Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most akkor, hogy is van ez a...

Most akkor, hogy is van ez a hun-magyar eredet?

Figyelt kérdés
Legyszives magyarazzatok el nekem,sok magyar allitja Attila hun kiralytol szarmazik,mas meg mashogy mondja.Kik a hunok es kik a magyaroka?
2010. febr. 28. 11:24
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
27%

Rendben. Azzal semmi gond, ha a véleményünkre vagy kíváncsi.

Én szívesen elmondok mindent, amit tudok. Válaszolok a kérdéseidre, legjobb tudásom szerint.

De azt már neked kell eldöntened, hogy hiszel-e nekem vagy sem, mert biztosat nem fogok tudni mondani, ahogy itt senki más sem.

L

2010. febr. 28. 12:24
 22/41 anonim ***** válasza:
61%

11:50-es vagyok, akivel nem érdemes vitatkozni.

Árpád Atilla szépunokája volt.

Azt írtam, legalább 7-8 generációt ismertek, nem azt, hogy maximum.

Több helyen is olvastam. Pl.:

Jókai Mór: A magyar nemzet története regényes rajzokban

Egyébként ha már a Turulnál tartunk, Atilla pajzsán is ez a madár díszelgett....

CSodaszarvas eredetmondánkat nem is említettem, de felesleges lett volna ahogy így elnézem.

Nyugodtan marházhattok, hülyézhettek, és pontozzátok le a választ (én nem tettem, hiába nem vagyunk azonos véleményen), nekem ez a véleményem és nem fogok belemenni semmiféle győzködésbe. A kérdést feltevőnek igyekeztem válaszolni a kérdésére, neki szívesen reagálok a továbbiakban is.

2010. febr. 28. 12:26
 23/41 anonim ***** válasza:
30%

"Akkoriban nem nagyon fordult elő (főleg előkelő körökben), hogy valaki nem ismerte felmenőit legalább 7-8 generációt megelőzően"

Ez marhaság! 1000 körül honnan a fenéből ismerte volna az őseit nem volt semmi írásbeli emlék. Szájhagyományból? Az megbízható?

2010. febr. 28. 12:29
 24/41 anonim ***** válasza:
39%

"Árpád Atilla szépunokája volt. "

Ennél nagyobb baromságot régen hallottam.

A szépunokája? Az azt jelenti, hogy a fiának, a fiának, a fiának, fiának a fia. És mivel Attila és Árpád között durván 400 év telt el, az azt jelentené, hogy több mint 80 évesnek kellett lenniük mindannyiuknak, amikor a fiuk született, amely egy olyan korban, amikor az átlag életkor 20-30 év körül mozgott, adabszurdum lett volna.

"Jókai Mór: A magyar nemzet története regényes rajzokban "

És Jókai Mór mióta történelmi forrás? Amúgy pedig a művének már a címében is benne van, hogy regény. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy mi a regény? Amúgy pedig Jókai mikor is élt? 150 éve? Szerinted ő akkor többet tudott mint mi ma?

"Egyébként ha már a Turulnál tartunk, Atilla pajzsán is ez a madár díszelgett...."

És ezt honnan tudod?

Amúgy meg ez csak azt jelenti, hogy a turul a hunoknak is a totemállata volt. Nagy dolog. Ez nem bizonyít semmit.

"Nyugodtan marházhattok, hülyézhettek, és pontozzátok le a választ (én nem tettem, hiába nem vagyunk azonos véleményen), nekem ez a véleményem és nem fogok belemenni semmiféle győzködésbe."

Nem is kérünk rá. Nyugodtan higgy benne, de akkor legalább találj értelmes és megbízható forrásokat! Amint ilyet mutatsz, megfontolom a kérdést. Addig minden amit mondasz, egyszerű légből kapott találgatás.

L

2010. febr. 28. 12:32
 25/41 anonim ***** válasza:
30%

"Árpád Atilla szépunokája volt"

Hogyne! Benne van a születési anyakönyvi kivonatában!Jókai meg regényíró volt ha nem tudnád!Annyi eszed nincs hogy az Árpádház 300 év alatt kihalt akkor miért lett volna folytonosság majdnem 500 évig?

2010. febr. 28. 12:35
 26/41 A kérdező kommentje:
en mindenkinek koszonom a valaszat,es nem pontozok le senkit.
2010. febr. 28. 13:14
 27/41 anonim ***** válasza:
77%
Hun vót, hun nem vót, vót egyszer egy Magyar...
2010. febr. 28. 13:33
 28/41 anonim ***** válasza:
56%

"Árpád Atilla szépunokája volt"

A hazugságot könnyű tettenérni!Nem is volt gyermeke Atillának!

2010. febr. 28. 13:53
 29/41 anonim ***** válasza:
26%

Nem bírod a kritikát, kedves 11:50-es, hogy így lepontozol?

L

2010. febr. 28. 14:02
 30/41 anonim ***** válasza:
46%
A csodaszarvas viszont létezik, bízvást állíthatom. Most is itt zajong mellettem. Arról netezek.
2010. febr. 28. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!