Sokan miért utálják az animéseket/mangásokat/japánosokat?
Én csak azoktól kapok herótot, akik
-másról sem tudnak beszélni divatból, csak hogy Japán, Japán, Japán, majd kiköltöznek meg majd tanulnak japánul-és igen, itt szoktak azok jönni, akik már a harmadik jelnél feladják-, és mennyire szar hely Magyarország (meg igen, azok, akik olyan utálkozóan beszélnek a magyar pasikról csak azért, mert nem úgy néznek ki, mint az ázsiai srácok... én értem, hogy vannak az embereknek preferenciáik, de elvárom, hogyha én nem fintorgok az ő "választottjaikon", csak mert nekem nem jönnek be, akkor ők se az enyémen...)
-akik bele vannak zúgva az animekarakterekbe, és azt hiszik, ez normális
-akik azt hiszik, hogy attól már szakértők, hogy pár cuccot megtanultak Japánról vmi animéből
-azokat, akik azt mondják, szeretik a japán KULTÚRÁT, és ez náluk kimerül a mangákban meg az animékben (pedig ott van a történelem, a népzene stb.)... ezzel csak a saját közösségüket járatják le...
A többiekkel semmi bajom nincs-mki azzal foglalkozik, azt néz, amit szeretne.
Sokan az általánosítás miatt - és ennek az általánosításnak ez esetben van alapja.
Jómagam imádom az animéket, a mangákat még jobban, és a japán zenét sem vetem meg, sőőőt... De amit páran csinálnak, az nagyon durva.
Sikoltoznak, mint akinek a hátát nyúzzák, amikor elhangzik Miyavi neve, vagy meglátják a The Gazette tagjait (mellesleg őket kifejezetten nem bírom).
A ruházatról nem beszélve... amikor egy 20 éves, 80 kilós ősasszony típus beöltözik viktoriánus babának, az minden, csak nem szép és esztétikus.
Meg persze az animék gyakran azzal járnak, hogy a kedves rajongó bekockul. Ott aztán vége a való életnek.
Szerintem is azert utaljlak egyesek oket(vagyis minket, hisz en is manga/anime rajongo vagyok), mert leginkabb az a szelsoseges reteg hallatja a hangjat kulonbozo forumokon,siteokon, akiket tenyleg nagyon nehezen/egyaltalan nem lehet elviselni, mert:
1. Allandoan hangulatjeleket hasznalnak. (pelda^.^)
2. Mindenkit "beceznek"(pelda:Pistat, Pista-senpai-nak kell szolitani, mert a maga 14 evevel a legidosebb anime-fan a "barati"korunkben)
3. Nem hallgatjak meg a kritikat, vagy ha esetleg el is jut hozzajuk, csak legyintenek, es felvallrol odakopik: "te ezt ugysem ertehed!"(ez a jellemvonas nagyban hasonlit az emohoz.)
Itt jegyeznem meg meg azt is, hogy szinten kozos jellemvonas, hogy egy emo szerint ket pasi egymasnak esik, tepik-szaggatjak egymas roszaszin, halalfejes polojat es vadul csokoloznak: az cuki. Anime/manga/fanfiction-ben, ez kawaii!
Nagyjabol ezekert.
(mellesleg en is szeretem a yaoit)
20/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!