Egy mostohának van joga felpofozni a másik gyerekét?
Körülményektől függ.
A mi családunkban nem volt szokás az hogy pofozzák, verik a gyereket. Bátyámnak viszont volt egy korszaka, mikor legszívesebben én is megtéptem volna:) Egyik alkalommal nagyon tiszteletlenül beszélt anyuval, mostohaapám felpofozta. Hétvégén nagyban nekiállt elmondani apunak, mit tett a "csúnya mostohánk", én pedig elmondtam mit mondott ő anyunak. Na itt kapta meg a második pofont. Ekkor volt hajlandó elgondolkodni magán. Nem vagyok én sem híve annak, hogy erőszakkal lépjünk fel egy gyerek/kamasz ellen. De vannak esetek mikor tényleg jót tesz az az atyai (mostohaapai) pofon.
Tisztázzuk: akárhogy pontozgatnak itt a "rendpárti-tekintélyelvű" emberek, ma Magyarországon senkinek - ismétlem S E N K I N E K - sincs joga megütni egy gyereket. (én magam a felpofozó "rendpárti-tekintélyelvű" úgymond felnőtteket kezelném visszakézből szívem szerint, de sajnos nekem sincs rá jogom:))
"És jogod van ahhoz is, hogy tiszteletben tartsák a méltóságodat. Az emberi méltósághoz való jog azt jelenti, hogy nem kezelhetnek tárgyként, „amivel” bármit meg lehet tenni, aki puszta engedelmességre köteles.
És nem is bánthat senki, sem otthon, sem a suliban. Nem üthetnek, verhetnek meg, és nem is mondhatnak Neked olyan dolgokat, ami mélyen megsértene, vagy megalázna."
Én sem vagyok a verés párti. De néha egy atyai pofon többet ér minden szónál.
Utolsó neked van gyereked?
Mert tudod, amíg nem volt gyerekem volt 3-4. nevelési elvem is, most meg van 2 gyerekem de nevelési elvem az már nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!