Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a gyúrásról...

Ti mit gondoltok a gyúrásról illetve ezt a sportot űző emberekről?

Figyelt kérdés
Egyesek szerint túl sokat törődnek a testükkel, azzal, hogy milyen ételt esznek, tulajdonképpen a szabadidejük nagy részét ez tölti ki, ezzel kicsit el is állatiasodnak, hiszen ez a kultúrától veszi el az időt, energiát. Mások szerint ők igazibb emberek, mint akik nem gyúrnak, mert ők valóban odafigyelnek a testükre, igaz, hogy a gondolataik nagy részét ez teszi ki, de ez nem baj, legalább egészségesek. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Kategóriának direkt ezt választottam, nem a sportot, mert itt olyan emberek is megszólalnak, akik nem gyúrnak.
2014. dec. 5. 12:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

A gyaloglás nem sport.

Nézd!Te úgy teszel fel egy kérdést,hogy másokat akarsz meggyőzni arról,hogy a sport egy hobbi.

Lehet szórakoztató is a sport,de alapjáraton elég fáradsággal jár,de az ember megteszi az egészséges érdekében.

Ha neked nem fér bele az életedbe,az a te dolgod.

Mellesleg napi 2 és fél óra séta helyett már rendesen is sportolhatnál.

Az a bajod,hogy nem azt hallod,amit szeretnél,én csak őszinte vagyok.

2014. dec. 5. 14:27
 12/30 anonim ***** válasza:
0%

Mások is dolgoznak,nem csak te.

Mégis belefér az idejükbe.

És sokszor lemondanak a hobbijukról.

2014. dec. 5. 14:29
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem dolgozik mindenki 10 órában,és ezt irigyled.

Sajnálom,a világot nem én irányítom.

Kérdezd meg a politikusokat,hogy miért kell ennyit dolgozni egy nap.

2014. dec. 5. 14:31
 14/30 anonim ***** válasza:
78%

Én felesleges - sőt mi több - eszetlen időpocsékolásnak tartom a gyúrást. Egy nagy rakás energiát beleölnek abba, hogy különböző súlyokat emelgetnek, húzgálnak, és ezért még fizetni is hajlandóak nem kevés összegeket.

Ha tényleg csak arra menne a játék, hogy a testmozgás által egészségesebb legyen, akkor ennyi feleslegesen elpocsékolt idővel és energiával akár valami olyan munkát is végezhetne, amivel legalább hasznossá teszi magát a környezete vagy a társadalom szempontjából, mondjuk mehetne gátat építeni, kapálni vagy gödröt ásni, téglát vagy térkövet hordani, vizet hordani a veteményesre nyáron. De nem, a munka büdös nekik, inkább egymás előtt brahiznak azzal, hogy "én már 150 kilóval fekvenyomok". Persze, mikor meg valami tényleges fizikai munkára kerülne a sor, mondjuk plafont kéne smorcolni festő mellett, 40 kilós kátránypapír-gurigákat hordani a lapostetőre, téglát hordani taligával a kőműves mellé, vagy betont húzgálni vödörben a 2. emeletre aljzatbetonozáshoz, akkor délelőtt 11-kor már meg vannak halva, kivannak mint a liba. Nem egy alkalommal tapasztaltam már ezt, az építőipari vállalkozók általában kerülik is a kigyúrt figurákat, mert többnyire nagyon pocsék munkaerőnek bizonyulnak.

2014. dec. 5. 14:34
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Brandoneee20! Nem godolom, hogy igazad van abban, hogy x óra "gyúrás" magasabb rendű lenne mint ugyan annyi gyaloglás. A mozgás az mozgás. És a gyaloglás közben még friss levegőn is vagy.

Ha választhatnék én is szívesebben mennék a kutyámmal az erdőbe túrázni egy nagyot mint, hogy beüljek egy konditerembe súlyokkal babrálni. Az egészséges életmódot szerintem nem így kell mérni.

Ha neked ez megfelel tedd azt, de ne akard úgy beállítani, hogy ki nem "gyúr" az már nem is élhet egészségesen, mert ez nem igaz. A kérdezővel értek egyet.

2014. dec. 5. 14:42
 16/30 anonim ***** válasza:

Ja,hát mert az ember olyan önzetlen légy,hogy feláldozza a saját életét a társadalomért:))

Te hol élsz drága?

Kutatások kimutatták,hogy az izmosabb emberek tovább élnek.

Menjél és ássál gödröt akkor napi 12 órába és kapj egy színinfarktust.

Vannak akik nem abban látják az életcéljukat,hogy legyen 100 milliós házuk,10 autójuk,de mellette egy hájas,egészségtelen öregemeber lesz belőlük.

Nézd meg a sok gazdag politikust.Mind elvannak hízva,mert bár pénzük meglenne hozzá,igényük nincs az eégszséges életre.Mert ahhoz teljesíteni is kell.

2014. dec. 5. 14:43
 17/30 anonim ***** válasza:

Képzeld el,én nem csak "gyúrok" ahogy ezt te hívod.

Aerob és anaerob edzéseket egyaránt végzek.

A cél nem az,hogy 200 kg legyek.

A tested azért van,hogy minden izomcsportot kellő mértékben megmozgasd!Mellette pedig kardió edzéseket is kell végezni,amit rengeteg "gyúrós",ahogy te nevezed őket nem teszi meg.

Nagyon ilyen gyúrós emberen rengeteg felesleg van,ami szintén nem egészséges.Mert minél nagyobbak akarnak lenni.

Viszont kutatások kimutatták,hogy ez még mindig jobb,mintha valaki vékony testalkatú,de nem használja az izmozatát.

A súlyzós edzések csökkentik a vérzsír%-ot.

2014. dec. 5. 14:46
 18/30 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag minden sportoló végez súlyzós edzéseket.

Ha valaki csak fut mondjuk azzal max a testzsír%át csökkenti.

De a felső testét nem dolgoztatja meg egyáltalán.

Az,hogy egyesek szerinte ez értelmetlen,felfogás kérdése.

Szerintem pedig dohányozni értelmetlen és alkoholizálni.Mégis sokan teszik.Nem szólok nekik,az ő dolguk.De attól még tény,hogy egészségtelen.

2014. dec. 5. 14:50
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Én a munkát az értelmi munkában látom.

nem pedig gödörásásban.

Aki számára az munka,az menjen közmunkásnak.

Az ember nem azért tartja karban a testét,hogy felesleges fizikai munkára fogják.

Akkor jó az egyensúly,ha az agy(a munkahelyen) a test pedig a konditeremben fárad le.

Az ilyen jó munkás emberek többet ártanak az egészségüknek,mint amennyi hasznot tesznek vele.

De az ilyen embereket eleve nem élvezni akarják az életet,hanem irigyek másokra,akiknek volt igényük tanulni,nem pedig téglát pakolni.

2014. dec. 5. 14:53
 20/30 anonim ***** válasza:

"Ha valaki csak fut mondjuk azzal max a testzsír%át csökkenti.

De a felső testét nem dolgoztatja meg egyáltalán."

No hát akkor te se sokat futottál még életedben...

2014. dec. 5. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!