Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföldön milyen a hozzáállás...

Külföldön milyen a hozzáállás az animékhez?

Figyelt kérdés

Azt tisztán látom, hogy itthon a 30-as és annál idősebb korosztály szinte kivétel nélkül a tipikus "jaj, az mese", "ilyet vetítenek gyerekeknek?!", "Úr Isten, erőszak meg vér" kommentekkel reagálnak erre a témára, és mereven elzárkóznak előle, és az ennél fiatalabbak körében is többségben vannak az ilyen "kevésbé nyitott" személyek, de mi a helyzet tőlünk kicsivel keletre és nyugatra? Azt tudom, hogy Franciaországban és Németországban van helye az animéknek a piacon, az USA-ban meg pláne, szóval feltételezem, hogy ott némiképp elfogadóbbak és felvilágosultabbak az emberek ezzel kapcsolatban. De ezt úgy mondom, hogy nem jártam még külföldön.

Szóval az érdekelne, hogy más helyeken, ahol az ORTT nem vette le a Pokemont, Yu-Gi-Oh!-t, InuYashát a képernyőről nevetséges indokokkal, milyen véleménnyel vannak az animékről.

2016. jan. 25. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Vetítenek még itthon animéket nem vették el teljesen:

Viasat6 megy Dragon Ball Z folyamatosan igaz tét nélkül Yu-gi-oh! Gx 104 rész reggel.

Mindenkinek látnia kéne Ezt:

Nézd meg hogyan vélekednek ők. Jó kis interjú lett.

https://www.youtube.com/watch?v=WVz708HvQWw&list=LLjaAgL-PhB..

2016. jan. 26. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország nem egy fejlett ország, az emberek nem tudják mi az anime, ahogy sok minden másról sem tudják hogy micsoda, vagy téves képük van róla. Ezért ilyen a hozzáállás. Más országokban nem ilyen szar a helyzet. Én csak északi országokban jártam, ott senkinek semmi baja nem volt az animékkel, kb úgy kezelték mint a filmeket, nem valami fura idegen dologként.
2016. jan. 26. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön? Amennyiben feltételezzük, hogy ismerik az anime fogalmát (egy közép-afrikai országban pl nem hiszem), csak jobb lehet, mint itthon. Ugyanis magyarok egy nagyon bájos tulajdonsága, hogy amint megállaptanak valamiről valamit, azt az elképzelést az életben nem fogják megváltoztatni. És ez a remek szokás főként "elkülönülő" csoportokra érvényesül. "az animések büdösek, igénytelenek" "a japánok perverzek" "a pcjáték-rajongóknak nincs szociális élete" "aki szeret olvasni, stréber" "a rendőrök/szőke nők/ szőke rendőrnők hülyék" stb. Gondolom ismerős.
2016. jan. 26. 19:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Úgy olvastam, hogy pl. Hollandiában is sokan viszolyognak az animéktől, és csak az utóbbi években kezdett változni ez a hozzáállás. Sokáig nem ismerték az animéket, és sok sztereotípia alakult ki róluk, ezért csak egy keveset adtak ki. De nem tudom, hogy ez mennyire hiteles, mert csak itt-ott elvétve találtam róla pár mondatot, pl. itt:

[link]

Ha annak idején nem lett volna semmi akadályozó tényező, ami gátolta volna az animék (és más külföldi médiatípusok, műfajok) elterjedését, itt és más országokban is kiépült volna egy sokkal erősebb fogyasztói réteg. Az átlagos hozzáállások, a túl szigorú médiahatóságok, a rosszul kezelt műsorok és az anime bejövetelének késlekedése (na meg drágasága) miatt mi még mindig évtizedekkel el vagyunk maradva a "szerencsésebb" országokhoz képest. Más országokban sem karolták fel rögtön az animéket, hanem sokáig tartott, míg meglett a közönségük. Szóval az nem szokatlan, hogy itt nálunk nem kedvelték meg őket rögtön. Az már szokatlanabb, hogy még ennyi idő után is újnak meg idegennek számítanak.

De az animék hazai helyzete még így is ezerszer jobb, mint egyes más műveké. Japánnál maradva ott vannak az élőszereplős tokusatsu filmek, sorozatok. Ezekkel én se vagyok annyira képben, de azt tudom, hogy Európában néhol van közönségük, Amerikában meg pláne, ide viszont egy maréknyi random Power Rangers feldolgozáson meg talán egy-kettő szörnyfilmen kívül gyakorlatilag semmit nem hoztak be belőlük. Az animének legalább van valamicske szubkultúrája.

2016. jan. 26. 20:09
 5/8 anonim válasza:
100%
Londonban élek és engem is teljesen meglepett hogy miután kiköltöztünk itt a diákok az iskolában bátran beszélnek az animékről és a többiek meg is halgatják őket mitöbb érdekli őket. Egy csomó tanárnak a tanteremben ki vannak ragasztva anime plakátok és gyerekek által készítette anime rajzok. Az iskola könyvtárban több részleg is csak a mangánknak van szentelve. És ha valaki olvassa őket az nem lenézik mint magyarországon hanem érdekli őket. Összességében szerintem az a normális hozzáállás és ha valakinek ez tetszik akkŐr szabadon olvashatja/ nézheti/beszélhet róla.
2016. jan. 26. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
én személy szerint utálom az animéket...
2016. jan. 27. 15:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Remélem, 6-os, ezt úgy jelented ki, hogy valamelyest belemerültél, és van mi alapján véleményt alkotnod.

5-ös: Tetszik ez a kép, ahogy elképzelem magam előtt. :D Bezzeg itthon olyanokról is lehetett hallani, hogy véresre vernek valakit, mert animét néz. Én szerencsére nem jártam így, viszont anno általános- és középiskolában folyamatos célpontja voltam a piszkálódásoknak. Emlékszem, az általánosos osztályfőnököm még egy cikket is kinyomtatott, amit hazaküldetett velem anyámnak. A cikk gyakorlatilag arról szólt, hogy milyen brutális és erőszakos "mese" a Yu-Gi-Oh! :D

A magam részéről elszomorítónak találom, hogy felnőtt emberként is sokan képtelenek nem felszínesek maradni, és az animékben lévő erőszak mögé látni. Értem én, hogy kultúrális különbségek, meg maradi magyar mentalitás, de azért akkor is...

2016. jan. 27. 15:36
 8/8 anonim ***** válasza:
61%
természetesen utánaolvastam, belemerültem stb. :) #6-os voltam
2016. febr. 12. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!