Megérdemeltem az ordibálást az "eladótól"?
Ma édesanyámmal elmentem a piacra. Amikor megyünk hazafelé mindig megnézzük a kiskutyákat. Ma is így tettünk. Megláttam egy kis Shar-Pei-t megakartam simogatni és erre a huszon akárhány éves cicababa gazdája vagyis eladója rám ordított: " Ne simogasd meg , ennyire bamba vagy,hogy nem tudod elolvasni,hogy ne simogasd meg , csak akkor simogasd ha meg is veszed, nem akarom,hogy elkapjon tőled valami bacit" ! Én majdnem sírva fakadtam , anyukám pedig szólt neki,hogy beszélhetne normálisabban. A többiek pedig akik ott voltak mögöttem és megakarták nézni a Shar -Pei-t el is mentek az egyik srác meg mondta a csajnak,hogy ha ilyen goromba akkor remélei,hogy jövőre is itt fogja árulni. Egyébként meg mindig megszoktam nézni,hogy az eladásra kínált kiskutyáknak szép-e a szeme, nem hullik-e a szőre. De ezt,hogy nézzem meg ha nem nyúlhatok hozzá? :S
És nem innen akarok kiskutyát venni (nem rég fogadtam egyet örökbe) csak megszoktuk nézni. Megérdemeltem ezt a goromba viselkedést?
13/L
Ténleg gáz, h lassan steril körülményeket teremtenek kutyáknak. Mit gondolnak a tenyésztők, a természetben van mancsfertőtlenítő? Sztem kifejezetten káros a túlóvás, ugyanaz, mint amikor a gyereket túlóvják, majd allegriás lesz minden létező dologra. Olyan tenyésztő is van, aki fertőtlenítő sprayvel lefújja a látogatókat! Alig hittem el mikor láttam. Na onnan se vennék kutyát az 100.
De: a piacon(ahol egyébként sztem tilos lenne kutyát árulni és venni), megértem hogy kiírják, márcsak azért is, mert többszáz ember akarja megsimizni és egy kiskutya még hamar elfárad, aztán felrázzák akik még meg akarják simogatni és ettől kimerül. Mire jön egy komoly vevő, már nem lesz ugri-bugri, kedves, "nem adja el magát".
A feliratokat tessék betartani, a lány ettől függetlenül bunkó volt nagyon, de a lényeg, hogy piacon ennek nem lenne helye.
Nem a korától függ hogy hány oltása van. Ha szaporító akkor főleg nem adja be időben az oltásokat tuti..
Nekem tényleg eszedbe sem jutott hogy előtte megkérdezd? Azért mert el akarja adni őket még nem köteles jópofozni mindenkinek. Az az ő kutyája. Látsz az utcán egy cuki kutyát, kérdés nélkül megfogod? Nem hiszem. Ez mitől lenne más?
20:52-es látszik hogy még nem neveltél almot.
Én neveltem,és megfizettem a tanulópénzt bőségesen. Az első almomat elvitte a parvó mert minden jöttment senkiházinak hagytam,hogy az oltás előtt megfogja a kiskutyákat. Többet ilyet nem teszek.És ez a fertőtlenítő fújkálás jó ötlet!Én is bevzetem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!