Miért aránytalanul nagyobb számú a férfi migráns a közelkeletről?
(Az alábbi részkérdéseim csupán a kiinduló kérdésem pontosítása, körüljárása miatt van, a fő kérdésem a fenti.)
Más szóval:
Miért dönt és döntött úgy -a férfiak számához viszonyítva- aránytalanul jóval nagyobb számú nő, hogy (gyermekeikkel) ott maradnak?
Van köze valamiféle morálnak, népszokásnak, kultúrának, gondolkodásmódnak ehhez?
Önzőségből, a nők lenézéséből, a nők értéktelennek tartott mivoltából ered eme hozzáállása a közelkeleti férfiak többségének vajon?
És a gyermekek miért maradnak a háborúban aránytalnul többen, mint a migráns gyermekek? Nem tudok róla, h az arabok lenéznék a gyerekeket, míg a nőkre a legtöbb arab (tudtommal) tárgyként tekint.
Avagy tudatos terv része a legtöbb migráns férfi fejében, hogy valami okból kifolyólag ők néznek szét előbb Nyugat-Európában, majd kihozzák a családjukat? (Bár ezt kétlem, de ez is egy elvi verzió.)
Valamint érdekel, aki tud vonatkozó cikkeket linkelni a kérdésben pro és kontra.
Ugyanis több, mint egy órán át keresgéltem, de legfeljebb elszórtan a női katonákról találtam cikkeket, de semmi evvel kapcsolatos konktrétat.
A privát meglátásod is érdekel,
és szakíróké szintén.
Ők készítik elő a terepet. Te nem így tennél a helyükben? Idejönnek, megvetik a lábukat, mire lesz szállás, munka, segély, megélhetés, majd jönnek utánuk a feleségeik, idős szüleik, meg a pereputty.
Szép, színes társadalom leszünk, pár millió új kedves, vidám, toleráns, muszlim európai honfitárssal. Nem tök jó?
Kezdjük azzal, hogy honnan veszed az állításod, amit tényként kezelsz? Hol van arról hiteles statisztikai adat, hogy mennyi migránsból mennyi a nő?
Ha ez megvan, akkor tovább lehet gondolni,hogy az esetleg(!) valóban magasabb arány összhangban van-e annak az országnak a demográfiai adataival, ahonnan jönnek.
Talán el lehet gondolkodni azon, hogy sok család csak egy családtag számára elég pénzt tudott összeszedni a meneküléshez, és logikus, hogy a legerősebb családtagot küldi, akinek legtöbb esélye van a sikeres útra.
Esetleg megfordulhat a fejedbe, hogy a férfiak nem "csak" a háború "általános" rémségei, hanem a konkrét katonai besorozás és háborús részvétel elöl is menekülnek, így nagyobb eséllyel szánják rá magukat az útra.
Eddig két választ kaptam (ha a jelen kommentem alatt nem született esetleg újabb), és remeknek tartom mindkettőt, köszönöm szépen nektek a pontosításotokat, kiegészítéseteket. :)
Valóban, pontatlanul fogalmaztam itt-ott, bár igyekeztem átgondolni több tényezőt is, mégse mindent sikerült részemről első nekifutásra, ezek szerint.
(Egyébként épp ezért tettem fel kérdésem, mivel még csak hébe-hóba gondolkoztam e kérdésen, bár már hónapokkal ezelőtt is felvetődtek bennem.)
Kedves Hakapeszi, első hozzászólóhoz külön szavaim (de téynleg mindkettőtöknek köszi a meglátásotokat) :
Elnézést kérek, minimum egy ponton átgondolatlan voltam.
Ugyanis ez az általad felvetett verzió is valóban hasonlóan lehetséges talán, ebben igazad lehet, és azért is furcsa, hogy azt írtam:
kétlem, hogy sok férfi előkészítő terepszemle miatt jön ki nyugatra egyedül, mivel korábban is tudtam arról, hogy pl a macedónok, albánok, bosnyákok stb részéről már évek óta bevett szokás Németországban vendégmunkáskodni, csak ők ugye összedobták családilag az utiköltséget az idősebb, erősebb férfiak számára, majd eme férfi családtagok hazaküldték a nyugati munkából szerzett pénzt. Évekig így jártak el a Balkánról tömegesen.
És nem csak a balkáni háború alatt, tudtommal, hanem előtte is, azóta is.
A jelen, 2015-ös statisztikák szerint is a balkániak áramolnak legtöbben Ny-Eu-ba -bár valóban a staitisztitákat több téren is hamisítják, hiszen a hatalom egyik manipulációs eszköze a statisztika hamisítás, ha nem is mindig járnak el ekként-, és állítólag a közelkeletiek kevésbé hatalmas számban jöttek át, csak hát a média az illegális úton áthaladó tömegről beszélt szinte kizárólag, 2015-ben.
...
Csakhogy, mégis bizonytalan vagyok a jelenlegi, küzelkeleti migránsok kapcsán e verzióban. Ugyanis erkölcsös-e vajon, hogy pl Ibrahim gondol egyet:
"Nah, körülnézek Németbe', oszt' addig a családomat lehet h szétlövik az elkövetkező hónapokban, de ha mázlijuk van, akkó' monGYuk fél év múúú'va gyühetnek ők is hozzám..."?
Szóval korrigálom a felvetésem:
nem az a megfelelő szó, hogy kétlem e verziót, hanem hogy bizonytalan vagyok benne.
Illetőleg további kommentem, hogy Hakapeszinek viszont az ironikus záró mondatával csak félig értek egyet, félig nem.
Évtizedek óta a törökök egy része többé-kevésbé integrálódott Németo-ban. Igaz nem mind, és aki igen, állítólag azok közül se mind tökéletesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!