatból meg tanultam. Ennek a sorozatnak a címe: Trio Odins Gull volt a címe, és 2013-ban játszodik.
ma 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Hozzá tartozik a hangulathoz.

Általában thrillerek, krimik, amiket én láttam.

És szinte mindenki mentális beteg, alkoholista, stb.

ma 13:22
 4/6 anonim ***** válasza:
20%
Lel, ugyanannyit van fent a nap mint mashol. Telen kevesebbet, nyaron meg sokat, osszesen ugyanannyit.
ma 13:40
 5/6 anonim válasza:
86%
Mert Skandináviában ilyen a környezet. Ez adja meg a Skandináv filmet alaphangulatát. Olyan ez, mintha néznél egy filmet a Szaharáról és végig szakadna a hó. Lehet, hogy egyszer már előfordult, de nem ez a jellemző.
ma 13:46
 6/6 TappancsMancs ***** válasza:

Bár északon a napsütéses órák száma tényleg kevesebb, de ez leginkább filmes drámai hatáskeltés. Ugyanígy a középkorban játszódó filmekben többnyire nem süt a Nap, gyakran esik az eső, a film színezete is kék vagy zöld és sötétített az ilyen filmek többsége.

The 10 Best Medieval Movies to Transport You to Another Era

https://www.youtube.com/watch?v=2epmxFhFvaE

Top 10 FREE Medieval Movies on Youtube (With Links) !!

https://www.youtube.com/watch?v=krZbBGFSLDs

ma 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!