BUDAPESTIEK! Vannak itt még olyanok rajtam kívül akik nem nézik le a vidékieket?
Már többször tapasztaltam hogy néhány budapesti lekezelően bán a vidékiekkel vagy különbnek tartja magát náluk.
de mégis milyen alapon? Például Debrecen/Szeged/Miskolc stb. annyiban különbözik BP-től hogy kisebb. Ott is mindent megkaphatsz amit itt, ott is vannak villamosok/trolik, bevásárlóközpontok, plázák...
En ugy gondolom, hogy a Fovarosi ember nem tudna letezni a videki "paraszt" nelkul!
Tisztelem ezeket a videki embereket, es mindig igyekszem a piacon is Toluk beszerezni azt, amit megvenni szeretnek, s ezzel is a tiszteletemet es a megbecsulesemet igyekszem a tudomasukra hozni.
A legtobb videki ember az "igazi magyar" munkas, Aki a 2 keze altal elvegzett munka aran teremti meg azt, amibol megtud elni.
Soha nem neztem le Oket, de mindig ereztem En is ezt, viszont sokat jartam videkre es csak a szeretet es tiszteletet tapasztaltam ott.
utolsó, hol van ebben az általánosítás? a kérdéséből kiderül hogy pont azoknak a budapestiek válaszát várja, akik NEM nézik le, ergó nem általánostás..
mellesleg meg így van .. városiak lenézik a vidékieket..
"vidéki paraszt"
"pesti bunkó" ..
ezvan :)
"A legtobb videki ember az "igazi magyar" munkas, Aki a 2 keze altal elvegzett munka aran teremti meg azt, amibol megtud elni."
Te jártál már vidéken??? Igen kevés ilyen vidéki ember van már, nem h a legtöbb...
Egyszerűen nem tudom honnan veszik az ilyeneket az emberek. Még a kis falvakból is városokba járnak be az emberek dolgozni (nem szekérrel) kocsival. Nem a földeken dolgoznak.
Ezt hol latjatok? Annyi kerdest olvastam mar a gyk-n a videk- Bp. temakorben, de en ilyet meg nem vettem eszre.
Lehet, hogy az a gond, hogy en meg egyetemista vagyok es nalunk termesztes, hogy a fel szakunk videki, arab, kinai, angol, budapesti vagy egyeb, es mi mar megszoktuk a keveredest. Soha nem volt ellentet, inkabb erdeklodes. Amikor beulunk valahova beszelgetni, akkor mindeki mesel, hogy milyen az elet a tanyan, vagy NY-ban, vagy barhol mashol.
En nagyon szeretem ezeket a tortenetek, mert regota a fovarosban elek es jo hallgatni, hogy mennyire nyugodtabban tudnak elni egy-egy kisvarosban az emberek.
Na, nem irok kisregenyt, csak szerettem volna tudatni, hogy nalunk pont forditva van, szeretjuk a mas telepulesekrol jotteket, mert mast hoznak magukkal es mindenkiben van ezaltal valami kulonleges, valami egyedi.
Sokan vagyunk(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!