Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem hajlandóak az...

Miért nem hajlandóak az emberek gondolkodni és vitázni?

Figyelt kérdés

Lehet kicsit bunkón hangzik a kérdés pedig tényleg nem rossz indulatból jön.

Egyszerűen azt veszem észre, hogy az emberek annyira nem akarnak gondolkozni, főleg a felnőttek (persze mondom ezt egy “lázadó” tinédzser perspektívájából). A felnőttek mindig mondanak valamit, hogy mit hogyan kéne, majd megkérdezem miért, adnak valamilyen választ, arra reagálok, hogy szerintem miért nincs így, majd azt mondják hogy márpedig úgy van. De nem érvelnek vagy hajlandóak egy tényleges diszkurzusban részt venni. És megértem hogy van amikor csak az ember fáradt, vagy nincs ideje, de el nem hiszem hogy a 16 évem alatt csak 3 felnőttel találkoztam akikkel lehetett normálisan beszélgetni.

De meglepően a korosztályomban is elég ritka ez. Értem, hogy nem mindenkit ugyan az érdekel de csak olykor olykor hallom, hogy valakinek akár egy kicsit is mélyreszántóbb gondolata lenne akármivel kapcsolatban. Annyi a különbség a felnőttektől, hogyha velük értelmesebben akarok beszélgetni, maximum visszautasítanak de nem sértődnek meg.

Lehet az embereknek “nincs rám energiája”, de én ilyenkor nem is vitatkozni akarok csak közösen gondolkodni. Érteni. De egyszerűen annyira kevés ember van aki hajlandó lenne erre…

Tényleg én vagyok csak a hülye mindennek ellentmondó tini? Vagy tényleg annyira ritka az, ha érteni akarok és tényleges mély beszélgetésekben részt venni?

tegnap 21:48
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!