Szeretsz vidéken élni?
Én Bp-en születtem, amikor férjhez mentem, akkor vidékre költöztem a férjemékhez...
20 évig éltem vidéken, de képtelen voltam megszokni!!!
UTÁLTAM, hogy csak 1 (egy!) bolt van, utáltam a pletykás embereket, utáltam, hogy moziért, színházért, 1 könyvért, 1 zokniért, MINDENÉRT órákig utazhatok...
1 iskola, 1 óvoda, bölcsöde nincs, nincs válogatás!
Életem legszebb pillanata volt, mikor visszaköltöztünk Bp-re. :D
A vidéki házunk még mindig megvan, nyáron szoktunk ott lenni...
Jelentem, képtelenség ott pihenni, mert minden reggel van egy idióta szomszéd, aki vagy a fűvet nyírja, vagy a sövényt vágja, vagy a motorját túráztatja reggel 6-kor...
Ellenben a Bp-i lakásunkban madárcsicsergésre szoktunk kelni, egy csodás belső udvarra nyílik a lakásunk, hatalmas illatos hársfák vannak benne... :D
És nem divat a pletykálkodás, a közeli boltokban 10-15 perc alatt be tudok vásárolni. A közelünkben 3 általános iskola, 3 óvoda, 2 középiskola, 3 gimnázium van...
Mozi, könyvtár, könyvesboltok 5-10 perc sétára...
Ja, még azt hozzá teszem : ha a vidéki házunkban leesett a hó, kb. 2 óra múlva se autóval, se HÉV-vel nem tudtunk sehová menni, minden bedugult!
Szóval, köszi, én kipróbáltam mindkét lehetőséget : semmi pénzért nem költöznék vidékre!!!
én is laktam mindkét helyen, de nekem vidék jött be. épp egy perce beszéltük a párommal, hogy milyen is jó nyáron, amikor csak kimegyek a kiskertbe és behozok egy tál érett lédús paradicsomot és megesszük reggelire. :D
a piacon sem lehet még csak hasonlót sem kapni, mert akkor szedem le, amikor már teljesen megérett, és édes.
én imádom a kerti munkát is, szeretek virágokat ültetni, tavasszal rengeteg méhecske zümmög, a szomszédok segítőkészek és barátságosak. néha beszélgetni is átjárunk egymáshoz. Pesten a panelban is ment a pletyka, ez nem kifejezetten vidéki dolog.
bár tényleg van hátránya is, de én több előnyét érzem. saját kert, kutya, nagy cseresznyefa...
"A közelünkben 3 általános iskola, 3 óvoda, 2 középiskola, 3 gimnázium van... "
Ez tényleg jó! Szép nagy lehet a család.
Én szeretek :D
De pestet is szeretem, ott tudom jobban eltölteni az időm .
Attól függ, mi a vidék, mert én pl. egy nagyvárosban élek, nem Budapesten, de így természetesen számomra is van vidék, a kisebb városok és falvak.
Egyébként semmi pénzért nem költöznék Pestre, jártam ott eleget, de nem szeretem. Ha nyüzsgést akarok, meg mindenből a megfelelő ellátást, az itt is megvan.
Úgy egyáltalán, semmi különlegeset nem látok a fővárosban. Negyed századdal le van maradva az igazi világvárosoktól, akkor már inkább - ha valamiyen oknál fogva világvárosba akarnék költözni - visszamennék Londonba, az sokkal élhetőbb. Ezt persze 1-2 hetes turistaúton nem tapasztalod meg, én viszont 4 évig ott éltem.
Soha-soha-soha nem élnék vidéken (ti. vidék az, ami nem Budapest). Manapság minden kis falucska kaphat városi rangot, és nagy büszkén városinak nevezik magukat, pedig...
Vidéken nincs semmi, nincs munkalehetőség, rengeteget kell utazni, és teljesen a MÁV-ra van szorulva az ember, ha nincs autója. Leesik 5 cm hó, és fagynak a váltók, 40-50 perc késés. Pesten meg el lehet költözni csendesebb helyekre is, nem minden része forgalmas és zajos (kertvárosi részek is vannak ám :). Én mondjuk Pesten egy 2x3 sávos főút mellett lakom, és annyira megszoktam, hogy nem tudok teljes csendben és sötétben elaludni. Emberekről meg annyit, hogy aki bunkó, az vidéken is bunkó, meg Budapesten is bunkó. Nincs értelme általánosítgatni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!