Mit gondoltok ezekről az emberekről? (A lenti példák alapján)
Mindegyik fiktív személy ugyanarról beszél, csak másképpen:
a) "Tök jó ötlet, hogy egyen jelmezben állítsunk be a halloween-i partira, de az anyag kiválasztását hagyjátok meg nekem! Értek hozzá, és szeretek biztosra menni! Mert nagyon nem mindegy hogy..."
b) "Aranyos ötlet, hogy egyen jelmezben állítsunk be a halloweeni partira, de ha nem haragszotok, az anyagot szeretném én kiválasztani. Értek hozzá, bízzátok csak rám ezt a döntést."
c) "Aranyos ötlet, hogy egyen jelmezben állítsunk be a halloweeni partira. Tudjátok ti is, hogy a divat a szakterületem. Esetleg szeretnétek, hogy én rendezzem le az anyag kiválasztását, vagy mindenképpen együtt menjünk el?"
d) "Ez egy szép ötlet. Nem tudom mennyire bíztok meg a szaktudásomban, de szívesen lerendezném az anyag kiválasztását, ha nektek is jó. Persze azt sem szeretném, hogy csalódjatok, így ha gondoljátok, elmehetünk mind. Nem sértődöm meg, ha ezt mondjátok."
a) Nem bízok meg a " tök jó " kezdéssel indító személyekben.
b) Nem meggyőző.
c) Ez optimális.
d) Túl vonakodó, saját szaktudásában egyáltalán nem magabiztos.
a) Túl lelkes. Ez alapján az az érzésem támad, hogy valami extrém röjehes elképzelése van, azért akarja ő venni az anyagot.
b) Nem kedvelem azt a szót, hogy aranyos, ha ötletre értjük. Egy kiscica lehet aranyos, egy ötlet nem. A "ha nem haragszotok, én szeretném kiválasztani" viszont megnyerő, kulturált fogalmazásmód.
c)Logikus, hogy az szerzi be az anyagot, akinek a divat a szakterülete. Bár nem biztos, hogy amit vesz, az nekünk is tetszeni fog, hiszen az elsődleges szempont az elmondása alapján a divat lesz, nem pedig az, hogy mi vajon milyet szeretnénk.
d)Ő maga sem bízik a saját szaktudásában, ennek ellenére ez a legszimpatikusabb hozzáállás, hiszen egyedül ő ajánlja fel, hogy együtt menjünk megvenni az anyagot, így mindenkinek lehet beleszólása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!