Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki húst is fogyaszt,...

Ha valaki húst is fogyaszt, lehet mellette állatvédő?

Figyelt kérdés

2017. jún. 10. 10:35
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
7%

Aha. Simán.

Pl azt mondod hogy utálod a csirkét, ezért őt megeszed, de a többi állatot csíped, ezért őket véded.

2017. jún. 10. 10:52
 2/70 anonim ***** válasza:
81%

Persze.

Attól még küzdhetsz a védett állatokért, vagy a haszonállatok "emberséges" tartásáért/levágásáért.

2017. jún. 10. 11:04
 3/70 anonim ***** válasza:
41%

Nem, max "kiskedvencvédő". (Kutya és macska)

Eléggé ellentmondásos lenne ez a dolog így. Hogy lehetne védeni azt, amit megölsz és megeszel? Hisz az állat szó magába foglalja az összes állatot, nem csak pár fajt.

2017. jún. 10. 11:08
 4/70 anonim ***** válasza:
49%

Ez egy nagy álszentség amit itt össze hordatok.

Mert mit kellene a haszon állatokkal csinálni?

Meg várni amig végelgyengülésbe elpusztul.

Azért szaporitják , etetik, tartják jól hogy aztán levágják. Nem kell itt marhaságokat irni, csak azért mert valaki unatkozik és feltétlen kell irni.

Az nem állat védelem amit csinál sok idétlen , ÁLLATVÉDŐnek titulált valami. Csak azért hogy felvegyék a pénzeket és kifelé verjék a mellüket hogy ők aztán , bizony. Nagyobb része csak a támogatásért

2017. jún. 10. 11:20
 5/70 anonim ***** válasza:
42%

Ez egy nagy álszentség amit itt össze hordatok.

Mert mit kellene a haszon állatokkal csinálni?

Meg várni amig végelgyengülésbe elpusztul.

Azért szaporitják , etetik, tartják jól hogy aztán levágják. Nem kell itt marhaságokat irni, csak azért mert valaki unatkozik és feltétlen kell irni.

Az nem állat védelem amit csinál sok idétlen , ÁLLATVÉDŐnek titulált valami. Csak azért hogy felvegyék a pénzeket és kifelé verjék a mellüket hogy ők aztán , bizony. Nagyobb részük csak a támogatásért látszólagos állatvédők.

Az is állatvédelem hogy ivartalanitják őket ???

Meg olyan körülmények közt tartják hogy csak szenvednek az állatok. Akkor már sokkal humánusabb szépen, jól tartani őket és aztán levágni , megenni.

2017. jún. 10. 11:23
 6/70 A kérdező kommentje:

"Hogy lehetne védeni azt, amit megölsz és megeszel?"

Ugyanúgy mint bármi mást. Attól még hogy az élet természetes része hogy néha megeszik egy-egy állatot az ember, miért ne védhetné azt és harcolhatna pl azért hogy minél jobb körülmények között tartsák, stb?

2017. jún. 10. 11:23
 7/70 anonim ***** válasza:
58%

Hát engem nem nyugtatna meg, ha azt mondanák hogy ezentúl jobb körülmények között várhatod a biztos halált csak azért mert rossz helyre születtél.

Én állatvédőnek tartom magam, nem eszek húst, nem vásárolok állatkísérletes terméket, nem hordok bőr ruhákat stb.

Nem értem a sok ÁLLATvédő hogy nevezheti magát annak, amikor otthon eszi a többi állatot, csak a cuki kutyust meg cicust nem.

Hogy védhetnél valamit amit közben pusztítasz?

2017. jún. 10. 11:40
 8/70 A kérdező kommentje:

"Hát engem nem nyugtatna meg, ha azt mondanák hogy ezentúl jobb körülmények között várhatod a biztos halált csak azért mert rossz helyre születtél."

Na de mindennek a vége a biztos halál, minden egyes élőlény sorsa hogy előbb-utóbb valaminek tápláléka lesz (ha másnak nem is, akkor a lebontó szervezeteknek).

Szóval a rossz helyre születést nem az határozza meg hogy megeszik-e vagy sem, csak hogy az élete milyen.

2017. jún. 10. 11:43
 9/70 anonim ***** válasza:
81%
Persze, én arra értettem hogy pl akiket "haszon"állatnak neveznek. Ők várhatják a biztos halált.
2017. jún. 10. 11:46
 10/70 A kérdező kommentje:

Na de pont ezt mondom hogy az életük végében nincs lényegi különbség. A természetben egy ragadozó gyomrában végeznék, haszonállatként a miénkben.

Vagyis attól nem lehet védeni hogy táplálék legyen az állat, ez a természet rendje.

2017. jún. 10. 11:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!