Mit tehetnék, ha ennyire elegem van a mai társadalomból?
Egyre inkább úgy érzem, hogy nem is tudom... Egy rossz korba születtem.
Nem szeretem ezt a modern, kütyüs, gépesített életet. Az embereket. Az alap gondolkodást.
Szívem szerint a középkorban lennék inkább (tudom, járvány, háborúk, éhezés, stb). Állattartás, munka a földön, hazafiság (manapság ez már ritkaságszámba megy, mitöbb, néha "gáz" - vagy, ha mégis létezik, nem olyan formában, hogy elmegyek csatázni, stb.).
Van valaki rajtam kívül, aki így érez?
Most nyilván rengeteg vicces ember fog írni poénosabbnál poénosabb kommenteket, de sebaj. (Y)
Bármi hozzáfűznivaló, netalántán hasznos ötlet?
" hazafiság "
Legalabb tanultal volna tortenelmet, akkor nem irnal baromsagokat. Amugy meg ki lehet koltozni az erdobe. Es meg lehet kimelni minket a hulye kerdesektol.
Nem szeretnék én Alaszkába vagy Kanadába menni, szeretek magyar lenni, szeretem ezt a helyet, éghajlatot. :D
Az az igazság, hogy középiskolásként duplán érzem ennek a nyomását, mert ugye (a társadalmi elvárásoknak megfelelően) tanulok, hogy továbbtanulhassak, hogy szakmám legyen, hogy 'vigyem valamire az életben'. Csak egyre nehezebben találok motivációt.
nem kell. mondom, koltozz ki az erdobe. Magyarorszagon is van erdo.
Szerintem egy het alatt megunnad es visitva menekulnel vissza.
Itt van egy magyar aki Hawaii szigetén a dzsungelben épített egy teljesen közműmentes házat:
A YouTube-on meg rengeteg videó van arról hogy egyre többen költöznek ki tanyára.
Én is tanyasi életre vágyom, ráadásul olyasféle életmódban nőttem fel, így a vágyam is erősebb emiatt. Egyik rokonom a mai napig egy kisalföldi tanyán él önellátóként. És maximálisan elégedett. Az autószerelő szakmájával dolgozott városon is a szocializmusban, de egyáltalán nem tetszett meg neki a mókuskerék. Aki látta a mesébe illő tanyáját, az megérti hogy miért.
"Felelj meg magadnak ne a társadalomnak."
Tetszik ez a mondat! Eléggé a társadalmi szokások rabjai lettünk, vagy nem is tudom hogyan mondjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!