Milyen a gimis élet?

Figyelt kérdés

Érdekelne milyen a gimis élet, miket tanulnak milyen füzet kell, beilleszkedés milyen.. Minden vele kapcsolatban. Esetleg ha tudtok valamit a Debreceni Szent Joeról az is érdekel. Hatosztályosba megyek.

12/l

2016. ápr. 5. 14:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen komolyabb. De ezt majd Te is érezni fogod.

Fontos, hogy maradj aki vagy, és ne engedd magad megváltoztatni.

Egy gimnáziumban már sokkal többen lesznek, tehát a nyomás is több lesz, hiszen nem könnyű több 100 vagy akár 1000 embert egyszerre tolerálni, mivel nem tudsz ennyi embert jól kiismerni.

Ne akarj majd megfelelni másoknak!:)

2016. ápr. 7. 19:18
 12/27 A kérdező kommentje:
Rendben! Remélem, ha már komolyabb lesz komolyabbnak vesznek majd :D . Változni nem akarok és nem is fogok,mert így vagyok boldog! :D
2016. ápr. 9. 17:03
 13/27 A kérdező kommentje:
#7-es! Én valószínűleg kémiára fogok járni, azt jelöltem be szóbelin kérdőíven.
2016. ápr. 9. 17:05
 14/27 anonim válasza:
100%
Hűha nem akarlak elkeseríteni de szerintem ahogy mondtad a kémiát egy életre meg fogod utálni
2016. ápr. 17. 19:48
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A 6 osztályos gimi szerintem 9. osztályig olyan lesz, mint általános suli. De persze nem tudhatom, én sima 4 osztályosba jártam.

Igazából nem nagy durranás. Az első két év a legnagyobb szívás. A 9. osztály azért, mert ti vagytok a kicsik, a 10. pedig azért, mert kismillió órád van. De tényleg, nekünk 10.-ben mindennap 7 óránk volt, kivéve hétfőn, mert akkor 8. :S 10.-ben van még egy csomó töltelék órád, pl. rajz, ének (igaz, tölteléktárgyak később is vannak, pl. 11.-ben etika, 12.-ben filozófia).

Így, végzősként azt kell mondjam, hogy a 11. évfolyam a leggondtalanabb, bizonyos szempontból, mert akkor már kiesik egy csomó tantárgy és választhatsz fakultációt is.

A 12. osztály meg most még nagyon friss, nekem kb. ennyi volt: szeptemberben minden tanár közölte, hogy hamarosan itt az érettségi, vagy kiadták a tételeket vagy nekünk kell szenvedni itthon.

Október: szalagavató. Kb. erről szólt minden.

November-december: "gyerekek, most már vége a szalagavatónak, nem sokára téli szünet, utána meg jön a félév, úgyhogy tessék tanulni"

Január: félév. Február: érettségi-mizéria. Március: egy csomó szünet :) Április: - konkrétan ma mondta a töri tanár: "Két hét múlva érettségiztek és még azt sem tudjátok, hogy ki volt Pázmány Péter?!"

Előrevetítem, hogy a május az írásbeli után viszonylag nyugis lesz, aztán júniusban jön egy szóbeli és vége. :)

A 12. év tényleg baromi gyorsan elrepült, de amúgy, ha az egész 4 évet nézem, akkor elég sok volt. Sok minden függ az osztályon meg a tanárokon is. Nálnuk elég sok tanár szívózik, hogy ő nem ad érettségi tételt, konkrétan a 2 legfontosabb tárgyból (magyarból és töriből) nekünk kell kidolgozni mindent, az 60 tétel :S

Készülj fel arra is, hogy hálát fogsz adni az égnek, ha lesz olyan heted, amikor nincs egy dolgozat sem!

Amúgy jól gondold meg, hova akarsz menni, milyen tagozatra. A minap olvastam, hogy nem itt dől el a diák sorsa, szerintem meg nagyon is sorsdöntő, én nyelvtagozaton vagyok (angol), és milliószor megbántam, rájöttem, hogy franciára kellett volna mennem, akkor most érettségizhetnék abból és jelentkezhetnék romanisztikára egyetemre, így marad az anglisztika....

2016. ápr. 18. 16:47
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Valójában kémia, fizika és számítástechnika közül választhattunk. Én így döntöttem.lehet rosszul. Végülis év elején csak lesz valami. Nagyon sajnállak. De elvileg angol könnyebb. Énis ezt tanulom :D. De akkor valószínűleg úgy láttad jónak. :D és ez a ballagásos valami hogy zajlik :D? Köszi!!!!
2016. ápr. 18. 16:56
 17/27 anonim ***** válasza:
Melyik ballagásra gondolsz? A gimisre?
2016. ápr. 18. 17:00
 18/27 A kérdező kommentje:
Általános. ;D
2016. ápr. 22. 17:05
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Úgy zajlik, hogy levonultok egy zenére (Ballag már a vén diák tovább tovább), aztán beszédek (verset mondanak, utána igazgató köszönt, talán ig.helyettes is beszél, utána a 7.-esek búcsúznak a 8.-osoktól és a 8.-osok közül is mond valaki egy beszédet.) Mi a tarisznyát a teremben kaptuk, de lehet úgy is, hogy akkor adják át, az még több idő... Természetesen könyvjutalmak is vannak, a bizonyítványokat a teremben adják. Még a rokonok is odamennek, átadják a virágot, gratulálnak, fotókat is csinálnak. Az egész nagyjából egy órás, plusz még a teremben az ofő is elköszön tőletek meg ilyesmi. :))

18L

2016. ápr. 23. 16:37
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszi:D
2016. ápr. 25. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!