Miért vált ki belőlem gyűlöletet, ha valaki azt állítja: "jobban szeretem az állatokat, mint az embereket"?
"Bárcsak megértenék az emberek,hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak s ugyanúgy függenek tőlünk,mint a gyerekek,ezt a gyámságot ránk bízták."
A kutya például jobban szereti a gazdáját, mint saját magát, az élete árán is megvédene.De bármelyik állat, ha befogadod, feltétel nélkül viszonozza a szeretetet,boldogságot visznek az ember életbe.Az állat akkor sem árulja el, hagyja cserben a gazdáját , ha az rosszul bánik vele.Az emberekben ezzel szemben nagyon könnyű csalódni, még akkor is hátba támadhat, ha nem adsz rá okot.
Nos, a hüllőtől, meg a rovaroktól sokat nem várhatunk, ők azért nem annyira intelligens állatok, hogy egy kevésbé állatszerető ember különösebb kötődést kialakítson velük.Talán, ha kutyád, vagy cicád lenne, azáltal jobban megértenéd, mi az oka az állatszeretetnek.
Én is sajnálom a haszonállatokat is,de ki tudja, talán a növények is éreznek valamilyen szinten, akkor ne együnk semmit?Magam biztos, hogy nem vágnék le semmilyen állatot, inkább hús nélkül maradnék,de a boltba megveszem, ezzel már nem rontok a dolgokon, úgy érzem.Hús evők mindig lesznek, hiába lázadoznék.
A bűn az, ha szórakozásból kínozzák az állatot.Ráadásul ez egy olyan dolog, amit az állatok sem tesznek.Az állat csak akkor öl, ha éhes, és ritka esetben akkor, ha nagyon fél, vagy megvadult valamitől.És bizony ez is egy olyan tény, ami miatt sokszor úgy érzem, jobban szeretem őket, akkor is, ha egyesek haragszanak ezért.
Szerintem az lehet a dolog mögött h sokkal több állatkínzós videó kering a neten mint emberkínzós. Amúgy emberek közt ritka a kedves, barátságos, ezért mondhatjuk h a legtöbb embernél jobban szeretem mondjuk a macskámat.
Viszont az általános kijelentésről, amit egy állatkínzó videó megnézése után írnak az emberek, ugyanazt gondolom mint te.
Akik ilyet mondanak majd linkelj nekik hasonló videót emberekről, pl van egy amiben percekig nyavalyognak foglyokkal aztán elvágják a torkukat mint egy csirkének. Bár gondolom ez is jobban szeretem az állatokat kijelentéseket okoz, az torokelvágók iránti ellenszenv elnyomja a kivégzettek iránti empátiát. :D
Ami hülyeséget szoktak még felhozni h az állatok csak éhségből ölnek, nem, az állatok indulatból ölnek aminek az oka gyakran az éhség, de gyakran csak játszik, mint mikor az emberek háborúsdit játszanak, vagy akár egyszerűen frusztrált.
Megnézném az ilyeneket mennyire lenne betojva ha egy jóllakott oroszlán v medve mellett kellene elsétálnia.
Az állatkínzókat úgy kéne büntetni, ahogy ők bánnak az állatokkal.
Azért nagyon felháborító és megrendítő az állatkínzás, mert ők nem tudtak ellenállni. Nem kiabálnak, nem tesznek feljelentést, mint az emberek. Abszolút kiszolgáltatottak.
Én azt tartom undorítónak, amikor védteleneket bántanak/kínoznak. Gyerekeket, időseket és igen, állatokat.
Ez mind ugyanazért háborít fel: akit kínoznak, az nem tud védekezni, a legtöbb esetben még bízik is abban, aki aztán az életére tör.
És nem, nekem nem lesz jobb, ha foglalkozom vele, de hiszem, hogyha egyre többen lépünk fel ellene, lassan kevesebb ilyen eset fog történni. Idő kell hozzá és az emberek mentalitásának a megváltoztatása (többek között az olyan embereké, mint Te, kedves kérdező), de ha sosem kezdjük el, sosem fog változni semmi. Ezért kell tenni ellene, és megmutatni az embereknek, hogy van értelme tenni, és így talán a gyerekeinknek már természetes lesz, hogy a gyengébbet nem bántjuk és ha ilyet látunk, nem fordítjuk el a fejünket, hanem fellépünk ellene.
Az emberek altalaban farasztoak. Nem mind, de eleg sok. En pl a novenyeket, termeszetet jobban szeretem naluk :D
Az emberek leszivjak a masik energiajat a legtobb esetben. Vannak kivetelek is, oket szeretjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!