Megütött az egyik fiú osztálytársam. Megérdemeltem? (bővebben lent)
egy jelentéktelen dolgon, vezsekedtünk az egyik barátnőmel, és ez a fiú ugy gondolta, hogy a barátnőmnek volt igaza szóval őis elkezdett velem ugymondd, "kiabálni". mondtam h neki ehez semmi köze..stb. erre ő le büdös k*rvázott. és adtam neki egy pofont. ő pedig fiszakézből visszaütött. de ugy h még a fülbevaló is kiszakadt a fülemből (szóval az ütés nemvolt kis erejű)
szerintetek jogosan kaptam? nem kellett volna megütnöm előtte? anyukámnak még nemmondtam.
szerintetek mit tegyek?
15:53
Akkor ha jól értem, szerinted az megengedett, hogy ha pl. két fiú összeverekszik, akkor a gyengébbik megütheti az erősebbet, az erősebb nem üthet vissza? Ez igen nagy visszaélésre ad okot, nem?
Senkinek nincs joga megütni senkit... nemtől, kortól, fizikumtól függetlenül. Csak azt tedd mással, amit elvársz a többiektől.
Miért, az nem visszaélés, amikor egy férfi megpofozza a nőt, mert tudja, hogy hiába üt vissza, az annyit ér, mint a tavaszi lepkefing, és még kivédeni sem tudja a pofont? (Most nem a profi boxoló nőkről beszélek persze)
Nézd. Alapvetően elítélem az erőszakot, a boxtól kifejezetten rosszul vagyok, és nem, az erős férfi a sokkal gyengébb társát se üsse meg, de egy lány pofonját nem lehet összehasonlítani egy gyenge fickó pofonjával sem. Alapvetően a férfiaknak gyengédséggel, védelmező szándékkal kell a nők felé közelíteniük, és ha egy nő szemét módon viselkedik akkor is legfeljebb lenézni, visszaszólni, szavakkal megsérteni lehet, de nem megütni.
Mi nők általában tehetetlenségünkben jutunk el a pofon szintjéig, mert ha valamit visszaszólunk, a legtöbb esetben a pasik kinevetnek: "Nézd milyen kis pukkancs lett a kiscsaj, hahaha!"
Egyszerűen nincs tekintélyünk, és csak akkor bírjuk befogni a szemtelenek száját, ha felpofozzuk őket. Fordítva ez nem így van! Ha egy pasi van kiakadva egy nőre, és megvédi magát, mi nem nevetjük ki, hanem ugyanolyan bosszankodva válaszolunk. Aztán jön a férfi tehetetlensége, mikor a nő csak azért sem akar egyetérteni, ilyenkor az aki nem tudja magát kontrollálni behúz egyet a nőnek, és kész a baj....
Nem azt mondom, hogy ezzel vissza kellene élnünk, de ti pasik sokszor nem értetek a szép szóból, mert azt hiszitek nagyon cuki, amikor bedühödünk, vagy szimplán semmit sem ér, mert csak puffogunk és kész...meg se kell hallgatni minket! Nekünk nőknek meg sokkal nagyobb büntetés egy pofon helyett, ha inkább otthagynak minket a hiszti közepette. Annál rosszabb a világon nincs, hidd el!
Ha egy illetéktelen srác megfogja a seggem, vagy lek*rváz, igenis jogom van őt felpofozni! DE! Amihez tényleg nincs joga a nőknek, az a tökön rúgás! Na az igenis bunkóság. Kivéve, ha meg akarnak erőszakolni, de az már más lapra tartozik.
Egy fiúnak semmilyen körülmények között sincs joga megütni egy lányt/nőt.
Az is a fiút minősíti, hogy:
1.) Beleugat más vitájába!
2.) A (jogos) semmi közöd után meg lek*rvázza a lányt!
Én szólnék anyukámnak, vagy valami idősebb haverral, rokonnal megfélelmíteném a fiút, hogy többet ilyen eszébe ne jusson (tehát nem eltörném a lábát vagy ilyesmi, csak ráijesztenének).
Az én társaságomban rengeteg nő kihasználja,hogy a fiú/férfi nem üthet vissza.Ha körülnéznétek,láthatnátok...
Az utolsóknak üzenem,hogy ti nők vagytok és soha nem érthetitek meg a helyzetet.Az erőszak az erőszak...Nincs vita!Ha egy nő megüt valakit azzal atudattal,hogy Ő úgy sem kaphatja vissza,az pont akkora szemétség és éppen annyira szánalomra méltó mint fordítva.
Először is a férfi simán le tudja fogni a nőt, ha meg akarja ütni, a nő a férfit már kevésbé.
És más az, ha a nő felpofoz egy férfit, mintha a férfi úgy behúz egyet a nőnek, hogy kiszakadt a fülbevalója a füléből.
Kedves 10-es válaszoló:! Azt kell, hogy mondjam, szerintem te is megérdemelnél egy férfiúji sallert. Mi az, hogy meg kell hallgatni a nőket meg??....Én ha egy női hisztire nem vagyok kíváncsi úgyis ott hagyom, vagy elküldöm a g****cibe, aztán tőlem annyit forrong magában, amennyit akar. Az meg hogy letapizom akkor felpofoz, ha fel tud távolról mert azonnal arrébb ugranék, vagy ha le****rváztam, és megpróbál felpofozni esetleg lefogom a kezeit. Na de ha megütött, akkor isten bizony én is meglegyinteném a kiscsajt engem aztán nem érdekel sem erkölcs sem az anyja, apja sem az, hogy kinek a szemében vagyok férfi, vagy nem vagyok férfi szégyen ide, vagy oda, de ha úgy látom, hogy megérdemel egy kis legyintést, akkor uccu neki, aztán tőlem jöhet akár kikkel, eltöri a lábam?!..,ha ha hehet próbálkozni. Legfeljebb én meg nekimegyek egy halálos elektromos sokkolóval a gorilláknak.
Na jó, persze ezeket képletesen értem, és az erőszak soha semmire nem megoldás, de valószínűleg ezt a pofont azért megérdemelte a kérdező, mert úgy látom, hogy egyesek már valóban visszaélnek azzal, hogy őket nem lehet megütni, mert ők a gyengébb nem ("tisztelet a kivételnek"), de azért itt is mindennek van határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!