10dikes vagyok elég kemény (szar) gimiben: matek-fizika faktos leszek jövőre: a humán tárgyak csak azért vannak hogy azok akik logikátlan "hülyék" jók legyenek vmiből (mert csak magolni tudják az irodalmat meg a többit stb. )?
tudom h fura de gondolj bele: azt mondják hogy az irodalmasok(többet olvasnak) érzelmesebbek: a reálosok meg tudatosabbak:
és itt jövök én: hogy ha tudatosak vagyunk akkor uralni tudjuk az érzelmeinket! tehát az irodalom nem ér semmit! (a nyelvtanról vitatkozhatnánk de az bonyolultabb téma) én azt mondom hogy az irodalmat tanithatnák töri órákon is!
a történelemből nem igazán tanulunk: szerintem ennek a tárgynak csak a 10-20%-a használható [ha vki kérdez vmit és tudjuk : pl miko volt ez...stb. az abszolut nem hasznos! attól h haver kérdezte még nem viszed semmire vele, de előadáson se fonots...
én igy látom a dolgokat:
-vannak akik zsenik! csak kibas2ottul lusták; ezért nem lesz belőlük nagy ember(kivéve egykét kiugrót)
-és vannak átlagos szorgalmasok; ők sokra vsizik általában a szorgalom miatt
-és vannak a logikátlanok; ők csak magolásra képesek: nincs nagy kombinációs érzékük, és logikájuk se; ők ha szorgalmasak sokra viszik a magolással
-vannak azok akik lusták és TIRPÁKOK!: na ő belőlük lesznek az alkoholisták, vagy ha vmien sportban kiemelkedőek az javit a hejzetükön: de a sport mindegyik kategoriába bennevan lehetőségként
szóval akik értelmesebbek, van logikájuk; a reálosoknak átlagban több mindig az IQ-juk mint a humánosok átlagának
és ebben a társadalomban és oktatási rendszerben MÉRT HAGGYÁK TÖNKREMENNI A SOK LUSTA ZSENIKET?! ÉS MÉRT A KEVÉSBÉ INTELLIGENS BUZGÓK ÉRIK EL A SIKEREKET?!
LÁTJÁTOK AZ A GOND H MINDENKI Ő MELLÉJÜK ÁLL!
_és itt az én állásom: mindkettőt támogatni kell! csak külön! és szélesíteni a lehetőségeiket; a szorgalmatlanokat nehezebb motiválni; KÜLÖNÖSEN HA AZ ILLETŐ TUDATOSAN SZORGALMATLAN (amiből kevesebb van), ebben az esetben a tudatos szorgalmatlan ember elgondolkodott már ezen, és beletörődött h ennyi áldozatot nem ér meg ez..és feladja, és nem csak miattam és pár ismerősöm miatt mondom, hanem azért is mert ezekből lehetnének a "legnagyobb magyarok", de ha nem is, biztosan szép jövőjük lenne(hát rózsásabb mint most)
annyit mondok tanulságként h az oktatási rendszerünk szerintem ezen a földön az egyik legrosszabb; ide csak szorgalom kell és értelem nem: matekból lehet vki 2-3as; a humán meg 5ös...
de ha vki reálos: matekból meg egy választott tárgyból pl fizika 5ös; és irodalom nyelvtan töri 2-3; az ienek kevésbé kellenek mostanában, hátmég a nyelv(de az tényleg ember függő nincs sok köze a real-humán kontraszthoz)
Szerintem is van valamennyi igazad, de azért irodalom nélkül nem élhetünk. Nézd, erkölcsileg is hova züllöttünk. Mondjuk az irodalom, meg az egyéb művészetek is az ember lelkiismereti, erkölcsi érzelmi állapotát fejlesztik. Ez fontos lenne...
Az a jó, hogy sokan vagyunk, mindenki ért valamihez, és így összeáll egy szép kép, mint a Puzzle játékban.
Más kérdés, hogy a helyzet nem ideális, és ezért a kép nem áll össze.
"MÉRT HAGGYÁK TÖNKREMENNI A SOK LUSTA ZSENIKET?!"
- Az irodalom részben azért hasznos, mert ismeretében nem írsz le egy ilyen hibás mondatot. Másrészt meg nem lehet életük végéig babusgatni a zseniket. Mégis mire megy a lustákkal társadalom? A szorgalmasokkal sokkal többre. A tehetség hiányát lehet részben szorgalommal kompenzálni.
"MÉRT HAGGYÁK TÖNKREMENNI A SOK LUSTA ZSENIKET?!"
- Az irodalom részben azért hasznos, mert ismeretében nem írsz le egy ilyen hibás mondatot. Másrészt meg nem lehet életük végéig babusgatni a zseniket. Mégis mire megy a lustákkal társadalom? A szorgalmasokkal sokkal többre. A tehetség hiányát lehet részben szorgalommal kompenzálni.
>>>>>>>>>#################<<<<<<<<
igen? lusta? szorgalmas:
ez a véleményem:
A TÁRSADALOM AZOKKAL A LUSTÁKKAL AKIK ZSENIK TÖBBRE MEGY MINT A SABLONOS SZORGALMASOKKAL! ugyanis ők kreativak, nehéz őket motiválni! viszont sokkal jobb munkaerők lehetnek több esetben a bonyolultabb műveleteknél is, nézd meg a lusta-zseni gimnazistákat: hülyeségnek tartják a sulit: alapműveltséget igér: többet ad a fölöslegből és kevesebbet tanit a hasznos dolgokból (unokatesóm mos egyetemen oanból bukott amit középben kellett vna tanulniuk, dehát nem volt tananyagban...csak emelten
elviszel egy cnc-géphez egy műhelyben egy szorgalmas magolóst, és egy logikus gondolkodású lustát: a lusta mongyuk bagózik amiko mutatod a példát; a szorgalmas meg jegyzetel: felrajzolja a gombokat a füzetbe stb.:
a zseni igy csinálja: ránézésre nem bonyolult ez: it lehet az adatokat bevinni, itt lehet tovább lépni, itt meg elinditani a folyamatot
a suttyó szorgalmas csávód meg szószerint leiri azt amit mondasz: és tudod neki még viszaolvasni is kell: meg értelmezni is kell neki, meg megtanulni is, és ő azt fogja mondani h úgy nem tudja megtanulni h nem gyakorolja...
a zseni meg elsőre megcsinálja
___
na mit szólsz ehhez?
és ahhoz mit hogy a helyesirás magyarok között értelmetlen, mert szlengül is megértjük egymást: mért van az h megértetted amit heJteleün irtam le?
MosT ATTól H Röv!dÍtem a szavak4t és másh0gy irom le őket attól még ugyanugy megértetted, attólishogy egybeirtammindet
a hejesirás csak a tolmácsolásban kell, valamint a nyelvtanulásban de külföldiek nem naon vannak itt
Szerintem is van valamennyi igazad, de azért irodalom nélkül nem élhetünk. Nézd, erkölcsileg is hova züllöttünk. Mondjuk az irodalom, meg az egyéb művészetek is az ember lelkiismereti, erkölcsi érzelmi állapotát fejlesztik. Ez fontos lenne...
Az a jó, hogy sokan vagyunk, mindenki ért valamihez, és így összeáll egy szép kép, mint a Puzzle játékban.
Más kérdés, hogy a helyzet nem ideális, és ezért a kép nem áll össze.
- Ja, persze lusta emberekkel többre lehet menni... álmaidban. Fiatal vagy még, és nagyon keveset tudsz arról, hogy hogyan működik a világ. És tudod, az emebr sem fekete vagy fehér; senki sem tisztán zseni vagy sablsoons, tisztán logikai vagy humán gondolkodású. De majd idővel ezt is megtanulod.
nem fogom megtanulni mert nem lesz rá soha lehetőség!
mivel nem adnak errre lehetőséget...tényleg ha itt tartunk te honnan tudod hogy nem igyvan: érvelj nekem...szerintem egy lusta zseni ha nagyon muszály kitalál vmit, a magolós szorgalmasnak meg nicns mivel
de abban igazad van h nincsen tisztán ilyen vagy olyan ember
Lehet hogy rosszul fog esni, de én mint reálos (fizika szakos egyetemista) úgy gondolom, hogy a "lusta zsenik" reálból is le fognak maradni. A gimis tananyagot még elég csak megérteni és már megy is, de felsőbb szinteken igenis tanulni kell. Remélem később azért ráveszed magad az óriási egóddal hogy dolgozz, mert előbb-utóbb ha továbbtanulsz, úgyis elérsz egy szintre amikor nem lesz elég az eszed egyedül.
A "tudatosan szorgalmatlan" ember nem tudom mitől jobb, mint a buta. Inkább szánalmasabb, hiszen meglenne a lehetősége, hogy többet tudjon de nem képes magát rávenni hogy legalább azt megtanulja ami érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!