Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » El fog tűnni a magyarság...

El fog tűnni a magyarság határon túl rekedt része?

Figyelt kérdés

Délvidéken naponta 11magyarral van kevesebb. Székelyföldön is nő a román lakosság de nem akkora mértékben. Szlovákiában is szlovákosodnak az ottani magyarok. Autonómia nélkül egyszerűen kifognak pusztulni/asszimilálódnak. Székelyföldön tervezik és kezdik erőteljesen követelni a szabad önrendelkezés jogát amit kötelességünk itthonról is támogatunk. Engem viszont nagyon lehangol hogy semmilyen igényük nincs újra egy országhoz tartozni a többi magyarral és talán még ellenszenvesek is. Én nagyon szeretem őket de ez miatt rengeteged fordulok magamba és szomorkodom is. Ne haragudjatok ha nem vagyok jól informálva de délvidéken úgylátom beletörődtek és ott sincs semmiféle igény egy közös országhoz. Felvidékről is inkább ilyen visszajelzéseket hallottam. Szerintem együtt többre vinnénk és sok mindent eltudnánk érni és fejlődni is tudnánk nem úgy mint most visszafelé. Én azt is tudom hogy romániában szlovákiában jobban megy de azért mégiscsak össze kellene fogni talán. A világon egyedül vagyunk és itt a legtöbben a Kárpát-medencében. Hát ki ha mi nem fogunk össze egymástól néhol csupán kilóméterekre elszakadva? Itt egy helyen a nemzet szana szét szakadva éldegél köszöni meg van itt is ott is így is úgy is. Többre nem vágyik. De hát emberek ha összefognánk talán sokkal jobb lenne. Mert mi összetartozunk. Jobbról balról támadnak hát külön külön egyedül viseljük el? Fogjunk össze és együtt próbáljuk megoldani a problémákat.

Megszeretném kérni azokat az embereket akik inkább nemzetközi világpolgárok mint magyarok vagy bármi féle aljas cinikussággal megpróbálnak szúrkálódni felém vagy talán egy az egybe leszólni és lesöpörni az asztalról tehát megkérem ne írjanak nagyon szépen köszönöm! Persze ugye véleményekre vagyok kiváncsi de csak elfogultságtól mentes cinikusságtól mentes őszínte magyar válaszokra vagyok kiváncsi. Köszönöm a megértést.

2010. márc. 9. 21:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

A második honalapításkor nem magyarokkal népesült be az ország!

Az elgondolásodban van egy nagy hiba.(Akárcsak a többi "nagymagyaréban"

Még 50-60 évvel ezelőtt is az emberek számára legfontosabb a család volt.A szülő segítette a gyerkeit,a gyerkek gondoskodtak a beteg szüleikről.

Ma már ez nem divat.A gyerek menekül otthonról,a párok a legkisebb probléma esetén válnak,a menyek szidják az anyósukat.Nics összetartás,tolerancia a családokban sem.

Ma már a legfontosabb a minél több pénz!Ha a szomszédnak valami extra dolga van,akkor nekem még extrább kell stb.

Ezért mennek sokan külföldre.Nem csak az megy el,akinek itthon nehéz az élete,hanem az is,aki itthon is jól keres,de külföldön még többet kap.

Ezen a mentalitáson pedig nem tudsz változtatni.

2010. márc. 10. 22:10
 22/26 A kérdező kommentje:

Azt a "nagymagyar" jelzőt kikérném magamnak.

A liberalizmus központjában az ember áll. A nemzeti politika központjában a család. Azt nézzük meg hogy eddig mi volt és hogy mi a megoldás. Na ezen kell változtatni. Ahogy a régi felfogás átváltozott erre a sz*rra úgy változhat a mai sz*r is.

2010. márc. 11. 13:26
 23/26 anonim ***** válasza:
2010. márc. 11. 21:31
 24/26 anonim ***** válasza:

had mondjak valamit.en delvideki magyar vagyok,a gyengebbek kedveert vajdasagi.1 valamit nem felejtek el soha.delvidek is magyarorszag es addig van delvidek,addig van magyarsag meg vagyunk mink,mink magyarok mert h a h elnezem itt mar csak a nemzetiek a magyarok.ha mi itt feladjuk es benyalunk a szerbeknek akk veszve van a magyarsag es megertem h elvagytok keseredve de nem kell szomorkodni!legyek en a pelda!en trianoni hatar szerint szerbiaba elek de mivel h ez nem igy van ezert le issz...om es en aki delvidek es a szerbek probalkoznak elnyomni,en nem szomorkodok hanem kuzdok,harcolok ellenuk es mimndentm egfogok tenni azert h ne vesszen el a magyarsag se delvideken se csonkamagyarorszagon!!!gondoljtaok bele:milyen szep tortenelmunk van,mi 1 sokmindent megelt nemzet vagyunk.hany hires osunk van akiknek neveit gyakran hajjuk.milett volna ha ok is szomorkodnak?ok is szomorkodtak de nem feleddkeztek meg arrol h magyarok!!!es nekunk sem szabad!kaptunk 1 lehetoseget h mi foglaljuk vissza ami a mienk,ne szalasszuk el!!!kitudja hany eselyunk lessz meg ra?oszinten kerdezem,meddig varjunk?

mi itt delvideken igen is vagyunk!ti nem tudjatok atelni de vagyunk. es nekem elhihetitek h tobb 1000en harcolunk itt delvideken szerbia ellen es a beolvadas ellen!aki azt modnja h ez itt szerbia az mar magyar nem lehet!mert kerdem en,milyen magyar az aki elfogadja par retardalt bal**nak,hogy ez itt szerbia?

mert par komcsi majom azt modnta mi utan szetteptek orszagunkat?es annak a valaszolonak uzenem aki az elmult hetvegevel kezdte a mondatat,hogy ne h azt hidd h magyarok beolvadtak a hataron tul,mert nem!!!igaz h meg mindig a magyarok 4/5-e elfogadja azt az allitast h ez itt szerbia es nem erdekli meg elvan a sajat dolgaval.csak 1x jonnel at ide mar latdnak a magyarsag jeleit!falfirkak,magyarkituzottzaszlok,tomeges magyar vonulasok es csak h tudjatok,furan hangzik meg lehulyeztek ez utan de igy van! a szerbek felnek!felnek attol h vissza vesszuk delvideket a rendorok mar tudnak milyen pszihologiai terrort alkalmazni ellenuk.es hiszitek v sem de jobban felnek tolunk mint mi toluk! ha latjak h mi nem csak h merjuk vallalni a magyarsagunkat,hanem meg fel is lepunk vele a hatalmuk ellen akk mar be****takcsak jo nagy tomegben van nagy pofajuk egyepkent felnek.tobszor is terveztunk forradalmat csinalni es visszacsatolni a teruleteket jogos birtokosukhoz de nem jott ossze.mi nem felunk!garantaltan meg fogjuk csinalni es akk halalunkig kuzdunk es fokozatossan de visszaszerezzuk!egyre elegedetlenebbek a magyarok erre fele ha 1 varosban kitorne aforradalom akk az osszes tobbiben!addig olnenk a szerbeket meg a szerb elnok nem targyalna velunk!nem lenne hulye hagyni ki irtani a nepet,inkabb visszaadja ami a mienk!rengetek nemzeti skinhead van!en is az vagyok!nem tudom h esetleg valamelyikotok tudja e mi az az EMI tabor v IFI de ott vagyunk!meg csak ott latszik meg h vagyunk tobb ezren v tobb tizezren.EMI tabor EMI Egyesult Magyar IFjusag.ez 1 olyan tabor ahol magyar egyuttesek lepnek fel,3 napos,tele skinheaddel, es sok nemzeti dologrol van szo!neharagudjatok h raboltam az idotoket a szoveggel de ezt vegyet komolyan!ez igy van!!!lessz forradalom,nemsokara,mi vallaljuk a hitet,nem felunk,es ti se szomorkodjatok!!!arra NINCS ido!cselekednunk kell minel hamarabb!legyetek jok,ne tagadjatok le soha semmilyen helyzetben a magyarsagotokat!atto lszebb doolog nem letezik a vilagon mint a magyar!legyetek jok remelem meg haljuk 1mast es ezen az oldalon beszamolok amennyiben tervezunk illetve csinalunk valamit!de szerintem mar haljatok aznap a hirekben.szebb jovot es ne szomorkodjatok:)elvegre magyarok vagyunk!a tobbi patkanyra ne is figyeljetek,ti tudjatok h kik vagytok.DELVIDEK IS MAGYARORSZAG!!!SZEBB JOVOT!!!KITARTAS!!!

2010. máj. 31. 00:16
 25/26 anonim ***** válasza:
NEM fog eltunni a magyarsag a hataron tul!ezt garantalhatom ,mivel h hataron tulivagyok igy en mar csak tudom,az iment mondtam h sokan vagyunk es megcsinaljuk amit kell!!!es a kommentekben sokszor halottam h megvan amaguk baja.ez nem tunik olyan nagy gondnak de azert jobb ha tudjatok,meghalt anyam 3 eve apam dolgozik reggeltol esig szinte semmiert es nagyon rossz a helyzet.raadasul meg a szerb elnyomas.de nekem van oolyan ami nekik es meg sok magyarnak nincs es nem is lessz.HAZAJUK!!!es a haza mindennel fontosabb nem szabad hagyni magunkat,ellenkezoleg fellepni minel kemenyebben!!!a forradalomrol meg beszamolok de ne feletsetek el h magyarok vagytok,ossze kell fognunk,nem hadjuk el magunkat,negativ velemeny nincs!!!es vissza vesszuk ami a mienk!!!szebb jovot,kitartas felvidek,szekelyfold,karpat alja es delvidek!!!
2010. máj. 31. 00:39
 26/26 anonim ***** válasza:

A székelyekkel kapcsolatban csak annyit hogy ott is erős az asszimiláció, a székely fővárosban Marosvásárhelyen már a románok vannak többségben. Székelyföld egyesülése Magyarországgal már földrajzilag is lehetetlen. Az autonómiát Románia pedig nagyon ellenzi, nem hiszem hogy adnak nekik. Székelyföldön is erős a kivándorlás és a népesség csökkenés, bár a csökkenés nem annyira nagy mértékű mint a Romániai átlag. Sajnos szerintem semmi jóval nem kecsegtet a jövőjük, az autonómia is igen távoli elképzelés az ő esetükben.

A Délvidéki autonómiáról csak annyit hogy az már létezik, Vajdasági Autonóm tartomány, az már más kérdés hogy ott a szerbek aránya kb 60%. Arról nem is beszélve hogy a Vajdaság etnikailag nagyon vegyes.

A székelyeket azért nem fenyegeti még az eltünés veszélye mert viszonylag sokan vannak, de ki tudja meddig.

2010. júl. 11. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!