Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a hülyeség, hogy a...

Mi ez a hülyeség, hogy a tanárok még akkor is kapnak fizetést amikor nem is dolgoznak? (nyári szünet)

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
90%

A keresztanyám tanár, és elég sokat tudok a tanárokról. Le is írok egy pár dolgot.

1 - vannak a sima "tanhetek", ekkor fel kell készülnie az óráira, faltól-falig érő stócokban keresi meg az osztályok anyagait. Dolgozatot szerkeszt, javít. Esszéket olvas, ami darabonként fél óra is lehet.

2 - Ezek szépen felhalmozódnak, és azokban a szünetekben, amikor szerintetek ő henyél, akkor reggeltől estig szerkeszt, és javít (munkaidőn kíül) emellet takarítani kéne, pakolni, kaját csinálni, ha van, vendéget várni.

3 - Mondtam már, hogy 4-ig kell bennt lennie a suliban? Hogy még a 10 perces szünetekben is de-oda rohangál a tanszerekért?

4 - Sosem vehet ki szabadságot, mert neki elő van írva, mikor KELL kivennie.

5 - Az a három hónap még a diáknak sem 3 hónap a nyáriszünetből. És neki szerveznie kell minden szakkört, meg ilyen-olyan programokat, hogy a te gyerekeid mehssenek valahova az ő jóvoltából, hogymajd utána olyan senkik lehessenek, mint te.

Amúgy hány évesek azok, akik szerint a tanárok munkakerülők? Jó lenne, ha leírnátok a korotokat. Aztán kíváncsi lennék az elvégzett legmagasabb iskolai szintetekre, és hogy ha van gyereketek, akkor suliba sem fogjátok járatni, mert a tanárok szerintetek nem is dolgoznak? És miért nem lettetek tanárok, ha olyan arany életük van szerintetek?

Ezekre válaszoljatok.

2010. febr. 9. 18:29
 42/81 anonim ***** válasza:
34%

18:25

Ha tudsz szöveget értelmezni - rájönnél, hogy vitatkozunk és nem szapuljuk a tanárokat! A tanár pártiaktól jön a szép magyar kulturált beszólás!

2010. febr. 9. 18:29
 43/81 anonim ***** válasza:
100%
csak kezdjük ott, hogy egyetlen ember sem születik kőművesnek,villanyszerelőnek meg vízvezetékszerelőnek, és mindenki iskolában tanulta meg az élethez alapvető tudnivalókat, és a szakképzést is tanárok tartják, a vízvezetéskszereléshez sem értenél, ha egy erre szakosodott tanár nem tanította volna meg...gondolom, akkor te a gyerekeidet nem fogod iskolába járatni, mert fölösleges, és már szakmával a kezükben születnek, ugye?
2010. febr. 9. 18:30
 44/81 anonim ***** válasza:
87%
De a rajztanár nemcsak rajzot tanít, meg aztán nem is keres annyit, mint pl egy matektanár vagy fizikatanár, aki ,d.u. 3-kor végez a tanítással, minden nap vagy szakkört vezet vagy korrepetál este hatig, majd amikor hazaér, este 8-tól 10-ig írja az előkészületeket a következő napra, és javítja az aznapi dolgozatokat. Pedig reggel 7-kor már az iskolában kell lennie megint. Ha pl eladó vagy egy üzletben és végeztél d.u. 4-kor akkor végeztél és szabadod van, nem úgy mint a tanárnak.
2010. febr. 9. 18:30
 45/81 anonim ***** válasza:
75%

Az itteni hozzászólásokból is látszik, hogy nincsen megbecsülése a tanári pályának.

De ha mindenki átgondolja, akkor tőlük tanul az ember, az ő munkájuk által lesz szakmájuk, végzettségük. Akkor minek szidni őket? Azért mert elvárnak teljesítményt? Jah, le is kell tenni az asztalra? Nagyon sok szülő sz.rik a gyereke fejére, és az ilyen gyerekekkel is foglalkozniuk kell.

Látom, sikk a tanárszidás, a társadalom szégyene.

Érdekes módon tőlünk nyugatra sokkal jobban megbecsülik őket. Ez a társadalom tükörképe.

Csak egy hozzászólás még: ahogyan már sokszor megállapították, általában a tehetségtelen, lógós, gyenge képességű és beteg lelkű emberek szidják őket, akik nagyon gyengén szerepeltek az iskolában. Így is kell a véleményüket kezelni. Ennyit ér a szavuk.

2010. febr. 9. 18:31
 46/81 anonim ***** válasza:
94%
Attól hogy valaki nem a "legszebben" beszél, és védi a tanárokat, az még nem jelenti azt, hogy ő tanár. Bocsi, én sem vagyok tanár, de rühellem az ilyen korlátolt barmokat, akik pont azokat szídják, akiktől tanultak/tanulhattak is volna valamit.
2010. febr. 9. 18:34
 47/81 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy meg látszik, hogy akik szapulják a tanárokat, nagy iskolakerülők voltak, de minimum parasztok (nem a földművelő, hasznos fajtából) a mai napig.

Onnan gondolom, hogy ti össze-vissza szapultok minket "tanárvédőket" de azt észre sem veszitek hogy olyankor ti idiótáztok le minket, és ti írtok olyan lekezelően, hogy már szégyenlem magam helyettetek.

2010. febr. 9. 18:34
 48/81 anonim ***** válasza:
64%

18:27

Ha nem lenne tanár, akkor meg nem lenne vízvezetékszerelő és kőműves! Na erre mit szólsz nagyokos? Vagy mindenki egy szakmával a zsebében születik?

2010. febr. 9. 18:37
 49/81 anonim válasza:
77%
könnyebb azt nézni hogy bezzeg a másiknak mi van... undorító néhány komment... anno középiskolában én is sok bosszúságot okoztam a tanáraimnak, volt hogy fegyelmin végeztem, de ettől függetlenül aki tényleg tanított, azt nagyon tiszteltem, csak nem mindig mutattam ki... :D 21/f
2010. febr. 9. 18:41
 50/81 anonim ***** válasza:
0%

Rajz és művészettörténet?

Egy másodikos (alsós)gyereknek ez van az órarendjében? :P

2010. febr. 9. 18:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!