Miért bántják ennyien a menekülteket?
megértem hogy sokan nem szeretik őket...de miért?ŐK mit ártanak nektek?A háborúból menekültek el,ahol szinte az egész családjukat elvesztették.Igen,tudom hogy megy a szemetelés,de higyjétek el,hogy ezt nem csak ők okozzák.
És az olyanokat,hogy "a k** anyád,fejbe lőném az összeset,mit tesznek ezek a hazánkkal" mondatokat pont olyanok mondják akik nem tisztelik a saját kultúrájukat.
A másik meg az,hogy ezeknek a menekülteknek eszük ágában sincs itt maradni,ők tovább akarnak menni,de ezt nem engedik nekik.És tudjátok mit?Eddig is ennyi menekült volt,csak most nem engedik tovább őket.
És ez egy FIGYELEMELTERELÉS szerintem,mivel sokkal nagyobb bajban az ország,mint azt gondolnánk.Elterelik a figyelmet arról,hogy hova tűnik az adó,arról,hogy mit csinálnak az országgal.És úgy látszik ez be is vált.
UI:Ha valaki azzal jön,hogy a magyar árva gyerekeket nem segítik,és a menekülteket igen,akkor nagyot tévednek,mivel nekik segít a kormány,sajna elég gyatrán,de a menekülteknek csak az önkéntesek segítenek.
15/L
Lehet nekik segíteni. Költözzön be hozzátok 4-5 és megoldva a probléma...A szabályokat meg ők adják természetesen.
A fő probléma már pedig ez és nem az, hogy melyik kormány mit töketlenkedik. Vannak nálunk bőven szegények, munkanélküliek, akkor őket miből akarjuk eltartani? (még ha nem is közveszélyesek vagy mocskosak?)
Sajnálom, hogy menkülni kell. De inkább a hazájukban kellene rendet teremteni.
Részben igazad van, nagyon sok a gyűlöletkeltő, aggresszívan fellépő ember, ami többet árt, mint használ a jelen helyzetben.
Azt viszont tudnod kell, sokan nem háborús, hanem gazdasági, politikai menekültek. Nem képzettek és nagyon sokan vannak, európa nem fog ennyi képzetlen embert elbírni. Emellett akad köztük néhány vallási fanatikus, terrorista, akik sajnos 2 éves koruk óta a harcot, ölést tanulják. Ebben nőttek fel, erős férfiak, ezt a "tudást" szívták magukba, a legnagyobb békével sem tudod nekik megmagyarázni, hogy Isten/Allah nevében ne öljön embereket. (mélyen hívő vagyok, tehát nem vallás ellenes) Ezen kívül ezeknek az embereknek elég sok pénzük van, hogy idáig eljutnak, így bennem pl. sokkal nagyobb részvétet kelt az, akinek nincs pénze menekülni és ott marad a valódi háborús övezetben.
"És ez egy FIGYELEMELTERELÉS "
Legalább ezt ne hidd el: napi ezre vándor, mindenképp problémát jelent!
"de a menekülteknek csak az önkéntesek segítenek."
Ez nem igaz.
"Eddig is ennyi menekült volt,csak most nem engedik tovább őket. "
ez sem igaz - egész Európának elege van a menekült áradatból, küldik vissza hozzánk.
Mikor volt szokás mindenféle igazolvány nélkül beengedni a határon valakit? most ezrével jönnek- igazolványok nélkül, köztük természetesen bűnözők is, kiképzett katonák is, nem sok, de van.
"Miért bántják ennyien "
- ismered Petőfi versét?
Késő éjjel értem a tanyára
Fris gyümölcsből készült vacsorára.
Társaimmal hosszan beszélgettünk.
Lobogott a rőzseláng mellettünk.
Többek között szóltam én hozzájok:
„Szegény Tisza, miért is bántjátok?
Annyi roszat kiabáltok róla,
S ő a föld legjámborabb folyója.”
Pár nap mulva fél szendergésemböl
Félrevert harang zugása vert föl.
Jön az árviz! jön az árviz! hangzék,
S tengert láttam, ahogy kitekinték.
Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyelni a világot!
(Pest, 1847. február.)
Nagyon szép és ide illő vers...:)
Egyébként meg egy turbomagyar alapból nem így gondolkodik?
"Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete."
Nem foglalok mellette állást, csak problémaként vetettem fel.
Az a gond, hogy kontrollálatlanul özönlenek Európába. Lehetnek közöttük katonaszökevények, bűnözők, terroristák, beteg emberek. Ne feledd, egy háború alaposan felkavar egy társadalmat, ilyenkor mindenféle ember előkerül.
Az csak kevéssé vigasztaló, hogy többségük továbbáll Nyugat - Európa felé, mert onnan még visszaküldhetik ide. Valamint az sem mellékes nekünk, hogy mi történik nyugaton, hisz mi is Európa részei vagyunk. És Európában már így is sok európán kívülről érkezett bevándorló van. Belátható, hogy minden határon túl nem lehet fokozni ezt a folyamatot, valahol meg kell állni.
Eddig nem volt ennyi menekült, a probléma maga megvolt, de most növekedett meg igazán, és félő még csak most jön a java.
Azt se felejtsd el, a menekültek Görögországban, Törökországban, Macedóniában, Szerbiában már nincsenek életveszélyben, még ha ott nem is irigylésre méltó a helyzetük. Tehát hazánkba már nem a halál elől menekülnek.
Magyarország egy független köztársaság, meghatározhatja kit és milyen feltételekkel enged be a területére. Te bevándorolhatnál az USA - ba, csak úgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!