Sokan miért utálják az animéseket/mangásokat/japánosokat?
- mert úgy általában nem ismerik az animéket, mangákat, és csak egy nagyon korlátozott kép alakult ki bennük róluk (hogy primitív mese cucc, amiben nagyszemű rajzolt figurák ad1 dugnak, ad2 kitépik egymás belét vagy ad3 dugnak és közben kitépik egymás belét), így ebből vonnak le következtetéseket
- mert bár lehet, hogy nem ennyire behatároltan könyvelte el a műfajt, csak azokat az embereket, akik aztán úgy beleélik magukat (beöltözve meg minden), mint a kis tinilányok a vámpíros cuccokba, azokat aztán joggal egy polcra is rakja a többi ilyennel
nemtom, de valahogy ahogy meglátom, az az érzésem, hogy utálni kell.
Szerintem a gyerekekre sincs jó hatással.
De aki szereti, nézzze csak, aki nem azt meg ne erőltessék.
(az utóbbit nem rád értettem)
Én is szeretem az animéket, s jó lenne tudni japánul, meg ki is mennék oda egy kis időre (azért nem örökre), de az szerintem nem igaz, amit az utolsó mondott, hogy szakértőnek hiszik magukat, mert olvastak valamit a wikin.
Tény, hogy az animékből jópár dolgot meg lehet tudni a japánokról és szokásaikról. Az, ha valaki úgymond "szakértőnek" mutatja magát, az azért van, mert tényleg többet tud, mint azok, akik nem néznek ilyeneket. -.-
Tudod miért nem csípem őket?
Mert divatból szeretik Japánt, de semmit nem tudnak róla igazából, és mert nekik köszönhetően rohamosan csökkent az ELTE-n a távol-keleti tanszék színvonala!
EZÉRT.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!