Megérdemeltem az ordibálást az "eladótól"?
Ma édesanyámmal elmentem a piacra. Amikor megyünk hazafelé mindig megnézzük a kiskutyákat. Ma is így tettünk. Megláttam egy kis Shar-Pei-t megakartam simogatni és erre a huszon akárhány éves cicababa gazdája vagyis eladója rám ordított: " Ne simogasd meg , ennyire bamba vagy,hogy nem tudod elolvasni,hogy ne simogasd meg , csak akkor simogasd ha meg is veszed, nem akarom,hogy elkapjon tőled valami bacit" ! Én majdnem sírva fakadtam , anyukám pedig szólt neki,hogy beszélhetne normálisabban. A többiek pedig akik ott voltak mögöttem és megakarták nézni a Shar -Pei-t el is mentek az egyik srác meg mondta a csajnak,hogy ha ilyen goromba akkor remélei,hogy jövőre is itt fogja árulni. Egyébként meg mindig megszoktam nézni,hogy az eladásra kínált kiskutyáknak szép-e a szeme, nem hullik-e a szőre. De ezt,hogy nézzem meg ha nem nyúlhatok hozzá? :S
És nem innen akarok kiskutyát venni (nem rég fogadtam egyet örökbe) csak megszoktuk nézni. Megérdemeltem ezt a goromba viselkedést?
13/L
Természetesen nem érdemelted meg ezt a bánásmódot.
De persze azt is megértem,hogy nem akarta a csaj,hogy mindenki megsimogassa.Ennek viszont normális módon is hangot lehet adni.Ne törődj vele,felejtsd el!
Máskor is menj oda és simogasd meg, és ha rádförmed jó hangosan jelentsd ki,
Mit kell ezen parázni?
Ha be van rendesen oltva akkor nem lehet baja, de ezekszerint még beoltva sincs!!
Jellemző!!!
Egy újabb szaporító....
Rontsd az üzletét
Aztán hagyd ott!!!!
Megérdemelted. Bocs. Köztudott hogy idegenek főleg kint ne nagyon fogdossák a kiskutyát akármilyen szaporítós még megérdemli ezt. Eladásra kínált kiskutya azt jelenti hogy alig 1-2 oltása lehet még csak neki! Bármit elkaphat tőled és nem azért mert te beteg vagy piszkos vagy. A másik meg az hogy alapvető udvarisság, hogy mielőtt megfogunk egy idegen kutyát hát megkérdezzük a gazdáját még akkor is ha el akarja adni meg akkor is nem kell betegségtől félni. Attól még jogai vannak mert övé a kutya! Mert mi van ha ő nem akarja hogy megfogd? Szerintem nagyon tiszteletlen dolog, velem meg a kutyáimmal is sokszor csinálják az utcán, és nagyon felmegy bennem a pumpa.
Ha pedig nem is onnak akarsz kutyát akkor nem mindegy neked hogy egészséges, szép szeme, szőre van-e? Na persze szólhatott volna szebben is de lehet hogy már te voltál aznap a századik aki ezt akarta és nem bírta tovűbb..
Utolsó előttinek teljesen igaza van...
Ha hozzám jönnek kiskutyát venni az első oltás után(ami egy kombinált)egy hét elteltével nyúlhatnak hozzájuk a gazdijelöltek.Addig senki nem tapogat. Belépés szigorúan lábzsákban. Akinek ez nem tetszik az elmegy és vesz mástól kutyát!
Köszönöm a válaszokat!
A kiskutya már 4 hónapos volt úgyhogy már szerintem megsimogathattam volna. Mindegy legközelebb,hozzá se nyúlok ennek a szaporítónak a kiskutyáihoz. Ugyanis hetente újabb almokat hoz :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!