Hogyan vegye rá egy étterem a fiatalokat, hogy inkább az éttermet válasszák, és ne a mc donaldsot?
hááááááááááát. a barátom séf, és totál ki van, hogy bemegy hozzá az átlagmagyar és húst kér krumplival. nagyjából itt tartunk.
én csak a magam ízléséről tudok beszélni: nem szeretem, ha egy étteremben túl nagy a zaj, és nem tudok beszélgetni. nem szeretem az ordas nagy adagokat és a túl kicsiket sem :)
de hát én 37 vagyok :)
szerintem az éttermek alapvetően sem pozicionálhatják magukat a fiatalokra (tizen-, huszonévesek), hiszen azok nem rendelkeznek saját jövedelemmel. emellett az éttermek drágábbak is.
lehet, hogy egy csomó fiatal úgy kajál a mekiben, hogy a szülő odaadja neki a meleg étkezési jegyét.
az éttermek inkább a már keresettel rendelkezőknek van kitalálva szerintem.
Szerintem nyissanak barátságos helyeket...
Ahova pl én elmennék:
Vidám, színes hely, kreatív. Mondjuk ilyen babzsákfotelek két sarokban(de legyen előttük egy kisebb asztal, és oda le lehetne ülni egy narancslével, stb kényelmesen) lehessen venni muffinokat, melegszendót, fánkokat, fagyit stb. Az alkohol mentes színes, finom koktélok is megnövelnék a forgalmat. Legyenek saláták is, meg könnyebb kaják. Az étlap meg kb ilyesmikből kéne, hogy álljon: Leves, Rántott szelet, rántott sajt, sültkrumpli, tört krumpli, rizs. Különböző szószok(a tartármártás imándák:D)
Az asztalok pl sötétbarnák, kerekek, a székek színtén.
Biztos földobná a hely forgalmát, mondjuk ha kilennének rakva olvasnivaló tinimagazinok(lehetnek régebbik is, ismerősöktől összegyűjtve pl.)
Menjen a zene, vagy egy TV-n a Viva, vagy az MTV...
Az ilyesmi helyeknek biztos lenne forgalma, inkább, mint a mekinek...
Jaaa és lehetne elvitelre is csomagoltatni... :D
Az jó lenne:D
Fitalokat?
Legyen:
-olcsó, vagy legalábbis legyen pénztárcabarát menü is
-gyors kiszolgálás
-jófej, fiatalos személyzet
-finom és meleg étel
-központi helyen legyen, ne kelljen sokat keresni
-tartson nyitva késő este is. Hajnalba bulizás után az ember sajnos csak gyorséttermet talál
-lehessen kényelmesen leülni egy nagyobb társosággal is, lehessen beszélgetni, kényelmes székek nem túl hangos zene
-legyen jó hangulat. Pl művészetis egyetemistákkal kéne kifestetni, úgyis ők ismerik a saját korosztályuk ízlését
hát az ár mindenképpen fontos. sok egyetemista nincs valami jó anyagi helyzetben de párszor egy hónapban megengedheti hogy kajáljon valahol. a mekiben ez megvan 1200Ft-ból, a kínaiban 800-ból , kifőzdében 800, pizzéria is belefér 1300-ba, de egy étterem drágább ennél.
Én személy szerint azért sem szeretem az éttermeket, mert barátságtalanok, sokszor tehernek érzi magát a vendég, ciki hogy fizetésnél kiakad a pincér ha nem kap borravalót, sokszor vacak zene szól, vagy teljesen halotti a csend.
A kedvenc helyem egy Marika néni kuckója nevű kis hely. Ez..hát inkább kifőzde jellegű hely ami az óriás hamburgerekre specializálódott. Egy csomó egyetemista látogatja, mert valóban Marika néni vezeti aki egy cserfes öregasszony és mindenkihez van egy-két jó szava, nagyon barátságos, van finom jeges tea,vicces az étlap(pl. Diákmenű :azoknak aki tudják a jelszót), és a hely úgy néz ki mintha a nagymamámhoz mentem volna vendégségbe.
Ja ami még kimaradt:
-ha idegen városrészben vagyunk sajnos azért megyek mekibe, mert nem bízom a magánkézben lévő konyhában.... túl sok romlott gyrost ettem már.
oké sz.r a multi de legalább mindenütt ugyanazt kapod
-legyen internetezési lehetőség.
-a fönnt írt babzsák fotel tényleg jó ötlet
-legyen vega menü is, meg édességek, kávék
-esetleg ha összejön lehetne élőzene. Nem kell valami nagy cucc, diákzenekarok, Kovács Béluska egyszál gitárral. A zenélő fiataloknak többnyire sok a haverja, azok is odaszokhatnak esetleg
Gyors kiszolgálás, olcsó ár, vidám környezet, vicces szlogen, valamint találó reklámok az egyetemek közelében. Ennyi.
Az eltével szemben pl van egy étterem, ami full puccos, de van diákmenü, ami nincs kiírva, de az egyetemi levlistákra elküldték, mit kell kérni. Olcsóbb, mint egy mekis menü és kulturált környezetben lehet elfogyasztani. Szerettem oda járni, amíg volt pénzem :)
más a hangulata egy gyorsétteremnek és egy étteremnek, ahol kiszolgálnak meg minden. A gyorséttermek rá tudnak állni a diákokra - nem csak a meki, ami kifejezetten drága -, a volt gimim és az egyetemem közvetlen környezetében is van kínai gyorsétterem, amik elég kedveltek a diákok körében, mert kényelmes, meg jó az ár/érték arány.
Vannak, akik erre nagyon jól rá tudtak állni, a fent említett Marika néni hamburgerezője, vagy a másik nénis palacsintázó, a gyrososok, a jó helyen lévő kínaik, a kis gyorséttermek, ahol lehet pizzát vagy bármilyen más, akár normál kaját is enni, rengeteg ilyen van, vagy a Vapiano is jól állt rá a fiatalokra.
De ezek mind gyorsétterem rendszerben működnek.
Étterembe nem fogsz tudni fiatalokat nagy mennyiségben bevonzani, mert az már egy kötöttebb dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!