Miért van az hogy a Pestiek lenézik a Vidékieket? Meg a másik mindig mindent Pest kap. Vidékek meg rohadjanak meg ott ahol vannak? Mit gondoltok?
Engem ez sosem érdekelt, szerintem egy f@szság már bocsánat! Kisebbségi komplexussal küzdő Pesteik-vidékiek találták ki. Meg nyilván abban is van valami, hogy a nagyvárosiak úgymond "bunkóbbak", nem figyelnek úgy egymásra. Persze, mert egészen más az életritmus, nem is lehet olyan szinten odafigyelni a többiekre, mint egy kisebb faluban.
Mondjuk én sosem mondom arra, aki nem Budapesten él legyen az mondjuk egy másik város automatikusan, hogy vidék. Annyi.
Ha a paraszt nem szarik az úr nem eszik!
No comment, bár pesten élet van nekemmégis jó a csendes kis téglás!
17:56
Már bocs de ez "Demszky féle" 60% azért erős csúsztatás, gyakorlatilag az összes multi központja Bp-n van, így pl. ezeknek a Győrben, Debrecenben stb. termelt bevételei is ott jelennek meg. Ettől függetlenül arányaiban tényleg Bp-n termelik a legtöbbet, de valószínűleg többek közt ezért az ország gazdasági központja. Egyébként mind Bp-nek mind a "vidéknek" sokkal jobb lenne ha az ország egy kicsit decentralizáltabb lenne.
Én a második 17:58 vok.
Még azt is utálom h abba a kiba$zott tvbe is mindig csak pestről van szó -.-"
Én BP-től 15 percre lakom,itt ugyanúgy nem jár busz,Hétvégén a hév féloránként-40 percenként..éjfél után abszolut semmilyen tömekgözlekedési eszköz,pedig azért erős túlzás vidéknek nevezni a lakóhelyemet.
Amúgy elég primitiv gondolkodásra utal ha ti 1-2 bunkó ismerősötök miatt egy egész nagyváros lakosságáról vontok le következtetéseket. Minden vannak beképzelt,tahó,paraszt emberek legyen Budapest vagy bármilyen más város.. és azért itt sme kolbászból van a kerités,úgy kap meg mindent BP mint a 4es metrót:)
20 évvel ezelőtt is mindig ezt mondták amit a kérdező,bár nem értettem miért,hiszen a pestieknek semmi bajuk a vidékiekkel.Sőt.Én aki Pesten születtem,és éltem,mindig egy kicsit "irigykedtem"(ez nem azonos a lenézéssel),hogy vidéken sokkal nyugisabb az élet,hogy mindenki ismer mindenkit..Egy kedves barátnőm aki faluban lakik,mindig azért panaszkodott,hogy őt a pestiek csórónak tartják.Hiába mondtam neki,hogy nem talál egy pesti lányt sem aki egy nyáron 20 ruhát varrat magának mert 20 lagziba hívták,és nem megy 2 lagziba ugyanabba a ruhába..Ilyet egy pesti nem nagyon csinált,mégpedig azért mert erre nem tellett...Szóval a kérdésedre a válasz:
A lenézést inkább a vidékiek gondolják,hiszen egy pesti lakos sem foglalkozik evvel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!