Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félni a másik érintésétől? Mi...

Félni a másik érintésétől? Mi baja lehet a nővéremnek?

Figyelt kérdés
Már megfigyeltem, hogy ha valaki hozzá akar érni elhúzódzkodik és szerintem ezt észre se veszi. Ma az egyik osztálytársammal beszéltek és láttam ahogy az osztálytársam magyarázott véletlen hozzá ért a keze és már is a nővérem elkapta az ő kezét. Nem is bírja senki közelségét. ha meg akarom ölelni azt mondja, hogy ne érjek hozzá...18 éves nem volt még barátja se. Tök jó pasik közelednek felé és addig jól elbeszélgetnek meg minden, amíg a fiú egyértelművé nem teszi, hogy akar tőle valamit. Már próbáltam vele erről beszélni, hogy miért nem szereti ha az emberek közelednek felé, nem csak érzelmileg, hanem cs simán meg akarják érinteni, de nem mond semmit. Csak, hogy hagyjuk meg miért kell ekkora ügyet csinálni belőle. Karácsonykor is amikor ajándékozás van puszit szoktunk egymásnak adni na ő olyankor félre áll. Nem vadidegenek kell megölelni meg puszit adni nekik, hanem a szüleinak meg rokonoknak. Vesztünk már össze e miatt. Nem fújom fel, de sztem ez akkor se normális, hogy fél valaki a másik érintésétől. Mi lehet ennek az oka?
2013. márc. 20. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán bántotta valaki, vagy molesztálta.
2013. márc. 20. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Vannak ilyen emberek. Több oka is lehet. Engem pl nagyon zavar az érintés, mert a családtagjaim nem szoktak megérinteni. Szerencsére a férjem érintését mindig szívesen fogadom, és bújok is hozzá. :)
2013. márc. 20. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:

az én nővérem dettó ugyanez, egyszerűn ilyen természet, vagy nemtom

nagy nehezen ad puszit ünnepnapokon, nekem vagy anyánknak, de amúgy próbál minél inkább kikerülni minden érintést

amúgy 25 éves, szűz, 1 pasija volt csak, de mikor komolyra fordult volna a dolog, lepattintotta

távolságtartó

2013. márc. 20. 21:51
 4/10 A kérdező kommentje:
de nem volt midig ilyen...nem tudom pontosan mikor kezdett ilyen lenni, de nagyon zavar, hogy nem tudom az okát és látom h ő is szenved tőle. De segíteni meg nem tudok neki, főleg, hogy nem tudom h miért ilyen.
2013. márc. 20. 21:56
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

1: vagy bántották amit nem mer bevallani

2: kényszerbeteg,fél a fertőzésektől hogy érintéssel át adnak neki betegséget.

3. Valamilyen szintű autizmus is lehet benne,nem bírja a közeledést,a szemkontaktust,nem bírja szeretetet kimutatni és nem is táplálja ezt az érzelmet.

2013. márc. 20. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én sem szeretem az érintést, el nem tudom képzelni, hogy bújjak, vagy ilyesmi... Egyszerűen ilyen vagyok, és kész.

Lehet, hogy a nővérednél is simán ennyiről van szó, ugyanakkor, ha korábban nem volt ilyen, hanem hirtelen változott, annak sajnos lehet, hogy valami oka van (bántották, vagy hasonló).

2013. márc. 20. 22:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Mióta ilyen? Lehet tényleg valami oka van a dolognak, tudat alatt, és így reagál, valami, ami ezt váltja ki belőle.
2013. márc. 20. 23:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez a tipp elég érdekes lesz,amit itt most elmondok,de csak egy tipp a sok közül.

Van egy érdekes fejleménye vizsgálata,kutatása a pszichológiának,ami az anyaméhben elhalálozott ikertestvérek túlélő párjának a normálistól eltérően alakuló személyiségével foglalkozik.

Ugyanis a régi időkben mielőtt megjelent az ultrahang nem tudták,hogy ikerterhesség e és 18 évvel ezelőtt még nem tudták biztosan ezt megállapítani.Az anyákkal pedig születéskor nem közölték,ha az életképes újszülötten kívül világra hozott egy nem életképeset.

Na most ezek az emberek a normálistól jellegzeteses eltérő személyiségjegyekkel rendelkeznek.

pl.-kiskoruktól fogva szokatlanul közel érzik magukhoz a halált

- a szüleiket testvérüket nem érzik "igazinak"

- balesetekre való hajlam fokozottabb náluk

- nehezen alakítanak ki párkapcsolatot

- keresik az olyan barátot/nőt,akivel lelkileg túl szoros "lelki" társak lesznek

- és amit leírtál irtóznak az érintéstől

A fizikai irtózásról is külön tanulmányok születtek ezekben a vizsgálatokban és azt feltételezik,mivel magzat vagy újszülött korukban a legmélyebb tudatalatti szinten közvetlen közelről "megélik" testvérük haláltusáját és ők nem tudják meggátolni,hogy akkor abban az állapotban ne érintkezzen fizikailag a halott ikerrel,a fizikai érintkezéstől való undor egész életüket végig kíséri.

Utána lehet nézni Magyarországon Angster Mária nevű pszichológus foglalkozik evvel.

Természetesen az ultrahang előtti időben nem tudják már biztosan megmondani kinek volt ilyen ikertestvére,de aki magán hordozza ezeket a jegyeket ill. megvan ennél a pszicológusnál a teszt ki ilyen,ki lehet nagyjából deríteni...

2013. márc. 21. 08:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezek mindig a bántalmazás jelei, leginkább a kora gyermekkori bántalmazás jelei. Ne psziochológushoz irányítsd, ha vevő a segítségkérésre, hanem pszichiáterhez!
2013. márc. 21. 08:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ezzel az egésszel megpróbálnék türelmes lenni. Nekem is volt olyan ennyi idősen, hogy senkit nem szerettem ha hozzámért! Volt, hogy nővérem jött felém és későn vettem észre akkorát ugrottam, hogy csak na! A csuda tudja miért volt. Nálam elmúlt!
2013. márc. 21. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!