Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van okom félni a cigányoktól?

Van okom félni a cigányoktól?

Figyelt kérdés

A gimiben állandóan pattogott egy cigány gyerek, mikor elmentünk mellettük mindig mocskolta a magyarokat, mire én leteremtettem, hogy cigányként jobb lenne kussba maradnia.

Még aznap rámírt facebookon, hogy ennek nagyon rossz vége lesz számomra. Azután már egyik üzenetemre se válaszolt, csak néhány barátom, aki osztálytársa ennek a gyereknek, mondta, hogy vigyázzak magamra, meg féltenek.

De nem igazán értem miért. Rám fog támadni a családja vagy mi?

2017. márc. 15. 10:42
1 2 3 4
 31/36 Vadasi ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Érdekes módon nem lett bajod ! De ennek ellenére te mégis felfújtad a storydat,mintha bárki itt a kommentekből segítséget adott volna neked, vagy talán megoldást a te sz..ros,harag keltésedért amit okoztál...!

2017. ápr. 14. 09:01
 32/36 anonim válasza:
51%

"jaj igen, de az nem gond , ha egy magyar folyton mocskolja a ciganyokat, es terrorba tarja, felvonulast tartanak stb. Egyszeruen szanalom es szegyen, hogy mi folyik Magyarorszagon. Magyar, magyar ellen (es ertem a ciganyt is magyarnak, hiszen itt szuletett, itt el, magyar allampolgar) tamad. Ezen kellene valtoztatni es , ha valami nem tetszik legyen ver abban a bizonyos dologban oda menni es rakerdezni!"

tipikus liberó szöveg,

erről ez jutott eszembe

[link]

2017. jún. 13. 08:27
 33/36 anonim válasza:

Utolsó!

Egyszer az a baj ha a cigány próbál beilleszkedni, magyar szokásokhoz alkalmazkodva élni és így magyarnak meri mondani magát.

Máskor meg az a baj ha követik a cigány szokásokat és meg se próbálnak beilleszkedni.

De így sose lesz béke a magyarok és a cigányok közt. Ha már az iskolában ki van közösítve mert a többi gyerek rasszizmusra van nevelve a cigány pedig csak próbálja magát védeni, persze gyerek fejjel nem a legokosabb módon. És ezt a haragot tovább viszi felnőtt korára.

2017. júl. 17. 22:12
 34/36 anonim ***** válasza:

"Amugy utolsó, azt azért be kell látnod, hogy nem ok nélkül alakult ki a magyarságba a cigányságról alkotott kép."

nemcsak a magyarságba alakult ki a cigányságról alkotott kép, hanem sztem kb mindenkiben.

A normális romákat tök sajnálom, mert a sok negatív tapasztalat miatt már velük is óvatosabbak az emberek, az arra hajlamosak meg bántóak.

2017. júl. 18. 10:11
 35/36 anonim ***** válasza:

# 29 04-01 20:15

Nagyrészt egyetértek veled, viszont szerintem sajnos sok roma viselkedése nem (csak) a kirekesztettségből adódó frusztrációból fakad.

A viselkedésük nagy részét a szűkebb környezetükből, családból tanulják el.

A legtöbb szakember egyet ért azzal, hogy általában akkor szocializáltabbak, tanultak..stb a romák, ha nem szegregáltan élnek, azaz minél több nem cigány veszi őket körül. Ha a többségi társadalomból való kirekesztettség érzés okozta frusztráltság lenne az agresszív viselkedésük fő oka, akkor nem így lenne.

Akkor nem az lenne, hogy minél több egy helyen a romák aránya, az általában azzal is együtt jár, hogy egyre több a probléma. Ha szinte csak ők vannak, akkor szokott a legnagyobb gond lenni általában (kivéve az olyan helyzeteket, ahol mesterségesen ki vannak válogatva, pl. Gandhi gimnáziumban).

Több romákat segítő szervezet, is azzal segít, hogy kimegy roma telepekre és megtanítja őket mások számára alap dolgokra, vagy legalább megpróbálja mert nagyon sok dologban elmaradottak sajnos.

Biztos vagyok benne, hogy hátráltatja a romák beilleszkedését,az amit te is tapasztalsz időnként, hogy konkrétan a származásod miatt bántanak, vagy néznek le. De ennél összetettebb a probléma, akik bántanak téged, gyakran a sok negatív tapasztalat miatt teszik. Pl. gondolj csak arra, amit írtál magadról, ha nem lennél cigány valószínűleg nem lett volna indokolt, hogy leírd, ápolt vagy, tanultak a szüleid, mert természetes lenne.

Úgy gondolom, hogy mindkét oldalról van tennivalónk. Segíteni kell a cigányokat beilleszkedni, és nem megengedni azt, hogy valakit a származása miatt sértegessenek, de a cigányoknak is sok tennivalójuk van. Mert a velük kapcsolatos sztereotípiáknak sajnos van alapja, és ha nem veszünk tudomást a problémákról, attól azok nem fognak megszűnni.

2017. júl. 18. 10:40
 36/36 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a cigányság egy betolakodó invazív /faj/nép/rassz (ki hogy hívja) akiknek semmi keresnivalójuk itt, szépen vissza kell menni oda ahonnan az őseik annó elindultak, és akkor akik már oda születnek, jó eséllyel nem lesznek lenézve/kirekesztve és valószínűleg be is tudnak oda illeszkedni.

Itt a cigányság csak egy megtűrt népcsoport, akiket a legtöbb magyar NEM AKAR megtűrni, szimplán csak ránk erőltetik!

2020. júl. 17. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!