Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Jociról meg...

Mi a véleményetek Jociról meg az euróvízióról?

Figyelt kérdés

NEM PROVOKÁLÁS A KÉRDÉS!!!

Leírom az én véleményemet. Sajnos sehol nem írom már inkább le, mert egyből jön a rasszista, náci, magyarkva, meg stb.

Szóval. SZERINTEM. Jocinak alapvetően jó a hangja, egy jó énekes. Viszont nem gondolom, hogy saját bevallása szerint is egy cigány fiúnak kellene képviselnie a magyarokat. Cigány zenével, cigány tánccal, cigány dalszöveggel. Szerintetek jól van ez így? Szerintem nincsen. Nem Jocival és a cigányságával van a bajom, hanem hogy a magyarokat magyar képviselje, énekeljen magyarul, magyar kultúrával.

Ugyan úgy, ahogy én sem indulhatok egy romáknak szervezett szépségversenyen, vagy ahogy Szabó Zsófi nem beszélhetett a romák nevében, úgy Joci se képviseljen már minket...

Arról nem beszélve, hogy csak 4 előadóból választhattunk. Tóth Gabi pl. szerintem kenterbe verte volna az összeset, de el sem juthatott odáig. Ezt is azért, mert ha Joci nem jutott volna tovább, megint csak jött volna, hogy rasszista, náci, és a többi...

szóval, ti mit gondoltok?

2017. máj. 11. 23:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Az elmúlt években volt, hogy az ukránok tatárul, a finnek svédül, a spanyolok katalánul énekeltek, mert ezen a versenyen pont a sokszínűség a lényeg."

csak a fenn felsorolt kisebbségek nem az otthontadó nép tagjait erőszakolják, verik, kvázzák (mert persze én is egyből magyarkva lettem), és a többi. Kérdem én, nekem büszkének kellene lennem arra a társadalomra, ahol totálisan hagyják, hogy egyik elnyomja a másikat (mert ezt csinálják), szidják, bántják? Érdemes megnézni a faces oldalakat, akárki kiírta, hogy cigányként képviselje a cigányokat, NORMÁSLIAN megfogalmazva, ott is egyből mindenki náci, meg rasszista, meg ki lesz belezve és hadd ne folytassam.

Komolyan nem lenne gondom, ha magyarul énekelne, de legalábbis nem ennyire a cigányságot tolva, mert most az értelmetlenebbje veri a mellét, hogy na, nagy magyarok,még magyar énekest se tudtok odaküldeni, mekkora szarok vagytok nem vagytok ti semmit, csak a cigány ér valamit és a többi.

Nem lenne gondom, hogy egy kisebbség képvisel, HA büszke tudnék lenni erre a kisebbségre. De nem büszke vagyok, hanem mérges, esetleg félek tőlük. Ez nem normális. És hiába nem Joci tette azokat a dolgokat, amik miatt düh és félelem van bennem, de azt a kisebbséget képviseli, ahol igen is a nagyrészétől félni lehet.

2017. máj. 12. 09:43
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha te azt gondolod, hogy a többi ország azt gondolja, hogy milyen szégyen, hogy nem tudnak magyart küldeni, akkor tévedsz, egyszerűen nem olyan a mentalitásod, mint Európa szerencsésebb felének. A német kommentátor az adás alatt pl. egyértelműen szubjektívan kiemelte a magyar dalt és azt, hogy az énekes a roma kisebbség tagja, de hidd el, hogy ennek Németországban semmi negatív töltete nincs, sőt...
2017. máj. 12. 09:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyet értek a 12. válaszolóval, hiszen a magyarok pont erről híresek, erről a mentalitásról. Szerintem teljesen mindegy lenne hogy Joci miről, milyen nyelven, és hogyan énekel, akkor is megtalálnák benne a hibát és ugyan ez a fikázás lenne, hiszen Magyarországról van szó.
2017. máj. 12. 10:11
 14/21 A kérdező kommentje:

"Hiszen Magyarországról van szó"

na, ez a gáz, mikor a saját népedet alacsonyítod és szólod le.

Kállayval pl. semmi gond nem volt, pedig ő sem magyar a klasszik értelemben, már ránézésre sem, de ő nem az idegen felmenője kultúráját akarta lenyomni a torkunkon, hanem egy igazán nemzetközi problémáról beszélt. Ja, és ha Kállay jön velem szembe az utcán sötétben (vagy egy rá hasonlító ember), tőle nem félek. Míg ha egy cigány fiú, akkor összeugrik a gyomrom. Ne mondja senki, hogy nincs alap erre. Ha nem lenne rá alap, senki sem érezné így.

Nem az a baj, hogy cigány, ugyan úgy nem lenne baj, ha sváb lenne pl.

Olvastatok kommenteket bármilyen cikk alatt? Szerintetek az normális, ha egy NORMÁLISAN megfogalmazott vélemény alatt gyűlik a kibelezünk, kvaanyád, nácikva és a többi?

Eddig is az alsóbb réteg cigányság el volt szállva magától, hogy ők a valakik, mi, magyarok, idézem "kutyák" vagyunk. És a butacigányból van több. Még a saját fajtájának is nekimegy, ha szólnak neki, hogy túlzásba esik.

Szóval, képviseljen. DE ne magyarként. Engem ne azonosítsanak a kutyázó, kvázó társaival.

2017. máj. 12. 10:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
A nézők szavazták be Jocit. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
2017. máj. 12. 18:16
 16/21 anonim ***** válasza:
43%

"Ja, és ha Kállay jön velem szembe az utcán sötétben (vagy egy rá hasonlító ember), tőle nem félek. Míg ha egy cigány fiú, akkor összeugrik a gyomrom. Ne mondja senki, hogy nincs alap erre. Ha nem lenne rá alap, senki sem érezné így. "

Ez a te egyéni problémád. Meg persze azoké, akik így éreznek. Az itt a baj, hogy Jocit nem tudod úgy értékelni, mint előadót, csak mint a roma kisebbség tagját. Ahogy az előzőek írták, külföldön elmondják, hogy Joci cigány, nincs is ezzel semmi baj, a világ nyugatabbik felén még pozitívabban is szemlélik emiatt Magyarországot, hiszen kisebbséget küldtünk ki. Joci tehát csak a jóhírünket emeli, igaz, közben a saját kultúrájából veszi a zenei mintát. De a dala szerintem nagyon szép, nagyon érzelmes és ami a legfontosabb: őszinte. (Mondom ezt úgy, hogy én is Gabit küldtem volna ki). Más országokban is sokszor előfordul, hogy mondjuk nem egy svéd képvisel egy svédet, de ma ilyen a világ, multikulturális. Ezt lehet nem elfogadni, szíved joga, de ez van.

2017. máj. 12. 18:58
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Az egész egy kategória a VV,éjjel nappal Bp.,exek az édenben,és az egyéb ilyen pr0livircsafttal.

Hányinger az egész.

2017. máj. 12. 21:48
 18/21 A kérdező kommentje:
nem az a bajom, legfőképp, hogy roma. hanem, hogy romaként ezzel a dallal a romákat képviseli, az ő kultúrájukat, nem a miénket (ami mondjuk, vicces is lenne)
2017. máj. 12. 21:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Az Eurovíziónak nem az a lényege, hogy egy adott ország kultúráját képviselje valaki, és ezt az Eurovíziót jól ismerők tudják. Egyszerűen arról van szó, hogy minden ország küld egy versenyzőt, és csapnak egy nagy partit. Lehet mondani, hogy gagyi a színvonal, meg ilyenek (bár az elmúlt években pont emelkedett), de nagyon sokan pont azért szeretjük ezt, mert vicces, jól lehet rajta szórakozni, és kikapcsolódás. Nem kell ilyen hatalmas körítést adni neki, hogy "méltón kell képviselni a kijutónak a magyar kultúrát". Az Eurovízió nem erről szól.
2017. máj. 12. 22:46
 20/21 anonim válasza:

Nézzd meg, mit küldött ki Csehország 2009-ben.

Már a kutya sem emlékszik rá, nemhogy egy "a csehek mind cigányok" dolog kerekedett volna ki belőle.

2017. máj. 13. 16:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!