Mi ez a hülyeség, hogy a tanárok még akkor is kapnak
fizetést amikor nem is dolgoznak? (nyári szünet)
18:48
Az egy dolog, hogy mi van az órarendben.
Azt meg hidd el, hogy nem mindegyik gyerek szeret rajzolni, és a lelkiismeretes tanár így vagy úgy próbálja felkelteni az érdeklődést, amihez készülni kell. Mindegy gyerek más és más. Vagy neked a rajztanárok a gyengéid? Jó, hogy ennyi gondod van az életedben, hogy a rajztanárok tesznek boldogtalanná.:)
2010. febr. 9. 18:54
"Egy másodikos (alsós)gyereknek ez van az órarendjében?"
De azt nem is szaktanár tartja, nagyokos, hanem a tanító, akik általában meglehetősen sok mindennel foglalkoznak, tantárgyakat is beleértve.
2010. febr. 9. 18:54
másodikos gyereket még tanító tanít, akinek nem csak egy tárgyhoz kell értenie, hanem mindenhez, ezért még nehezebb dolga is van, mint egy szaktanárnak... a tanítónak tudnia kell magyart, matekot, éneket, környezetismeretet, egyszóval mindenféle területet jól tanítani, nem is beszélve arról, hogy ők foglalkoznak a legkisebb gyerekekkel, akik még tényleg semmit sem tudnak
2010. febr. 9. 18:56
54/81 A kérdező kommentje:
Ezigen... 1 óra=50 válasz:D
kedves kérdező, neked sikerült e rájönnöd, hogy a tanárok nem a semmiért kapnak fizetést és még az se valami sok? mellesleg még elárulok valamit, abban a MÁSFÉL hónap nyári szünetben a tanár csak alpfizetést kap, nem tud túlórázni,helyettesíteni,szakköröket vállalni, stb. és az alap fizetés kb 70-80 ezer forint , de még a plusz dolgokkal együtt sem sokkal több ált iskolában 100 sincsen, gimis tanárnak kb 110-120...az egyetemiről nem tudok neked mondani semmit, mert nem kérdeztem még erről egy tanáromat se, de ha valaki tanárnak megy és jól is akar keresni, minimum egyetemi tanárnak kell lennie, hogy egy minimumot megüssön
2010. febr. 9. 19:02
56/81 A kérdező kommentje:
Igen,kedves utolsó. Rájöttem,de csak arra voltam kíváncsi hogy ők mitől különbek,mint a többi ember? Pl a szakmunkás ha nem dolgozik akkor nem kap fizetést! De a tanár a szüneti időben a kap,igaz hogy csak minimálisat de akkor is! A szakmunkás meg le van sz@rva. (ne értsétek félre,nem vagyok az)
Kedves kérdező, ne hogy azt hidd, hogy a tanároknak tiszta Hawai az élet. Ha nem akarsz, nem kell iskolába járni. Az iskola nem érted van. Az apukám tanár, elsősöket tanít, rendszergazda, focieddzést tart. Reggel 8-tól este 8-ig dolgozik. Idegölő, felelősségteljes, nehéz munka. Sok tanár nem tudja kezeli a sok neveletlen hülyegyereket. Anyám is tanár volt, őt kikészítette az iskola. A fizetésről ne is beszéljünk. Szarra se elég. Ha normálisak lennének a diákok és a fizetés, akkor apukám is nagyon szívesen csinálná, bár szerintem ő így is szereti a munkáját, pedig nagyon nehéz.
2010. febr. 9. 19:08
58/81 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam,hogy Hawaii az életük,de mondtam már:
Mitől van nekik több joguk mint például a szakmunkás embernek? Neki sem valami egyszerű és könnyű a munkája,mégsem kap akkor fizetést amikor nem is dolgozik.
kedves kérdező, még mindig nem érted, ha a tanár nem dolgozik, ugyanúgy nem kap fizetést, nyáron az összes fizetett szabadságát használja föl, ami a szakmunkásnak is megvan, csak ő részletekben is keveheti a szabadságát, érted?
2010. febr. 9. 19:12
Kérdező: Én úgy vettem észre, nem értetted meg a dolgokat teljesen. A tanár nyári szünetben azért kap fizetést, mert SZABADSÁGON van. És ugyanannyi szabadsága van, mint a többieknek, csak ő egyszerre veszi ki. Az általad említett szakmunkás is kap fizetést, ha szabadságon van. Ez törvény adta jog.
2010. febr. 9. 19:14
Kapcsolódó kérdések: