Most akkor, hogy is van ez a hun-magyar eredet?
Rendben. Azzal semmi gond, ha a véleményünkre vagy kíváncsi.
Én szívesen elmondok mindent, amit tudok. Válaszolok a kérdéseidre, legjobb tudásom szerint.
De azt már neked kell eldöntened, hogy hiszel-e nekem vagy sem, mert biztosat nem fogok tudni mondani, ahogy itt senki más sem.
L
11:50-es vagyok, akivel nem érdemes vitatkozni.
Árpád Atilla szépunokája volt.
Azt írtam, legalább 7-8 generációt ismertek, nem azt, hogy maximum.
Több helyen is olvastam. Pl.:
Jókai Mór: A magyar nemzet története regényes rajzokban
Egyébként ha már a Turulnál tartunk, Atilla pajzsán is ez a madár díszelgett....
CSodaszarvas eredetmondánkat nem is említettem, de felesleges lett volna ahogy így elnézem.
Nyugodtan marházhattok, hülyézhettek, és pontozzátok le a választ (én nem tettem, hiába nem vagyunk azonos véleményen), nekem ez a véleményem és nem fogok belemenni semmiféle győzködésbe. A kérdést feltevőnek igyekeztem válaszolni a kérdésére, neki szívesen reagálok a továbbiakban is.
"Akkoriban nem nagyon fordult elő (főleg előkelő körökben), hogy valaki nem ismerte felmenőit legalább 7-8 generációt megelőzően"
Ez marhaság! 1000 körül honnan a fenéből ismerte volna az őseit nem volt semmi írásbeli emlék. Szájhagyományból? Az megbízható?
"Árpád Atilla szépunokája volt. "
Ennél nagyobb baromságot régen hallottam.
A szépunokája? Az azt jelenti, hogy a fiának, a fiának, a fiának, fiának a fia. És mivel Attila és Árpád között durván 400 év telt el, az azt jelentené, hogy több mint 80 évesnek kellett lenniük mindannyiuknak, amikor a fiuk született, amely egy olyan korban, amikor az átlag életkor 20-30 év körül mozgott, adabszurdum lett volna.
"Jókai Mór: A magyar nemzet története regényes rajzokban "
És Jókai Mór mióta történelmi forrás? Amúgy pedig a művének már a címében is benne van, hogy regény. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy mi a regény? Amúgy pedig Jókai mikor is élt? 150 éve? Szerinted ő akkor többet tudott mint mi ma?
"Egyébként ha már a Turulnál tartunk, Atilla pajzsán is ez a madár díszelgett...."
És ezt honnan tudod?
Amúgy meg ez csak azt jelenti, hogy a turul a hunoknak is a totemállata volt. Nagy dolog. Ez nem bizonyít semmit.
"Nyugodtan marházhattok, hülyézhettek, és pontozzátok le a választ (én nem tettem, hiába nem vagyunk azonos véleményen), nekem ez a véleményem és nem fogok belemenni semmiféle győzködésbe."
Nem is kérünk rá. Nyugodtan higgy benne, de akkor legalább találj értelmes és megbízható forrásokat! Amint ilyet mutatsz, megfontolom a kérdést. Addig minden amit mondasz, egyszerű légből kapott találgatás.
L
"Árpád Atilla szépunokája volt"
Hogyne! Benne van a születési anyakönyvi kivonatában!Jókai meg regényíró volt ha nem tudnád!Annyi eszed nincs hogy az Árpádház 300 év alatt kihalt akkor miért lett volna folytonosság majdnem 500 évig?
"Árpád Atilla szépunokája volt"
A hazugságot könnyű tettenérni!Nem is volt gyermeke Atillának!
Nem bírod a kritikát, kedves 11:50-es, hogy így lepontozol?
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!