El fog tűnni a magyarság határon túl rekedt része?
Délvidéken naponta 11magyarral van kevesebb. Székelyföldön is nő a román lakosság de nem akkora mértékben. Szlovákiában is szlovákosodnak az ottani magyarok. Autonómia nélkül egyszerűen kifognak pusztulni/asszimilálódnak. Székelyföldön tervezik és kezdik erőteljesen követelni a szabad önrendelkezés jogát amit kötelességünk itthonról is támogatunk. Engem viszont nagyon lehangol hogy semmilyen igényük nincs újra egy országhoz tartozni a többi magyarral és talán még ellenszenvesek is. Én nagyon szeretem őket de ez miatt rengeteged fordulok magamba és szomorkodom is. Ne haragudjatok ha nem vagyok jól informálva de délvidéken úgylátom beletörődtek és ott sincs semmiféle igény egy közös országhoz. Felvidékről is inkább ilyen visszajelzéseket hallottam. Szerintem együtt többre vinnénk és sok mindent eltudnánk érni és fejlődni is tudnánk nem úgy mint most visszafelé. Én azt is tudom hogy romániában szlovákiában jobban megy de azért mégiscsak össze kellene fogni talán. A világon egyedül vagyunk és itt a legtöbben a Kárpát-medencében. Hát ki ha mi nem fogunk össze egymástól néhol csupán kilóméterekre elszakadva? Itt egy helyen a nemzet szana szét szakadva éldegél köszöni meg van itt is ott is így is úgy is. Többre nem vágyik. De hát emberek ha összefognánk talán sokkal jobb lenne. Mert mi összetartozunk. Jobbról balról támadnak hát külön külön egyedül viseljük el? Fogjunk össze és együtt próbáljuk megoldani a problémákat.
Megszeretném kérni azokat az embereket akik inkább nemzetközi világpolgárok mint magyarok vagy bármi féle aljas cinikussággal megpróbálnak szúrkálódni felém vagy talán egy az egybe leszólni és lesöpörni az asztalról tehát megkérem ne írjanak nagyon szépen köszönöm! Persze ugye véleményekre vagyok kiváncsi de csak elfogultságtól mentes cinikusságtól mentes őszínte magyar válaszokra vagyok kiváncsi. Köszönöm a megértést.
Szerinted akkor jöjjenek haza azok is,akik a világ többi részében élnek? Akik még a világháború alatt vagy 56.-ban mentek ki?Az orszában kb,10 ,illióan vagyunk (ebben a nemzetiségek is benne vannak) a világ többi táján szintén 10 millió magyar él.
Attól nem lenne jobb Magyarországon az élet,ha többen lennénk itthon.
Mindenki maga dönti el,hogy hol akar élni.
Szó sincs arról hogy jöjjenek ide!
Az autonómiáról beszélek és talán idővel a leválás. De már csak az autonómia is nagy szó főleg a magyar állampolgársággal. Csupán azt kellene elérni hogy ne csökkenjen a lélekszámuk. Ha önrendelkezési joguk érvényben lenne talán jobban megérné nekik a jövőbe hosszabb távra tervezni. Gondolom ebből a népességszámnövekedés következhet. A csökkenést meg kell állítani mert különben úgyjárunk mint az indiánok. Sőt sajnos már járunk is úgy mivel ez egy lassú néha volt gyors folyamat.
A helyzet szrintem is szomorú !!
Nézd az asszimilálódás egy természetes folyamat.
Én is nagyon szeretném hammegmaradnánka a határon túli magyar közösségekm,de a székyelyeket leszámítva nem látok rá sok esélyt sajnos.
Persz románia is inkább gátolja a magyarok törekvéseit még ha az únió biztosít is jogokat a kisebbségeknek.
Az csak egy dolog,hogy még mindíg nem szeretnek minket.
Európa sem tud Trianonról nyugodj bele,Brüsszelt nem érdekli és mi sem tudunk összetartani.
A szlovákiai magyar pár is kettészakadt,pedig egy pártban az ottani magyarok erősebbek lenének szerinem.
Ha jól tudom ez megtörtént romániában is bár ott most a Parlamnetben is vannak magyarok.
Szerintem is támadnak minket jobbról is meg balról is ,de nem csak határon kívül ám hanem belűl is.
Mi sem szavaztuk meg neki a ketős állampolgársáagot !!!
ÓRIÁSI SZÉGYEN AZ ORSZÁGRA NÉZVE!!!
A románok megadták annak aki igazolni tudta,hogy valamelyik nagyszülője román.
Mi hülye ország vagyunk.
A szlovákok egyértelműen elleneünk vannak.Az Úniót megint csk nemérdekli.
Szerbiából érkeznek olyan hírek,hogy az autonómi nem olya elérhetetlen . Vagy rosszúl olvastam valamit?
Én is sokat gondolok rá,hogy mi lesz velük.
Szerintem senki nem akarja,hogy legyenk,
a Magyar állam meg nem szakad bele,hogy segítse őket.
De tudod szerintem a határon belűliek is el fognak tűnni.
Nézd a szomszédos országoknak lassan mind jobban fog menni a szekerük,mint nekük.Jobbak lesznek körülménykle a lehetőségeka munkár a,de az inkább a többségi nyelven. élni meg muszály valamiből....a többit csak kikövetkezteted.
Miért akarnának ide jönni ha ott jobbak a lehetőségek.
Pláne ha kapnának területi autonómiát.
He ez bekövetkezne akkor az ottani magyarok,magyar kultúra nagyobb biztonságban lenne.
Nálunk meg romlik a helyzet ami csak fokozza az elvándorlást ráadásul nem vagyunk szapora nemzet.
Az EU-ban bárhova mehetsz lakin,dolgozni ami csak fokozza az elvándorlást.
Na meg mi magyarországi magyarok is szarunk a hazánkra úgy néz ki.
Amikor mondtam ismerősömnek,hogy a szerbek a Vajdaságban 40 000 magyart gyilkotak le csak,mert magyarok voltak és erről nem nagyon beszélünk azt mondt,hogy sokat hagytak.
Amikor azt hallom,hogy ..úgysem fog nyerni,mert magyar ...elszomorodom.
Ilyenek vagyunk.
Így nehéz lesz nem csak a határon túliakat megmenteni,de a belűlieket is. :-(
Azt hiszem most úgy teljesen a szívem mélyéig átérzem azt amit Vörösmarty Mihály érzett... azt a félelmet szomorúságot kétségbeesést amikor ezeket a sorokat írta:
Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.
S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.
Én teljesen átérzem... eddig foggalmam nem volt erről az érzésről de most hogy belemélyültem teljesen azonosulok vele.
a 7végén tettem fel egy kérdést, arról, hogy mit akarnának inkább a határon túliak: visszatérni vagy függetlenedni
számomra döbbenetesek voltak a válaszok, elsöpró többség a függetlenségre szavaz
És miattuk vérzik a szívünk? Miattuk éreztük kellemetlenül magunkat dec. 5. után??
Miattuk, akik akkor még a Himnuszt sem voltak hajlandóak énekelni?
Ezek már nem magyarok...
Ha megint a szocik nyernek akkor valószínű így lesz!
Én nem vagyok se radikális, se ostoba, se rasszista, se antiszemita, de a jobbikra fogok szavazni, mert azok legalább törődnek a nemzettel is.
ma 21:58
Őbennük több a tisztesség és a nemzeti öntudat, mint sok határon belül élőben.
Ezért határolódnak el, és ezért szégyenkeznek!
Ha az itt élők magyaroknak nevezik magukat, akkor ők inkább nem akarnak ilyenekkel közösködni.
Ezt valahogy meg is értem ha a sok hőzöngő "ne gyűjjenek ide" jellegű emberre gondolok!
Igaz hogy ők jobban megőrizték a nyelvet és a kultúrát is. Vigyáztak rá gondosan. De az biztos hogy nincs meg bennük az igény arra hogy "egyé" válljunk.
Ami szerintem elég abszurd hiszen mi is magyarok ők is magyarok. Miben különbözünk? Miben? Én ragaszkodom hozzájuk... ők nem értem miért nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!