Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ezekről az...

Mit gondoltok ezekről az emberekről? (A lenti példák alapján)

Figyelt kérdés

Mindegyik fiktív személy ugyanarról beszél, csak másképpen:

a) "Tök jó ötlet, hogy egyen jelmezben állítsunk be a halloween-i partira, de az anyag kiválasztását hagyjátok meg nekem! Értek hozzá, és szeretek biztosra menni! Mert nagyon nem mindegy hogy..."

b) "Aranyos ötlet, hogy egyen jelmezben állítsunk be a halloweeni partira, de ha nem haragszotok, az anyagot szeretném én kiválasztani. Értek hozzá, bízzátok csak rám ezt a döntést."

c) "Aranyos ötlet, hogy egyen jelmezben állítsunk be a halloweeni partira. Tudjátok ti is, hogy a divat a szakterületem. Esetleg szeretnétek, hogy én rendezzem le az anyag kiválasztását, vagy mindenképpen együtt menjünk el?"

d) "Ez egy szép ötlet. Nem tudom mennyire bíztok meg a szaktudásomban, de szívesen lerendezném az anyag kiválasztását, ha nektek is jó. Persze azt sem szeretném, hogy csalódjatok, így ha gondoljátok, elmehetünk mind. Nem sértődöm meg, ha ezt mondjátok."

2013. nov. 1. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:

a) Nem bízok meg a " tök jó " kezdéssel indító személyekben.

b) Nem meggyőző.

c) Ez optimális.

d) Túl vonakodó, saját szaktudásában egyáltalán nem magabiztos.

2013. nov. 2. 08:48
 2/3 anonim ***** válasza:

a) Túl lelkes. Ez alapján az az érzésem támad, hogy valami extrém röjehes elképzelése van, azért akarja ő venni az anyagot.

b) Nem kedvelem azt a szót, hogy aranyos, ha ötletre értjük. Egy kiscica lehet aranyos, egy ötlet nem. A "ha nem haragszotok, én szeretném kiválasztani" viszont megnyerő, kulturált fogalmazásmód.

c)Logikus, hogy az szerzi be az anyagot, akinek a divat a szakterülete. Bár nem biztos, hogy amit vesz, az nekünk is tetszeni fog, hiszen az elsődleges szempont az elmondása alapján a divat lesz, nem pedig az, hogy mi vajon milyet szeretnénk.

d)Ő maga sem bízik a saját szaktudásában, ennek ellenére ez a legszimpatikusabb hozzáállás, hiszen egyedül ő ajánlja fel, hogy együtt menjünk megvenni az anyagot, így mindenkinek lehet beleszólása.

2013. nov. 3. 14:09
 3/3 Manton Jager válasza:
Ember nem beszél így, egy végtelenül iskola-szagú...
2014. szept. 3. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!