Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a hülyeség, hogy a...

Mi ez a hülyeség, hogy a tanárok még akkor is kapnak fizetést amikor nem is dolgoznak? (nyári szünet)

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
10%

06.12-14!

Nincs "csicska tanár", szégyelld magad! A rokonaiddal nem lehetsz valami napi kapcsolatban . Étkezési utalvány volt 12 ezer Ft, most nincs, könyvpénz volt (amiből a saját tankönyveinket vettük)évi (!) 14 ezer Ft, most nincs. Ruhapénz volt évi 50 000 Ft, ma nincs. Tájékoztatásul: a minisztériumokban évi 500 000. Jutalom nincs. De hogy képzeled, te óvodás: a tanár bemegy az igazgatóhoz, bevágja az ajtót és elordítja magát, hogy ide nekem a ruhapénzt!?

Még a tollat is nekem kell megvennem, amivel beírom a naplót, a számítógépemet költségeivel együtt természetesen itthon használom, a segédeszközöket magam veszem: nincs még egy ilyen beosztotti munkakör.

2. A tanároknak pont ugyanannyi része fideszes, mint a lakosságnak, és a kérdéshez ennek semmi köze. (Ha magyartanár is van a rokonaid között, akkor ráfordíthatnátok néhány percet a tagmondatok közti vesszők alkalmazására.)

2010. febr. 11. 08:11
 72/81 anonim ***** válasza:

Kedves hozzászóló, ki állandóan a Fidesszel jössz!

Magyarázz már el valamit, kérlek. Tanítottam egy iskolában, ahol a vezetés mindenkire rá akrata tukmálni a H1N1 elleni vakcinát. Nem oltattam be magam, mert idegenkedem az oltástól. Erre azt mondták, hogy a jobb oldaliak ilyen "érdekesek", hogy nem veszik fel az oltást. (Megsúgom, hogy nem politizálok, tojok minden pártra magasról) Akkor most mi van, ott mindenki Mszp-s? M.o.- egyetlen iskolája, mely a szabályt erősíti?

2010. febr. 11. 13:10
 73/81 anonim ***** válasza:

ma 08:11

Elszégyelltem magam... :P

Akkor az én munkahelyem jobb! Igaz a szüneteket meg kell szerveznem, de legalább kapok irodaszert. :DDD

2010. febr. 11. 17:08
 74/81 anonim ***** válasza:
23%

Nincs "csicska tanár", szégyelld magad! A rokonaiddal nem lehetsz valami napi kapcsolatban . Étkezési utalvány volt 12 ezer Ft, most nincs, könyvpénz volt (amiből a saját tankönyveinket vettük)évi (!) 14 ezer Ft, most nincs. Ruhapénz volt évi 50 000 Ft, ma nincs. Tájékoztatásul: a minisztériumokban évi 500 000. Jutalom nincs. De hogy képzeled, te óvodás: a tanár bemegy az igazgatóhoz, bevágja az ajtót és elordítja magát, hogy ide nekem a ruhapénzt!?

Még a tollat is nekem kell megvennem, amivel beírom a naplót, a számítógépemet költségeivel együtt természetesen itthon használom, a segédeszközöket magam veszem: nincs még egy ilyen beosztotti munkakör.

Ne hát nekem meg sohasem volt 12 ezer forintos étkezési utalványom, ahogy nem volt soha 50.000 Ft-os ruhapénz, és 14 ezer forintos könyvpénzem sem. Érted? Soha. Egy toll kerül maximum 200 Forintba, sajnálom hogy ennyi pénzt kell a munkádra áldozni. Nekem egy kéziszerszámom kerül 6.000 Ft-ba, amit saját magamnak kell megvennem, ugyanis akkor nem tudok dolgozni. Nincs még egy olyan munkakör mint a tanári pálya? Hát ebben biztos vagyok, mert nem mindenkinek a havi összköltsége a munkát tekintve 200 Ft, egy toll ára, vagy pedig legyen mondjuk 1000 Ft, mert a számítógép, de azt meg ígyis meg úgyis használod, ráadásul iskolában ingyen internetezhet meg dolgozhat a tanár, én nem internetezhetek, dolgozhatok számítógépen sehol sem ingyen.

2010. febr. 11. 20:48
 75/81 anonim ***** válasza:
38%
Hol dolgozol, te siránkozó? Nyilvánvalóan vállalkozó vagy, különben nem magadnak kellene megvenned a célszerszámodat! Mennyit keresel? Irígyled a nemlétező évi 50000 Ft-omat?
2010. febr. 11. 22:15
 76/81 anonim ***** válasza:

tegnap 22:15

Én nem siránkozok, ti siránkoztok, hogy keveset kerestek és milyen gyerekekkel foglalkoztok stb... Ez titeket minősít, hogy ez a véleményetek a gyerekekről ill. a szép magyar dicsérő szavakat is ti írtátok, nem mi! :DDD

Állami cégnél dolgozok, és 78 ezret viszek haza. Az irodaszert pedig a cég állja. Húú, most akkor én jobban vagyok tartva mint egy tanár??? Így belegondolva tényleg szégyellem magam. :DDD

Csak megjegyzem: én nem tudok magánórákat adni feketén....

2010. febr. 12. 06:31
 77/81 anonim ***** válasza:
58%

Azért rossz a véleményünk a gyerekekről, mert okunk van rá. Nem a véleményünk rossz, a gyerekek rosszak. Gondolod, hogy ha Te tanítanád őket, nem ilyen tehetségtelenek, mint mi, akkor jobbak lennének? Talán ki kéne próbálni. És nem siránkoztunk, hanem egy kérdésre válaszolva felvilágosítottuk a kérdezőt az általa ismeretlen részletekről.

Magánórát csak néhány szakos tud adni, nyelvek és mat-fiz-kém, a többiek nem, mert nincs rá igény. És teljes állás mellett ők sem tudnak tömegesen, csak minimális kiegészítésként. Hogy feketén kell, emiatt pedig ne őket hibáztasd, hanem a magyar adójogszabályokat, mert ha adóznának, akkor a 80%-a elmenne, vagyis értelmetlenné válna az egész. Reális adóterhelés mellett adóznának.

Mi a végzettséged, hány éves vagy? Ugyanis egyetemi végzettséggel, több évtizedes tapasztalattal ki van zárva, hogy 78 ezret vigyél haza. És hogy a felelősség meg a stressz kisebb, az is biztos. Miért neked kell megvenned a munkaeszközödet az állami cégnél? De vállalhatsz pedagógus munkát, ha ez számodra annyira könnyűnek és jövedelmezőnek tűnik, csak a megfelelő végzettséget kell hozzá megszerezni.

2010. febr. 12. 07:47
 78/81 anonim ***** válasza:
59%
már meg lett mondva, aki szerint annyira egyszerű tanárnak menni, az miért nem ment annak? talán nehezetekre esett volna tanulni még egy kicsit? vagy fel se vettek volna? általában azok szidják a tanárokat, akik utálnak tanulni, utálják az iskolát és mindig csak a balhé volt körülöttük.
2010. febr. 12. 10:41
 79/81 anonim ***** válasza:
46%

ma 07:47 Először is: csak egy gazdasági szakközépsikolát végeztem el, van egy középfokú angol nyelvvizsgám, és egy mérlegképes könyvelői végzettségem. Tehát nem kell lenézni! Nálunk a cégnél sajnos ilyen alacsonyak a bérek. Másodszor: értelmezési problémáid vannak: egy szóval sem írtam azt, hogy nekem kell megvenni a munkaeszközeimet... :D

Mellesleg nagyon sok a pedagógus! Sok közüllük az olyan aki büszke pedig csak testnevelés szakos is....

Amúgy az aki szintén naponta emberekkel foglalkozik az nem panaszkodjon? Pl. banki ügyintéző, ügyfélszolgálatos, coll-centeres

2010. febr. 12. 10:57
 80/81 anonim ***** válasza:
Persze, hogy sok a pedagógus. A munkanélküli pályakezdőkkel Tiszát lehet rekeszreni. És lassan azokkal is. aki 10en, 20on évek után kerülnek lapátra, mert iskolaösszevonások vannak, meg órakeret csökkentés. Minden évben menetrendszerű a létszámleépítés, ha nem vagy bevágódva a főnöknél,nem lesz meg a kötelező óraszámod sem, hiába van egyetemi diplomád a tárgyból, majd Mancika/ Piroska a gyorstalpalójával kapja az óráidat. Te meg eheted a kefét, hogy mikor küldenek melegebbre. Tényleg, annyira kiváltságosak vagyunk, hogy elszégyeltem magam.
2010. febr. 12. 11:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!