Miért bántják sokan az animéseket?
A környezetemben sokan szidnak és lehordank minket,mert mi páran szeretjük az animéket és az ázsiai kultúrát.
Akit szintén érnek ilyen sértések,mi a véleménye,vagy mi volt a legrosszabb,amit eddig mondtak neki?
Nekem az legdühítőbb mikor "sz*r kína mesének" hívják őket',meg ha már mi szóbahozunk valamit baráti körben,kívülről beleszólnak "már megint az animék"
Köszi az eddigi válaszokat
Utolsó: Elfogadom,mert tudom h nem szeretheti mindenki ugyan azt az egy dolgot,mert akkor a világ unalmas lenne :'D.
Itt csak azt értem,hogy ha ennyire utálják az animét miért kötnek bele ahelyett h esetleg elfogadnák más érdeklődési körét >< és nem tennének minden kettedik percben megjegyzéseket
Amíg szimplán csak animét nézel nem ciki, de akkor lesz ciki, ha már a napi szabadidőd 50%-ánál többet töltesz animével, a cikiség onnan kezdődik, ha csak az animékről beszélsz az ismerőseiddel, anime karakteresen kezdesz öltözködni, otaku leszel vagy mi a fene, na onnantól ciki.
Tuti belém fogtok kötni, de ha az van, amit fent leírtam akkor nagy problémád van. Ha más nincs az életedbe, csak az anime, gondolok itt barátokra... Ha meg nincs barátod, akkor szerezz magadnak, nem igaz az, hogy nem találsz barátot, csak nem mersz no meg nem is akarsz.
Rólam: Szeretem az animéket, de a mangákat jobban, sokat olvasok, van is pár mangám otthon, viszont nem a mangákról beszélek az ismerőseimmel. Eljárok bulizni, iszogatni, meg csak úgy a barátaimmal.Amíg az anime nem hat ki a mindennapi életedre nem probléma.
Miért bántják az animéseket?
Na miért? Mert az anime túl sokat vesz el az életedből és nincs normális életed, ekkor szoktak bántani.
7-8 éves korom óta animét nézek, tudják is rólam, de egyszer sem szóltak be ez-idő alatt.
19/F
6. Az emberek szeretnek kötözködni, főleg a magyarok. Nézz fel egy filmes oldalra. Egy csomó troll szidja a filmeket teljesen értelmetlenül.
Vagy még szerintem nagyon jó példa a Trónok harca. Van róla valami cikk és alatta a kommentekben néhány hozzászólás arról, hogy milyen sz*r, nem ér semmit, stb. És ez egyszer még oké, hiszen elmondta a véleményét és kész. De amikor azt látod, hogy ugyanaz az ember már évek óta mintha direkt keresn az ilyen témájú dolgokat az interneten, csak azért, hogy leírhassa szerinte milyen sz*r...na szóval gondolom ugyanaz a helyzet az animéknél is.
Valamit utálni kell, valahol le kell vezetni a feszültséget. :D
Mint ahogy írták, ezek a művek nyugaton nem nagyon ismertek, és akik valami kevésbé ismert dolog iránt rajonganak, azt könnyű különcnek nézni. Ebben az országban meg kimondottan alacsony megbecsülése van az animéknek, hiszen itt még kevésbé ismerik őket, mint sok más nyugati országban
Az animációs dolgokat egyébként is sújtja az a sztereotípia, hogy gyerekeknek valók, az animék esetében meg ehhez pluszba jönnek a hozzá társuló sztereotípiák (pl. debil japán szar, igénytelenül van megcsinálva, perverzeknek való vagy hogy csak szellemileg alulfejlett emberek nézik). Az animekedvelőkről, otakukról is sokan tartják, hogy mániákusak, különcködők, elitisták, mert többen közülük tényleg azok, és az átlagemberek ennek a csoportnak a viselkedését vetítik ki az egészre, mert egyszerűen így működnek az emberek, általánosítanak. Mondanám, hogy a magyarok különösképp szeretnek általánosítani és alapból lenézni másokat... de az is egy lenéző általánosítás lenne a részemről.
Na meg ha tényleg túlságosan sokat is beszéltek erről, az is zavarhat másokat, ezt is figyelembe kell venni. Ha visszagondolok iskolás, gimis koromra, így utólag hihetetlenül idegesítőnek gondolom magam, mert én is sokszor beszéltem olyan művekről, amik másokat nem nagyon érdekeltek. Akkor nem tűnt fel, hogy mennyire zavaró lehettem, most már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!