Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a hülyeség, hogy a...

Mi ez a hülyeség, hogy a tanárok még akkor is kapnak fizetést amikor nem is dolgoznak? (nyári szünet)

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 17:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
0%

"De azt nem is szaktanár tartja, nagyokos, hanem a tanító, akik általában meglehetősen sok mindennel foglalkoznak, tantárgyakat is beleértve."

Te nagy okos! Tipikus fideszes.... kifordítja a szavakat. Szó volt itt a szaktanárokról, az óraadókról vagy a tanítókról? Egységesen vitatkozunk.

2010. febr. 9. 19:15
 62/81 anonim ***** válasza:
75%
Jó istenem, ne hozd már ide a Fideszt!
2010. febr. 9. 19:25
 63/81 anonim ***** válasza:
61%
sztem a politikának semmi köze a tanárokhoz, maximum annyiban, h a jelenlegi kormány teljesen ellehetetlenítette a munkájukat
2010. febr. 9. 19:35
 64/81 anonim ***** válasza:
75%

"Te nagy okos! Tipikus fideszes.... kifordítja a szavakat. Szó volt itt a szaktanárokról, az óraadókról vagy a tanítókról? Egységesen vitatkozunk."

Arról volt szó, hogy egy rajtanárnak mire kell készülnie. erre jött, hogy nem csak rajzol, hanem művészettörténetet is oktat. Erre belekötöttek, hogy azt nem tanul egy kisiskolás, erre mondtam, hogy a kisiskolást nem is rajztanár oktatja, az egészen más kategória.

(egyébként meg magadat minősíted, hogy kapásból politikai hovatartozásommal jössz, de amúgy meg mellétrafáltál rendesen, nem vagyok fideszes)

2010. febr. 9. 19:42
 65/81 anonim ***** válasza:
84%

Oh, elfelejtettem írni:

Valaki itt elővette, hogy a tanároknak mindenféle kedvezmény jár. Hát... A ti tanárellenes szinteteken válaszolok erre: lóf@szt!

Valamiféle étkezési jegy jár nekik, 2000ft-os. Hatalmas segítség. Nem utazhatnak ingyen, de márcsak féláron sem. És ez nem túl jó egy olyan tanárnak, aki például rendszeresen szerve kirándulásokat a ti haszontalan kölykeiteknek. Valami könyvutelványról volt szó: egy darabot nem láttam még. És igen, kedvezményes színházbérleteket/jegyeket(?) kapnak. Évente egyszer. Az is annyi korlát közé van szorítva, hogy könnyebb otthon maradni és aludni 5-6 órácskát, hogy másna megint mehessen tanítani. Amúgy meg ideje sem nagyon van, hogy kihasználja, lévén ő, és ők a tanárok DOLGOZNAK, amig ti itt járatjátok le magatokat.

És megint látszik, ti aluliskolázott tanárgyűlölők, az agyi szintetek: már a politikát is sikeresen behztátok, csakhogy lehessen már minket is szapulni. Amúgy cseppet sem érdekes módon senki sem válaszolt a kérdéseimre. Tudom, hogy számotokra nehéz olvasni is, nemhogy mondatokat értelmezni, de azért megpróbálhatnátok válaszolni, mert ahogy elnézem, írni még tudtok.

2010. febr. 9. 19:46
 66/81 anonim ***** válasza:
80%
a különféle kiegészítésekhez, juttatásokhoz én is hozzászólnék...régen, évekkel ezelőtt jártak még, volt ruhapénz, étkezési csekk, meg kedvezményes utazás, nem volt egetrengető az összegük, de segített rajtunk...de egy ideje elkezdték eltörölgetni szépen sorban...mostmár ott tartunk, hogy semmit nem kapnak, még étkezési csekket sem(ez törölték el a legkésőbb, nem olyan régen), a kedvezményes utazást pedig évente 12 alkalommal vehetik igénybe, azza havonta egyszer, ha elosztjuk, és itt megjegyezném, h ugyanennyi kedvezményt kaphat pl egy 26 év alatti személy, ha péntek és vasárnap között utazik, minden héten, nem csak havonta egyszer....tehát ez sem valami nagy kiváltság...
2010. febr. 9. 19:52
 67/81 anonim ***** válasza:
59%

Jajj, annyira elegem van ebből! Nekem is mindig ezzel jönnek! Tessék kipróbálni, milyen "könnyű" munka ez (már ha valaki rendesen csinálja), aztán reklamálni!

Aki egy kicsit is jártas a pedagógusok életében, az tudja, hogy a nyár nem szabadidő.

2010. febr. 9. 22:05
 68/81 anonim ***** válasza:
59%

Akkor én is mesélek valamit.(Bár nem akartam, de muszáj oszlatni a ködöt, mely egyes fejekben jelen van)

Rajz tanát vagyok. Ezidáig csak ezért tanultam, szinte csak ezért léteztem, hogy az lehessek. 13 éves korom óta célirányosan készültem erre a pályára. Szereztem grafikusi képesítést, rajz szakos főiskolai diplomát, 2 évet ráhúztam, hogy művészettörténetből betétlapot szerezhessek, majd mesterképzésen másod diplomát. Fél évig munkanélküli voltam- ahol lakok még csak egy hirdetéssel sem találkoztam ilyen munkakörben. Majd végre találtam állást 100km-re az otthonomtól. Boldogan elvállaltam, mert tanítani akartam. Igaz csupán 16 órát dolgoztam,- a rajz szak egyedül nem túl kifizetődő - és mindössze 3 évre szólt. A szerződésem minden évben júliusig kötötték meg, tehát utána maradt a segély. Mégis belementem. Hogy tudd, ezen a pályán már ősidők óta nem volt bérfejlesztés, megnyirbálták az utazási kedvezményt is- korlátozottá tették (12alkalom), kajajegyet csak akkor kapunk, ha az önkormányzatnak éppen eszükbe jutunk.De ezért cerébe folyamatosan piszkálják a vezetőséget, hogy csökkentsék már a létszámot, mert sokan vagyunk, de azért maradjon a minőségi oktatás is , úgy, hogy a közgázt már a föci tanár tanítja, mert nincs keret az óraadóra. Rajzból is készülni kell, de még, hogy! Tudod-e milyen nehéz huszon x gyereket lekötni? Meg kell azt szervezni, sok szemléltetőt behozni- amiket a saját ügyes két kezeddel készítessz el, kedvet csinálni, érdekességeket mondani, prezentációt készíteni stb. És így is lesznek majd, akik keményen ellenállnak- nekik b verzióval készülni stb.A művészettörténetről már nem is beszélve. A másik oldala a tisztelet kivívása, mert vért izzadsz mire túljutsz azon, hogy megint beszóltak pl: na ne hazudjál már!, akkor ossz észt ha elmúltál 18! vagy éppen felgyújt valamit a pad alatt, mert éppen unatkozik stb. És ezeket tudni kell kezelni, pszichológiában, empátiában topon kell lenni, mert sok a pedagógus kevés a hely, bármikor mondhatják, hogy "szevasz, ennyi volt" Olyas valami létjogosultságát vitatod, amihez gőzöd sincs. Láttál TE már milliomos pedagógust? És idegileg kiégett tanárt? Ugye! Na ezen gondolkozz inkább!

2010. febr. 10. 11:52
 69/81 anonim ***** válasza:
44%

tegnapelőtt 19:46

Nem tudom, hogy milyen csicska tanár lehetsz... de a "kedvezményeket" valós tények alapján írtam! Ha te nem kapsz ilyeneket akkor tegyél ellene. A családban 3 tanár van tehát nem a levegőből szedtem....

2010. febr. 11. 06:12
 70/81 anonim ***** válasza:
0%
A tanárok nagy része igen is fideszes!
2010. febr. 11. 06:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!