Mi ez a hülyeség, hogy a tanárok még akkor is kapnak fizetést amikor nem is dolgoznak? (nyári szünet)
06.12-14!
Nincs "csicska tanár", szégyelld magad! A rokonaiddal nem lehetsz valami napi kapcsolatban . Étkezési utalvány volt 12 ezer Ft, most nincs, könyvpénz volt (amiből a saját tankönyveinket vettük)évi (!) 14 ezer Ft, most nincs. Ruhapénz volt évi 50 000 Ft, ma nincs. Tájékoztatásul: a minisztériumokban évi 500 000. Jutalom nincs. De hogy képzeled, te óvodás: a tanár bemegy az igazgatóhoz, bevágja az ajtót és elordítja magát, hogy ide nekem a ruhapénzt!?
Még a tollat is nekem kell megvennem, amivel beírom a naplót, a számítógépemet költségeivel együtt természetesen itthon használom, a segédeszközöket magam veszem: nincs még egy ilyen beosztotti munkakör.
2. A tanároknak pont ugyanannyi része fideszes, mint a lakosságnak, és a kérdéshez ennek semmi köze. (Ha magyartanár is van a rokonaid között, akkor ráfordíthatnátok néhány percet a tagmondatok közti vesszők alkalmazására.)
Kedves hozzászóló, ki állandóan a Fidesszel jössz!
Magyarázz már el valamit, kérlek. Tanítottam egy iskolában, ahol a vezetés mindenkire rá akrata tukmálni a H1N1 elleni vakcinát. Nem oltattam be magam, mert idegenkedem az oltástól. Erre azt mondták, hogy a jobb oldaliak ilyen "érdekesek", hogy nem veszik fel az oltást. (Megsúgom, hogy nem politizálok, tojok minden pártra magasról) Akkor most mi van, ott mindenki Mszp-s? M.o.- egyetlen iskolája, mely a szabályt erősíti?
ma 08:11
Elszégyelltem magam... :P
Akkor az én munkahelyem jobb! Igaz a szüneteket meg kell szerveznem, de legalább kapok irodaszert. :DDD
Nincs "csicska tanár", szégyelld magad! A rokonaiddal nem lehetsz valami napi kapcsolatban . Étkezési utalvány volt 12 ezer Ft, most nincs, könyvpénz volt (amiből a saját tankönyveinket vettük)évi (!) 14 ezer Ft, most nincs. Ruhapénz volt évi 50 000 Ft, ma nincs. Tájékoztatásul: a minisztériumokban évi 500 000. Jutalom nincs. De hogy képzeled, te óvodás: a tanár bemegy az igazgatóhoz, bevágja az ajtót és elordítja magát, hogy ide nekem a ruhapénzt!?
Még a tollat is nekem kell megvennem, amivel beírom a naplót, a számítógépemet költségeivel együtt természetesen itthon használom, a segédeszközöket magam veszem: nincs még egy ilyen beosztotti munkakör.
Ne hát nekem meg sohasem volt 12 ezer forintos étkezési utalványom, ahogy nem volt soha 50.000 Ft-os ruhapénz, és 14 ezer forintos könyvpénzem sem. Érted? Soha. Egy toll kerül maximum 200 Forintba, sajnálom hogy ennyi pénzt kell a munkádra áldozni. Nekem egy kéziszerszámom kerül 6.000 Ft-ba, amit saját magamnak kell megvennem, ugyanis akkor nem tudok dolgozni. Nincs még egy olyan munkakör mint a tanári pálya? Hát ebben biztos vagyok, mert nem mindenkinek a havi összköltsége a munkát tekintve 200 Ft, egy toll ára, vagy pedig legyen mondjuk 1000 Ft, mert a számítógép, de azt meg ígyis meg úgyis használod, ráadásul iskolában ingyen internetezhet meg dolgozhat a tanár, én nem internetezhetek, dolgozhatok számítógépen sehol sem ingyen.
tegnap 22:15
Én nem siránkozok, ti siránkoztok, hogy keveset kerestek és milyen gyerekekkel foglalkoztok stb... Ez titeket minősít, hogy ez a véleményetek a gyerekekről ill. a szép magyar dicsérő szavakat is ti írtátok, nem mi! :DDD
Állami cégnél dolgozok, és 78 ezret viszek haza. Az irodaszert pedig a cég állja. Húú, most akkor én jobban vagyok tartva mint egy tanár??? Így belegondolva tényleg szégyellem magam. :DDD
Csak megjegyzem: én nem tudok magánórákat adni feketén....
Azért rossz a véleményünk a gyerekekről, mert okunk van rá. Nem a véleményünk rossz, a gyerekek rosszak. Gondolod, hogy ha Te tanítanád őket, nem ilyen tehetségtelenek, mint mi, akkor jobbak lennének? Talán ki kéne próbálni. És nem siránkoztunk, hanem egy kérdésre válaszolva felvilágosítottuk a kérdezőt az általa ismeretlen részletekről.
Magánórát csak néhány szakos tud adni, nyelvek és mat-fiz-kém, a többiek nem, mert nincs rá igény. És teljes állás mellett ők sem tudnak tömegesen, csak minimális kiegészítésként. Hogy feketén kell, emiatt pedig ne őket hibáztasd, hanem a magyar adójogszabályokat, mert ha adóznának, akkor a 80%-a elmenne, vagyis értelmetlenné válna az egész. Reális adóterhelés mellett adóznának.
Mi a végzettséged, hány éves vagy? Ugyanis egyetemi végzettséggel, több évtizedes tapasztalattal ki van zárva, hogy 78 ezret vigyél haza. És hogy a felelősség meg a stressz kisebb, az is biztos. Miért neked kell megvenned a munkaeszközödet az állami cégnél? De vállalhatsz pedagógus munkát, ha ez számodra annyira könnyűnek és jövedelmezőnek tűnik, csak a megfelelő végzettséget kell hozzá megszerezni.
ma 07:47 Először is: csak egy gazdasági szakközépsikolát végeztem el, van egy középfokú angol nyelvvizsgám, és egy mérlegképes könyvelői végzettségem. Tehát nem kell lenézni! Nálunk a cégnél sajnos ilyen alacsonyak a bérek. Másodszor: értelmezési problémáid vannak: egy szóval sem írtam azt, hogy nekem kell megvenni a munkaeszközeimet... :D
Mellesleg nagyon sok a pedagógus! Sok közüllük az olyan aki büszke pedig csak testnevelés szakos is....
Amúgy az aki szintén naponta emberekkel foglalkozik az nem panaszkodjon? Pl. banki ügyintéző, ügyfélszolgálatos, coll-centeres
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!