Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 10dikes vagyok elég kemény...

10dikes vagyok elég kemény (szar) gimiben: matek-fizika faktos leszek jövőre: a humán tárgyak csak azért vannak hogy azok akik logikátlan "hülyék" jók legyenek vmiből (mert csak magolni tudják az irodalmat meg a többit stb. )?

Figyelt kérdés

tudom h fura de gondolj bele: azt mondják hogy az irodalmasok(többet olvasnak) érzelmesebbek: a reálosok meg tudatosabbak:

és itt jövök én: hogy ha tudatosak vagyunk akkor uralni tudjuk az érzelmeinket! tehát az irodalom nem ér semmit! (a nyelvtanról vitatkozhatnánk de az bonyolultabb téma) én azt mondom hogy az irodalmat tanithatnák töri órákon is!

a történelemből nem igazán tanulunk: szerintem ennek a tárgynak csak a 10-20%-a használható [ha vki kérdez vmit és tudjuk : pl miko volt ez...stb. az abszolut nem hasznos! attól h haver kérdezte még nem viszed semmire vele, de előadáson se fonots...

én igy látom a dolgokat:

-vannak akik zsenik! csak kibas2ottul lusták; ezért nem lesz belőlük nagy ember(kivéve egykét kiugrót)

-és vannak átlagos szorgalmasok; ők sokra vsizik általában a szorgalom miatt

-és vannak a logikátlanok; ők csak magolásra képesek: nincs nagy kombinációs érzékük, és logikájuk se; ők ha szorgalmasak sokra viszik a magolással

-vannak azok akik lusták és TIRPÁKOK!: na ő belőlük lesznek az alkoholisták, vagy ha vmien sportban kiemelkedőek az javit a hejzetükön: de a sport mindegyik kategoriába bennevan lehetőségként

szóval akik értelmesebbek, van logikájuk; a reálosoknak átlagban több mindig az IQ-juk mint a humánosok átlagának

és ebben a társadalomban és oktatási rendszerben MÉRT HAGGYÁK TÖNKREMENNI A SOK LUSTA ZSENIKET?! ÉS MÉRT A KEVÉSBÉ INTELLIGENS BUZGÓK ÉRIK EL A SIKEREKET?!

LÁTJÁTOK AZ A GOND H MINDENKI Ő MELLÉJÜK ÁLL!

_és itt az én állásom: mindkettőt támogatni kell! csak külön! és szélesíteni a lehetőségeiket; a szorgalmatlanokat nehezebb motiválni; KÜLÖNÖSEN HA AZ ILLETŐ TUDATOSAN SZORGALMATLAN (amiből kevesebb van), ebben az esetben a tudatos szorgalmatlan ember elgondolkodott már ezen, és beletörődött h ennyi áldozatot nem ér meg ez..és feladja, és nem csak miattam és pár ismerősöm miatt mondom, hanem azért is mert ezekből lehetnének a "legnagyobb magyarok", de ha nem is, biztosan szép jövőjük lenne(hát rózsásabb mint most)

annyit mondok tanulságként h az oktatási rendszerünk szerintem ezen a földön az egyik legrosszabb; ide csak szorgalom kell és értelem nem: matekból lehet vki 2-3as; a humán meg 5ös...

de ha vki reálos: matekból meg egy választott tárgyból pl fizika 5ös; és irodalom nyelvtan töri 2-3; az ienek kevésbé kellenek mostanában, hátmég a nyelv(de az tényleg ember függő nincs sok köze a real-humán kontraszthoz)

2010. márc. 22. 21:44
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

a töri-magyarra:

nálunk a töri könnyebb mint a magyar: a töriben vannak logikai dolgok(igaz kevés de több jelentősen mint az irodalomban), pl tudod h miko miért rendel el vámot valaki, vagy megszakitja a ker. kapcsolatokat...stb.

de nálunk is kell töriben esszét irni: oan 10-20pont között szokott lenni 50-60pontos dolgozatban...

és irodalomból nálunk mivan?

hát ez:

-ird le petőfi költészetének jellemzőit (8p a 30pontos dolgozatból)

-ird le mi jellemző erre a korra(irodalom, zene, művészetek, stilus)(de a társadalomra meg atörire nem tér ki)

akko ienek: h mi a tök se tudja???(leir vmi idegen hülye szavat amit soha nem hallottam)

és mivan a verselemzéssel? és a fogalmazásokkal???

-hát semmi! külön iratja meg: ienek a jegyeim:

irodalom tz-k: 1-2-2-3-1

irdolaom verselemzések: 4-4-5

feleletek: 3-4-3

irdoalom fogalmazások: 5-4-5

irdoalom tételek: 1-1-1-1-1-1-1(nem adtam be... minek: ugyse kaphatok rá 5öst...minek irjam meg ha ugyis hibás...javithatom inkább elkérem osztálytársamtól=>fénymásoló és lefelelek 3-4esre)

asszem h az nem általáűnos műveltség h meik költő miko vált el a feleségétől, vagy h mikor meik suliba járt...komolyan állitom h semmi köze nincs hozzá

2010. márc. 28. 21:34
 22/22 anonim válasza:
Humanos vagyok es egyaltalan nem ertek egyet veled. Attol en meg nem vagyok kevesbe hasznos a tarsadalom szamara.h nem tudom kiszamolni a hidrosztatikai nyomast 50 meter melysegben.vagy nem tudok megoldani egy harom ismeretlenes egyenletet.
2015. jan. 14. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!