Félni a másik érintésétől? Mi baja lehet a nővéremnek?
az én nővérem dettó ugyanez, egyszerűn ilyen természet, vagy nemtom
nagy nehezen ad puszit ünnepnapokon, nekem vagy anyánknak, de amúgy próbál minél inkább kikerülni minden érintést
amúgy 25 éves, szűz, 1 pasija volt csak, de mikor komolyra fordult volna a dolog, lepattintotta
távolságtartó
1: vagy bántották amit nem mer bevallani
2: kényszerbeteg,fél a fertőzésektől hogy érintéssel át adnak neki betegséget.
3. Valamilyen szintű autizmus is lehet benne,nem bírja a közeledést,a szemkontaktust,nem bírja szeretetet kimutatni és nem is táplálja ezt az érzelmet.
Nem tudom, én sem szeretem az érintést, el nem tudom képzelni, hogy bújjak, vagy ilyesmi... Egyszerűen ilyen vagyok, és kész.
Lehet, hogy a nővérednél is simán ennyiről van szó, ugyanakkor, ha korábban nem volt ilyen, hanem hirtelen változott, annak sajnos lehet, hogy valami oka van (bántották, vagy hasonló).
Ez a tipp elég érdekes lesz,amit itt most elmondok,de csak egy tipp a sok közül.
Van egy érdekes fejleménye vizsgálata,kutatása a pszichológiának,ami az anyaméhben elhalálozott ikertestvérek túlélő párjának a normálistól eltérően alakuló személyiségével foglalkozik.
Ugyanis a régi időkben mielőtt megjelent az ultrahang nem tudták,hogy ikerterhesség e és 18 évvel ezelőtt még nem tudták biztosan ezt megállapítani.Az anyákkal pedig születéskor nem közölték,ha az életképes újszülötten kívül világra hozott egy nem életképeset.
Na most ezek az emberek a normálistól jellegzeteses eltérő személyiségjegyekkel rendelkeznek.
pl.-kiskoruktól fogva szokatlanul közel érzik magukhoz a halált
- a szüleiket testvérüket nem érzik "igazinak"
- balesetekre való hajlam fokozottabb náluk
- nehezen alakítanak ki párkapcsolatot
- keresik az olyan barátot/nőt,akivel lelkileg túl szoros "lelki" társak lesznek
- és amit leírtál irtóznak az érintéstől
A fizikai irtózásról is külön tanulmányok születtek ezekben a vizsgálatokban és azt feltételezik,mivel magzat vagy újszülött korukban a legmélyebb tudatalatti szinten közvetlen közelről "megélik" testvérük haláltusáját és ők nem tudják meggátolni,hogy akkor abban az állapotban ne érintkezzen fizikailag a halott ikerrel,a fizikai érintkezéstől való undor egész életüket végig kíséri.
Utána lehet nézni Magyarországon Angster Mária nevű pszichológus foglalkozik evvel.
Természetesen az ultrahang előtti időben nem tudják már biztosan megmondani kinek volt ilyen ikertestvére,de aki magán hordozza ezeket a jegyeket ill. megvan ennél a pszicológusnál a teszt ki ilyen,ki lehet nagyjából deríteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!