Ha valaki húst is fogyaszt, lehet mellette állatvédő?
Szóval ha szabadon engedem a csirkéimet és egyesével levadászom, az normális, de ha én jó körülmények között tartom őket és úgy fogyasztok el néha egyet, az már beteges?
Egyre jobb...
Tőled is megkérdezem akkor, mi ebben a rossz?
Másrészről az alkoholos példádnak akkor lenne értelme, ha a húsevés káros hatásairól tartanék előadást miközben húst eszem. Hogy az állatvédelemmel ez miért összeegyeztethetetlen, arra még mindig nem kaptam választ. Hiszen nem arról szól az állatvédelem hogy ne legyen táplálék az állatokból, merthogy mindenképp az lesz belőlük, ha nem nekünk, akkor másnak.
Igazad van kérdező. Nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti az állatvédelem.
Számomra az állatvédelem azt jelenti, hogy tisztelem az állatot és mivel van olyan okos mint én nem teszem tönkre a létezésemmel az övét. Ha tudnának beszélni mindegyiktől rengeteget tanulhatnánk a világról mert láthatóan jobban megértik mint mi. Más nyelvet beszélnek de ez nem azt jelnti, hogy alacsonyabb rendűek. Az állatvédelem számomra a szimbiózist jelenti. Hiába állok oda védeni ha az én kezem is benne van a pusztításban. Legyenek táplálékok, persze. De nem az én táplálékom, mert én szeretem az ízét. Ez lealacsonyító velük szemben és sehogy sem lehet "humanizálni".
Remélem átjött valamennyire amit mondani akartam
(Az a válaszoló voltam aki elküldött csirkéket menteni, hogy aztán megedd őket idk hanyas volt)
Na, ezt így már értem, köszönöm!
Mondjuk így pont nehéz közös nevezőre jutni ha mást értünk állatvédelem alatt. Én speciel tényleg úgy látom hogy az teljesen természetes hogy egy állatot leölünk a húsáért, ebben egyszerűen semmi rosszat nem látok. Ez olyasmi kategória nálam mint amikor vezetés közben elütök egy bogarat, hogy a vezetés ezzel jár, ettől nem tudom azt rossznak látni.
Másrészről viszont pl az állatkínzás ellen bármikor fellépek.
A hús = állat.
Az állatvedelem = véded az ÁLLATOKAT.
Hús evés = megeszed az ÁLLATOKAT.
Ennél egyszerűbben nem lehet elmagyarázni.
Véded azt amit megölsz és megeszel.
Ha ebből sem fogod fel, akkor inkább nem írok semmit ide többé. :D
Bár kétlem hogy felfognád, hisz előttem elmondták már páran ezt és nem sikerült.
Én is elmondtam már hogy az állatok mindegyikének az a sorsa hogy valaki vagy valami megeszi őket, vagyis ez álszent duma hogy a megevéstől kéne védeni őket.
"nem teszem tönkre a létezésemmel az övét"
Dehogynem. Már azzal, hogy csak növényi eredetűt eszel. Azt ugyanis valahol meg kell termeszteni. Minél több zöldséget, gabonát eszünk, annál nagyobb területeket kell mezőgazdasági célra befogni. Honnan? Nézz körül, ha kimész a városból. Irdatlan méretű szántóföldek vannak körbekerítve, elvágva ezzel az állatokat egymástól, megakadályozva őket abban, hogy a természetes életmódjukat éljék. Mi emberek nagyon durván beleavatkozunk a természetbe, ezzel minden élőlény életébe. Amíg használod a modern kor vívmányait és nem a természeti népek egyikével élsz, addig de, pusztán a léteddel tönkreteszed az állatok létét. Ez teljesen független attól, hogy megeszed-e őket, vagy sem.
Utolsó: az állatgazdálkodás az állatok és a termsézet legnagyobb ellensége, világszerte a termőföldek 80%-a állati takarmányt termel csak! Ha minden termőföldet emberi fogyasztásra vetnénk be, elég lenne a mai termőföldek kb. 30-40%-át igénybe venni, és sokkal több hely maradna az állatnak, embernek, természetnek is.
Tehát pont, hogy a vegán életmód kerül a legkevesebb termőterületbe. Míg egy kiló hús kb. 10 kiló gabonába kerül, addig az ember egy kiló gabonával ugyanúgy jóllakna.
A húsfogyasztás tehát 10x ártalmasabb a természetnek, mint a veganizmus.
Az állatok vízfelhasználásáról nem is beszélve!
ma 11:46
Ez semmit nem változtat azon, hogy te (is) a puszta léteddel kárt okozol az élővilágnak. Tudom, hogy ezt nem szívesen fogadod el, de ez van. Függetlenül attól, hogy mit eszel. Lehet lelkiismereti okokból miatt tartózkodni a húsevéstől, ezt mindenki maga dönti el. De attól, hogy valaki kerüli az állati eredetű dolgok fogyasztását, még nem jelenti automatikusan azt, hogy védi is őket és nem okoz nekik kárt. És aki megeszi őket, az küzdhet azért, hogy az étkezési célra szánt állatok normális körülmények között éljenek és szenvedés nélkül múljanak ki. (Egyébként az általad leírtakért elsősorban a szarvasmarha tenyésztés a felelős, ugyanis a marha rendkívül rossz hatásfokkal hasznosítja a táplálékot, de nem áll pl a baromfi vagy haltenyésztés esetében).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!