Van okom félni a cigányoktól?
A gimiben állandóan pattogott egy cigány gyerek, mikor elmentünk mellettük mindig mocskolta a magyarokat, mire én leteremtettem, hogy cigányként jobb lenne kussba maradnia.
Még aznap rámírt facebookon, hogy ennek nagyon rossz vége lesz számomra. Azután már egyik üzenetemre se válaszolt, csak néhány barátom, aki osztálytársa ennek a gyereknek, mondta, hogy vigyázzak magamra, meg féltenek.
De nem igazán értem miért. Rám fog támadni a családja vagy mi?
Ez már vicc !
Fogalmam sincs,honnan veszitek a baromságot hogy, ösztöndíjt lehet kapni cigányként 2-es átlaggal ?!:DDDDD
3,5 tizedes átlagtól, lehet kérvényezni min.-ot, és ha jó tanuló ettől több ,úgy növekedik a pénz is .De lehet kérni a nem magyarnak is csak ennek bizonyos fortélyai vannak,feltételek,kritériumok... !
Egy szó! Ne legyél elme beteg , hogy alaptalan mondatokat jelentesz ki, ami nem igaz ! :D
DE MOST KOMOLYAN !!! VICC :D :D :DDDD
Nalunk van magyar aki felevkor bukott es megkapja az osztondijat es cigany aki nem.
Na meg amikor lemegyunk strandra es KULTURALTAN viselkedunk nem kiabalunk nem szemetelunk...szoval normalisan viselkedunk hugomek bemennek a vizbe labdaznak es VELETLEN a mellettunk levo 2kislanyhoz repult a labda(egyiket se talalta el) es igy meg szolal az egyik (kb 6eves lany) hogy menjunk arrebb latszik hogy ciganyok es akkor meg mi erezzuk szarul magunkat mer par arnyalattal sotetebb a borunk hat vicc az egesz
Aztan meg meg arrebb koltoztek mellolunk mert nem mertek otthagyni a cuccukat
Nem tudom hogy egy cigany kislany mikor mondja
Elozo vagyok valamiert elkuldte:/
Szoval nemtudom hogy egy cigany lany mikor mondja hogy menjunk arrebb mert latszik magyarok.
Szegyen az egesz magyarsag aki igy all a dologhoz.
Es nekem is vannak,magyar barataim szoval en nem altalanositok
De,ne csodalkozzon a magyarsag rasszista resze hogy szejjel vannak atkozva
Hat ha megerdemlik...
Szia!
Én is cigány származású vagyok (nincs okod félni tőlem). :) Én nem szoktam szidni a magyarokat, főleg, mivel magyar állampolgár vagyok, magyar az anyanyelvem és Magyarország a hazám, ezáltal igazából kettős az identitásom. Rengeteg magyar és rengeteg cigány ismerősöm, barátom van, akiket nagyon szeretek.
De néha meg tudom érteni azokat a cigány származásúakat, akik nem szeretik a "fehéreket", és hidd el ez nem ok nélkül van így. Borzasztóan rasszista országban élünk, és hiába tisztességes valaki, ha barnább a bőre, akkor is nagyon sok bántással és elutasítással találkozik. Az én szüleim tanult, diplomás cigány emberek, akik mindig arra neveltek, hogy tiszteljek másokat, akkor is ha azok nem szeretnek engemet, de néha így is nagyon nehéz volt szó nélkül eltűrni, amit velünk csinálnak. Volt, hogy 11 évesen iskola után bementem egy boltba, hogy uzsonnát vegyek, és ahogy beléptem, az eladónő elkezdett ordítani velem, hogy "mit csinálsz itt, rohadt cigány?". És még annyi hasonló ilyen történik minden nap. Az emberek sokszor odébb mennek a buszon, ha ott vagyok, mintha minimum leprás lennék. Pedig ápolt vagyok, teljesen normális, csak cigány származású. Én most már nem lepődöm meg ezeken, de múltkor egy ilyen esetnél ott volt velem egy magyar barátnőm és ő rosszabbul viselte, hogy nekem beszóltak.
Fogalmam sincs, hogy félned kell-e tőlük, mint ahogy én sem tudom, hogy félnem kell-e egy-egy magyartól, ha mondjuk bemegyek egy üzletbe, vagy hivatalba. Van, aki teljesen közvetlen, kedves velem, mások elküldenek melegebb éghajlatra minden ok nélkül. Amit te mondtál, hogy "cigányként jobb lenne kussba maradnia", ez tényleg nagyon bántó. Szerintem csak próbáld meg egy pillanatra a mi szemszögünkből nézni az egészet. A legtöbben kiskorunk óta ki vagyunk utálva a társadalomból, a kiközösítettség frusztrációt szül, az pedig agressziót, ezt már rengeteg nagy pszichológus is megmondta. Nem vagyunk semmivel kevesebbek és többek sem, mint mások, jó lenne, ha ezt ti is megértenétek.
Mindenesetre remélem, nem lesz semmi bajod, talán csak rád akart ijeszteni.
Végső soron nem lett semmi bajom, azóta hozzám se szól a gyerek.
Amugy utolsó, azt azért be kell látnod, hogy nem ok nélkül alakult ki a magyarságba a cigányságról alkotott kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!