Miért vált ki belőlem gyűlöletet, ha valaki azt állítja: "jobban szeretem az állatokat, mint az embereket"?
Hááááát.
Nehéz kérdés.
Nekem is van 1-2ismerősöm akinél jobban szeretem pl a kutyám....
A vágóhidról semmi véleményem nincs enni kell.
Nem bánt a dolog.
De pl az állatkínzókkal megtenném ugyanazt amit ők művelnek szegény állatokkal.
Igen eltaláltad, egy önző alak vagy, kevés empátiával.
Én nem ítélem el azt amikor levágják a disznókat, csirkéket (vagy miket). Ugyan sajnálom őket nagyon, de az állatvilágban is ez megy.
Addig a pontig mondom azt hogy oké, ameddig nem ölnek meg e célból kutyákat pl.
Akkor vagyok nagyon felháborodva hogyha kínozzák az állatokat. Engem pl lelkileg kikészít. Képes vagyok miatta napokig sírni (pl ha szemtanúja vagyok, vagy akár videóban látok ilyet).
Nem arról van szó, hogy vegyük magunkra. De ugyanakkor mi az hogy mit érdekeljen? Ennyi erővel engem aztán kur*ára nem érdekelne hogyha téged kínoznának meg. Már miért érdekelne?
:) Engem sem érdekelne, ha téged kínoznának meg. Ezekszerint te is véresszájú állatvédő vagy. De nem ez volt a lényeg.
A kutyákat egyes helyeken megeszikm pl. Kínában. Ezzel mi a gond? Ezt eszik.
Egyébként meg magadra veheted, de attól nekik nem lesz jobb, még akkor sem, ha 3 napig sírsz.
Igen, lehet az vagyok. Téged sem érdekelne ha megkínoznának.. Jól van már nem kell utánozni.
Egyébként tudok róla, hogy Kínában esznek kutyát. Sőt macskát is. Japánban meg még delfint is.
És hidd el, nem én választottam azt, hogy lelkileg megvisel a dolog. Szörnyű érzés, örülj, hogy te nem érzel ilyet. Egyébként meg igyekszem elkerülni az ilyen videókat. De azért előfordul, hogy belebotlok egybe.
Szerintem nem kellene gyűlölettel reagálnod (a gyűlölet, egyébként is, legyen "ultima ratio": utolsó érv, amikor már végképp nem érezhetsz másként).
Az emberek többsége érzi át teljes mélységében ezt a mondatot. Sokaknak akkor szalad ki a száján, amikor tömény rosszat tapasztalnak más emberektől - de ha a személyiségük egyébként egészséges, feldolgozzák és tovább mennek, megkeseredés nélkül.
Az ellenben már súlyosabb, amit az állatkínzás kérdéséről mondasz. "Csúnya dolog, de..miért érdekeljen?...Nekem attól nem lesz jobb". Nos, itt a baj. Ha te az élet és a világ dolgait KIZÁRÓLAG abból a szempontból értékeled/rangsorolod, hogy NEKED mitől lesz jobb, az bizony nem vall érzelmekre képes, jó emberre. Magad is ráéreztél, látom: igen, ha nem változtatsz rajta, önző leszel, hideg, számító, együttérzés-mentes: visszataszító, magára maradt és boldogtalan ember. Időben vagy még biztos: "dolgozgass" magadon..igyekezz magad szeretetre méltóbbá tenni. Te leszel boldogabb.
Tettem fel ezzel kapcsolatban egy kérdést is
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..
"A másik amit nem értek, az meg az állatkínzásokon való megbotránkozás. Persze, csúnya dolog, de mégis miért érdekeljen? Miért vegyem magamra? "
Tudod milyen sok hozzád hasonló gondolkozású embert ismerek?Na, ezért szeretem én jobban az állatokat!
"A másik amit nem értek, az meg az állatkínzásokon való megbotránkozás. Persze, csúnya dolog, de mégis miért érdekeljen?"
Ha mondjuk egyik családtagodat kínoznák meg az érdekelne? Vagy valaki téged elrabolna és agyon kínozna, majd megcsonkoltan mégis elengedne az sem érdekelne? Gondolom természetesen utána még egy sörre is meghívnád, elvégre nem veszed magadra.
Egy állat - figyelj itt újat fogok mondani, mert úgy látszik lemaradtál pár biosz óráról - ugyanolyan érző lény, mint Te. Kínozni egy állatot sem szabad. Enni kell, az ember mindenevő, tehát húsra szüksége van, illetőleg nem lesz kevesebb disznó levágva csak azért, mert mondjuk én nem eszem virslit, de feleslegesen megölni, megkínozni állatot bűn, és ugyanazokat a módszereket csinálnám meg a kínzón, mint amit ő tett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!